Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Černý Petr zůstal Prachaticím, Jankov obral mistra, Dražice zabodovaly s Osekem

 
neděle, 11. června 2023, 19:16

Jihočeský kraj – Ve dvou pátečních předehrávkách se utkaly týmy z českobudějovického okresu. Derby Rudolfova s Hlubokou vyznělo lépe pro Rudolfov, který vyhrál 3:2. Olešník zaspal v utkání s Trhovými Sviny začátek, nakonec ale vyhrál 4:2. Táborské béčko v domácí derniéře rozstřílelo ve druhé půli týnskou Olympii. V dalším okresním derby neuspěl v sobotu odpoledne Protivín doma se Semicemi. Zbylé čtyři zápasy se hrály v neděli. Z ohrožených mužstev nebodovaly jen poslední Prachatice, porážka v Milevsku zpečetila pád Tatranu do I. A třídy. Jankov ubránil remízu s J. Hradcem a především zásluhou brankáře Komrsky získal tolik potřebný bod. Dražice ukončily černou sérii bez vítězství s oslabeným Osekem a také oslavují udržení v přeboru. Třeboň pokračovala v dobrých výkonech a vyučovala domácí Strakonice.

Duel Rudolfova s Hlubokou skončil těsným, avšak naprosto zaslouženým vítězstvím domácího Rudolfova. Už ve 4. minutě kopal Pouzar standardku ze strany a střelci Tlamsovi stačilo jen nastavit nohu. Pecka z penalty vyrovnal, ale tři minuty před poločasem vrátil Peiger Rudolfovu vedení. Ve druhé půli se Hluboká snažila, do kloudné šance se ale nedostala. Hostům pomohla až penalta v 64. minutě, kterou znovu proměnil Pecka. O čtyři minuty později však dostal stejnou příležitost i Pouzar a Rudolfov znovu vedl. Zbytek zápasu odehráli domácí výborně a Hluboká může děkovat brankáři Konečnému, že neinkasovala víc gólů.

Na začátku zápasu si fotbalisté Olešníku museli připadat jako ve zlém snu. Domácí nezachytili úvod a ve 13. minutě poslal hosty z Trhových Svinů do vedení Jiří Macák. Domácí se nestačili vzpamatovat a z dalšího útoku v následující minutě prohrávali po gólu Gažáka už 0:2. Naštěstí pro domácí ale dokázal poměrně brzy vstřelit kontaktní gól Martinec a snížil na 1:2. Tak skončil i poločas. Ve druhé půli už se přece jenom prosadil domácí favorit, který slavil jubilejní dvacáté vítězství. V 59. minutě vyrovnal Toth a v posledních deseti minutách strhli vítězství na stranu Olešníku zkušení matadoři Lafata s Dudkem.

B-tým Táborska se v sobotu dopoledne na Soukeníku loučil před hrstkou diváků nejen s domácím prostředím, ale krajským přeborem celkově. Do příští sezony už se nepřihlásí a jeho roli převezme Sokol Lom jako nováček ČFL. Táborští se rozjeli až po přestávce. Po vyrovnané první půli spustili domácí kanonádu a v rozmezí necelých dvaceti minut nasázeli týnskému brankáři Vachutovi pět gólů a vytáhli skóre až na 7:1. Dvakrát se prosadil střelec David Neužil a upevnil si vedoucí pozici v tabulce kanonýrů před hradeckým tandemem Toman – Votava. Úvodní trefu zařídil kapitán a v předchozích dvou zápasech brankář Karel Chotovinský. Domácí za jasného stavu v závěru polevili a Týnští dvěma góly zmírnili vysokou porážku.  

Protivínským se v posledních zápasech nedaří. Další hořkou porážku museli zkousnout v okresním derby U Obory proti Semicím. Ve vyrovnaném prvním poločase měli územní převahu domácí, ale na obou stranách bylo vidět celá řada nepřesností. O přestávce začalo hustě pršet a těžký terén vyhovoval více hostujícímu týmu. Pozorná obrana nováčka stačila vždy včas zasáhnout proti útokům Protivína. Skóre se měnilo v 70. minutě. Semický Pavel Keclík hlavičkoval po centru do břevna a odražený míč poslal do sítě Valach. Za šest minut udeřili hosté znovu. Povedenou akci zakončil Pavel Keclík. Protivínští měli v závěru převahu, hrozili ze standardek, ale brankář Dvořáček několikrát úspěšně zasáhl a udržel čisté konto. Domácí z posledních pěti kol skórovali jen jednou.

V Precis aréně se zrodilo velké překvapení, které přineslo domácímu Jankovu záchranu v soutěži. Proti jistým šampiónům z Jindřichova Hradce podali zelenobílí heroický výkon, který podpořil skvělými zákroky gólman Komrska. Jankov mohl jít do vedení v prvním poločase, ale dvě šance gólem neskončily. V závěru naopak po faulu Borovky mohl otevřít skóre Toman, jenže z pokutového kopu poslal míč pouze do tyče. V 53. minutě se krásnou brankou trefil Martin Hüttner, avšak v 59. minutě vyrovnal do šibenice mířící Jakub Škarda. Hradečtí usilovali o vítězství, ale rozhodující branku nevstřelili. A když do Jankova po závěrečném hvizdu dorazil výsledek z Milevska, mohli začít oslavy. "Dneska kluci nechali na hřišti duši a ten bod si zasloužili," chválí vedoucí mužstva Petr Maxa.

Fotbalisté Milevska definitivně odsoudili k sestupu Tatran Prachatice. Vzduchotechnici zvítězili pěknou trefou Viktora Přibyla z 10. minuty. Domácí si v průběhu prvního poločasu vytvořili i další šance a zápas probíhal v jejich režii. Druhý poločas už byl vyrovnanější. Milevští trefili tyč, hosté zase nastřelili břevno. Domácí byli o jeden gól lepším týmem a těsný výsledek odpovídá dění na hřišti. Kvůli rekonstrukci hřiště se utkání v Milevsku hrálo na umělém trávníku. "Jsem rád, že jsme vyhráli a nepotvrdily se tak různé spekulace, které se vyrojily v souvislosti s postavením obou týmů v tabulce," řekl loučící se trenér Milevska Miroslav Strnad, který odtrénoval svůj poslední zápas v krajském přeboru a míří k mladšímu dorostu Táborska. 

Duel Dražice - Osek byl přesunut ze soboty na neděli a hosté tak k utkání cestovali ve velmi improvizované sestavě. Mezi tři tyče se postavil Jan Zelenka, který obvykle nastupuje v útoku. Na ofenzivním postu se zase představili dva nováčci Jakub Jiřík a Ondřej Sládek. Dražičtí byli hladoví po vítězství, na které čekali od 25. března. Na hostující Osek vlétli a v 52. minutě vedli 3:0. V 73. minutě hostující Lávička snížil a zbývající minuty patřily svěřencům trenéra Vašicy. Osek se v poslední minutě z penalty přiblížil na rozdíl jediné branky, víc ale hosté nestihli a v Dražicích bylo po dlouhé době veselo. "V sestavě, v jaké jsme do Dražic přijeli, jsme ostudu neudělali," konstatoval trenér Oseku Luboš Vašica, který u týmu končí a od příští sezóny bude trénovat divizní Katovice.

Strakonický trenér Čakrt měl veliké problémy se sestavou, musel sáhnout B-týmu a do základu postavil i dva hráče s nedoléčenými zraněními, což se projevilo na hře i na výsledku. Do 36. minuty byla hra vcelku vyrovnaná a téměř bez ohrožení branky z obou stran. Následně odstoupil kapitán Zahrádka a hosté začali na hřišti kralovat. Ve 40. min. se trefil Vrána. Hromádka nastřelil z vápna břevno. Ve 44. min. potrestal ztrátu míče před vápnem Matoušek. V 51. min. se prosadil utaženou střelou k tyči Hromádka. Třetí gól srazil Junior na kolena a Třeboňští si na hřišti dělali, co chtěli. V 58. min. zvýšil Rezek a po deseti minutách Radosta uzavřel debakl domácích. „Utkání mohlo skončit i větším rozdílem. Měli jsme hodně šancí. Chválím celý tým,“ uvedl kouč Jiskry Bicenc.

Výsledky 30. kola krajského přeboru:


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 3:2 (2:1)

Góly: 4. Tlamsa, 42. Peiger, 68. Pouzar (pen.) – 38. a 64. (obě z pen.) Pecka. Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. ŽK: 2:5 (Novotný, Pouzar – Škoda, Funda, Kadlec, Hájek, Kössl). Diváků: 110.


FK Olešník – TJ Spartak Trhové Sviny 4:2 (1:2)

Góly: 24. Martinec, 59. Toth, 81. Lafata, 86. Dudek – 13. Macák, 14. Gažák. Rozhodčí: Kollmann – Frček, Kříž. ŽK: 3:3 (Miklík, Dudek, Lafata – Hruška, D. Kodras, M. Kodras). Diváků: 100.


FC Silon Táborsko B – FK Olympie Týn nad Vltavou 7:3 (2:1)

Góly: 43. a 68. Neužil, 59. a 77. Praveček, 7. Chotovinský, 64. Ott, 70. Činčura - 21. Brom, 84. Pešta, 87. Mezera. Rozhodčí: Dimitrov – M. Pečenka, Jarolím. ŽK: 3:4 (Voneš, Praveček, Kupka – Meidl, Mezera, Hudeček, Dobal). Diváků: 54.


FK Protivín - FC AL-KO Semice 0:2 (0:0)

Góly: 70. P. Valach, 76. P. Keclík. Rozhodčí: Pečenka - Dimitrov, Jarolím. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Štěpka, Daniel Bečvář - Buchtele, P. Valach). Diváků: 120.


FC ZVVZ Milevsko – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Gól: 10. Přibyl. Rozhodčí: Lepič - Smola, Hrušková. Delegát: Peterka. ŽK: 1:1 (Pich – Luňáček). Diváků: 200.


TJ Dražice – TJ Osek 3:2 (2:0)

Góly: 35. Běhoun, 41. D. Štecher, 52. Böhm - 73. Lávička, 90. (pen.) Němeček. Rozhodčí: Cigáň - Němec, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Sigmund). Diváků: 200.


SK Jankov – FK Jindřichův Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 53. Hüttner – 60. Škarda. Rozhodčí: Šťastný - Nedvěd, Vican. Delegát: Krauskopf. ŽK: 2:1 (Hanzlík, Fajtl - Strejček). Diváků: 108.


FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 0:5 (0:2)

Góly: 39.  Vrána, 44. Matoušek, 50. Hromádka, 56. Rezek, 68. Radosta. Rozhodčí: Leiš - Krčín, Dimitrov. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Smola, Zahrádka - Širhal, Schneider). Diváků: 68.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Ján Honza, Lenka Průchová, Petr Vlasák
 


 
Reklama