Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 24. kole krajského přeboru

 
středa, 3. května 2023, 09:53

Jihočeský kraj – Ve 24. kole krajského přeboru rozdrtil Jindřichův Hradec Hlubokou 7:1 a vyšel rázně vstříc zisku krajského titulu. Čtyřmi góly se v tomto utkání blýskl domácí Filip Votava. Podobně se dařilo také strakonickému Tomu Bílému, který se trefil čtyřikrát do sítě Milevska a Junior díky jeho gólovému příspěvku vyhrál 4:2. Ve středu 3. května je od 17 hodin na programu dohrávka 22. kola, ve které se utkají Protivín s Milevskem.

Výsledky 24. kola krajského přeboru:


FC AL-KO Semice – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 39. P. Keclík, 73. Listopad – 42. J. Říský (pen.). Rozhodčí: Vican – Boček, Šťastný. Delegát: Jodl. ŽK: 2:0 (Blažek, P. Keclík). Diváků: 120.

Semice: Dvořáček - P. Valach (85. Pšenička), Listopad, Zborník, Pohnán - Kačírek (70. Forman), J. Keclík, Blažek, Šourek (77. Buchtele) - M. Valach (46. Linhart), P. Keclík (88. Řezáč). Trenér Nousek.

Osek: Vlk – Maroušek, Krejčí, Carda, Matěj Čapek (70. Zelenka) - Sigmund, Šrámek, J. Říský, Martin Čapek - Hosnedl, Kinkor. Trenér Vašica.

Nejlepší hráči: Listopad - Martin Čapek

Marcel Nousek (trenér Semic): "V zápase jsme od začátku byli lepším týmem a častěji drželi míč na kopačkách. Osek hrál na brejky a jeden z nich po naší chybě v obraně skončil nařízenou penaltou a následným gólem. Naštěstí se nám podařilo do poločasu vyrovnat, po centru Listopada hlavičkoval přesně Pavel Keclík. V druhém poločase byl obrázek hry stejný a po dalekonosné střele Listopada jsme šli do vedení 2:1. Další šance jsme už nedokázali proměnit a menší nápor hostů ke konci zápasu jsme si v obraně pohlídali."

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Z výkonu mužstva jsem zklamaný. Hráli jsme pomalu a v naší hře bylo hodně nepřesností. Po hrubých chybách jsme umožnili Semicím skórovat. Byl to nehezký, bojovný zápas, kterému by podle mého názoru víc slušela remíza. Tak, jako se na nás v dohrávce s Prachaticemi usmálo štěstí, tak v Semicích jsme měli smůlu.“


FK Protivín – FC Silon Táborsko B 1:2 (1:2)

Góly: 18. Kozák – 5. Neužil, 30. Ott. Rozhodčí: Vítek – Albert, Průchová. ŽK: 5:3 (Zach, Vojta, Nedvěd, Hrachovec, Štěpka – Chotovinský, Tolno, Neužil). Diváků: 160.

Protivín: Pícha - Kulík, Zach, Vojta, Nedvěd - Buko Leroy (75. Štěpka), Hrachovec, D. Bečvář, Říha, Kozák (70. Urban) -  J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Táborsko B: Hňup – Kupka (58. Fišer), Trantýr, Pánek, Chotovinský - Aloizio, Jansa (85. Koblasa), Neužil, Tolno – Ott  (81. Pajer), Oloko (68. Činčura). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: celý tým – celý tým

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Začátek zápasu patřil hostům, kteří na nás vlétli a již v páté minutě šli po zásluze do vedení. My jsme se naštěstí oklepali a v 18. minutě po pěkné akci vyrovnal svým prvním gólem v protivínském dresu Jakub Kozák. Po té byly šance na obou stranách, ale byli to hosté, kteří šli ve 30. minutě znovu do vedení. Největší šanci na vyrovnání jsme měli na začátku druhého poločasu po zakončení Radka Vojty, které skončilo na břevně a posléze na brankové čáře. V poslední půlhodince jsme se již do vyložené šance nedostali, a protože hosté nedotáhli své rychlé protiútoky, skončil zápas těsným vítězstvím hostů. I přes prohru jsem tým pochválil, protože kluci zápas odpracovali a hrál se výborný fotbal, který ocenili i diváci.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Zápas v Protivíně měl velmi dobrou úroveň, ale sami jsme si ho zkomplikovali řadou neproměněných šancí v úvodu utkání. I tak musím kluky pochválit, jak tento zápas zvládli. Protivín byl po celý zápas dobrým a pro nás nebezpečným soupeřem.“


TJ Dražice – SK Rudolfov 1:2 (0:2)

Góly: 87. Běhoun – 2. Sládek, 28. Tlamsa. Rozhodčí: Vican – Cigáň, Kollmann. Delegát: Lovětínský. ŽK: 8:3 (Horka, D. Štecher, Svojše, Novotný, J. Štecher, Stuchlík, Tesař, Běhoun – Říha, Peiger, Pouzar). ČK: 1:0 (80. Horka). Diváků: 80.

Dražice: Počinek - Horka, D. Štecher, Pražma, Bareš - Svojše, J. Štecher, Novotný, Studenovský (62. Šimák) – Mareš (83. Tesař), M. Stuchlík (70. Běhoun). Trenér Hořejší.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Říha, Prokeš – Sládek, Boček (86. Šindelář), Pouzar, Toman, Peiger – Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo - Tlamsa, Boček, Toman

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Už po několikáté jsme nezvládli úvod zápasu a necháme si hned v prvních minutách dát góly. Soupeř hrál potom to co potřeboval a my jsme se z toho dlouho nedokázali otřepat. Druhá část už byla lepší, ale nemáme ve finální části  kvalitu ke vstřelení gólu. Výsledek jsme dokázali korigovat až v samém závěru.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První jarní výhru máme především díky výborně odehranému prvnímu poločasu. Rychle jsme se dostali do vedení, po půlhodině přidali druhou branku a navíc jsme si vypracovali několik dalších šancí. Druhý poločas už z naší strany neměl takovou kvalitu. Domácí přidali na aktivitě a důrazu, a hra se postupně vyrovnala. V samotném závěru Dražice sice snížily, ale závěr zápasu jsme si už dokázali pohlídat.“


FK Olešník – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (1:0)

Góly: 20. Szó (pen.), 52. Lafata. Rozhodčí: Pečenka – Dimitrov, Krčín. ŽK: 2:5 (Tomášek, Lafata – Kubata, Schneider, Průcha, Zavadil, Hromádka). ČK: 0:1 (85. Hromádka). Diváků: 150.

Olešník: P. Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, D. Tomášek - Miklík, Vojta, Szó (87. Heller), Martinec (76. Dudek) - Toth, Lafata. Trenér Chlumecký.

Třeboň: Flaška - Rezek, Zavadil, Širhal, Týnavský - Kubata (75. Candra), Hromádka, Matoušek, Schneider (67. Vrána) - Radosta (76. Franěk), Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: P. Tomášek - nehlášeni.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Čekal nás třetí zápas během týdne s nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že to bude o hlavě, poněvadž únava byla už znát a ještě k tomu jsme měli co vracet Třeboni z podzimu. Manšaftu jsem věřil a dle toho jsme zvolili taktiku. Celý zápas jsme byli fotbalovější, dali jsme dvě branky, v určité fázi zápasu nás podržel gólman. Proto jsme vyhráli zaslouženě. Teď nás čekají dvě derby.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do Olešníku jsme si přijeli zahrát fotbal. Hřiště bylo výborně připravené. Do zápasu jsme vstoupili s příliš velkým respektem. Hrálo se ve vysokém tempu. Ve 20. minutě po standardní situaci byla nařízena penalta a tu soupeř proměnil. Měli jsme také šance, ale bohužel pro nás vyrovnání nepřišlo. Druhý poločas se hrál ve stejném duchu. V 52. minutě při autovém vhazování soupeře došlo ke špatné komunikaci a přebrání hráčů. Olešník rozjel akci a na konci akce zakončil Lafata pěknou hlavičkou na 2:0. Ještě jsme si vytvořili šance opět Průchou a také Vránou, ale gólem to neskončilo. Pokud nebudeme proměňovat vyložené šance, tak nemůžeme vyhrávat.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Tatran Prachatice 1:3 (0:0)

Góly: 67. Macák – 67. Horák, 69. Kováč, 84. Pravda. Rozhodčí: Pravda – Barva, Smola. Delegát: Krauskopf. ŽK: 0:2 (Jakub Rauscher, Jaroslav Rauscher). Diváků: 150.

T. Sviny: K. Brůha – D. Brůha, Valut, D. Kodras,Tomek - Chromčák, Novák (79. Gažák), Šafránek, Macák - Šemro, M. Kodras (33. Fatura). Trenér Písko.

Prachatice: Coufal - Jaroslav Rauscher, Legdan, Kováč, Luňáček - Kovář (73. Makoš), J. Pravda, Jakub Rauscher, Fürbach (86. Toušek) - Kasík (89. Řezník), Horák. Trenér Bajčík.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Byl to náš nejhorší výkon  na domácím hřišti,  chyběla nám bojovnost,  nasazení, zkrátka všechno.  V prvním poločase se hrál opatrný fotbal s minimem šancí na obou  stranách. Ve druhém poločase, i když jsme proházeli posty, tak se z naší strany nic nezměnilo a dvěma slepenými góly hosté rozhodli zápas a zaslouženě vyhráli.“ 

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Do Trhových Svinů jsme jeli jednoznačně pro tři body a musím říct, že to od začátku na hřišti tak vypadalo. Nicméně i přes lehkou herní převahu se nám nedařilo vypracovat si větší gólové příležitosti. Po přestávce se vedení paradoxně ujali domácí, kdy se po velmi dobré práci v pokutovém území prosadil jejich útočník. Naše reakce na obdržený gól byla ale skvělá a prakticky z rozehrávky jsme vyrovnali. Za další dvě minuty jsme šli do vedení po skvělé akci našeho stopera Kováče, který se dostal až do pokutového území a prostřelil domácího brankáře. Ke konci utkání jsme přidali z brejku třetí gól a zbytek utkání si již pohlídali. Musím pochválit celý tým, tentokrát tam nebyl ani jeden slabší výkon a za to jsme byli odměněni třemi body.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Hluboká nad Vltavou 7:1 (6:0)

Góly: 3., 7., 28., 32. Votava, 43. a 57. Janák, 20. Antoš (vlastní) - 50. Antoš. Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Nedvěd. Delegát: Šafránek. Diváků: 120.

J. Hradec: Hulík - Völfel, Koktavý (37. Madar), Rejthar, Hauser (63. Fical) - Waník, Jaroš (74. Toman), Mischnik, Škarda (63. Strejček), Janák – Votava. Trenér Lukáč.

Hluboká: Konečný - Krejčí, Otepka, Antoš, Kolafa (40. Kössl) - Rubick, Funda, Škoda (40. Blažek), Hrachovec - Kadlec, Hájek (40. Pecka). Trenér Kokeš.

Nejlepší hráči: celý tým, Votava –

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „První poločas jsme zvládli perfektně, s obrovskou energií. Hluboká po obdržení třetí branky přestala fungovat. Koncentraci jsme neztratili ani v druhé půli a zápas jsme pohlídali do zaslouženého vítězství.“

Ohlas Hluboké doplníme


SK Jankov – FK Olympie Týn n. Vlt. 2:0 (2:0)

Góly: 4. Votava, 30. Kočer. Rozhodčí: Leiš – Dunovský, Hanzlíková. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Hanzlík, Borovka - Procházka, Dobal, Maxa). Diváků: 108.

Jankov: Skála – Jirkovský, Kočí, Kupka, Rachač – Kočer (41. Borovka), Hanzlík, Votava, Řepa (83. Vokurka) – Hofmann (69. Hüttner), Točík (57. J. Píša, 89. A. Píša). Trenér Řezníček

Týn: Vachuta - Brom, Meidl, Dobal, Hudeček - Račák, Procházka, Liška (46. Beránek), Mezera (83. Pešta) - Maxa, Šálený. Trenér Mareš

Nejlepší hráči: Skála – nikdo

Martin Řezníček (trenér Jankova): „Důležitý zápas, kdy nám šlo o hodně, jsme zvládli a myslím si, že i zaslouženě. Na klucích bylo vidět od první minuty nasazení, bojovnost a ohromná vůle zvládnout toto utkání za tři body. Jestli přistoupíme ke zbylým zápasům v tomto nastavení, tak se o naše pokračovaní v krajském přeboru vůbec nebojím. Pochvalu zaslouží celý tým a navíc bych chtěl vyzdvihnout gólmana Skálu, který nás při šancích soupeře výrazně podržel, a na levém beku výborně hrajícího Michala Rachače. V pátek nás čeká derby na Hluboké a se vší pokorou se tam pojedeme pokusit vydolovat nějaký bodový zisk.“

Václav Mareš (trenér Týna): „V prvním poločase byli domácí jasně lepší, vypracovali si šance, které taky proměnili a dostali se do vedení. Bojovnost a nasazení soupeře nám dělalo problémy. My jsme se nedokázali pořádně dostat do hry. Ve druhém poločase jsme se herně zvedli, vypracovali jsme si šance, ale nebyli jsme schopni dát gól ani do prázdné branky. Naše trápení v koncovce pokračuje.“


FK Junior Strakonice – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Góly: 23., 45., 58. a 63. Bílý - 61. Petřík, 83. Marvan. Rozhodčí: Kaštánek - Pravda, Lepič. Bez karet. Diváků: 201.

Strakonice: Lízal - Smola, Rozhoň (1. Butnaru, 85. Míčka), Bublík, Rybák - Kafka, Zahrádka, Máška (90. Vondrák), Jandera, Krejčí – Bílý. Trenér Čakrt.

Milevsko: Neužil – Kálal (57. Imbr), Kosobud, Vakoč, Málek – Bártík (70. Pich), Marvan, Souček, Kotrba – Hadáček (79. Samec), Petřík. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Bílý, Zahrádka – nikdo

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Měli jsme problémy se sestavou. Někteří hráči se zranili a jiní onemocněli. Ještě těsně před výkopem se zranil Rozhoň a museli jsme hodně improvizovat. Do samotného zápasu jsme nevstoupili dobře a odehráli možná nejhorší dvacetiminutovku na jaře. Paradoxně jsme však šli do vedení, když se za vápnem trefil Bílý. Hosté byli i nadále fotbalovější, byli více na míči, ale chybělo jim zakončení. Zlomový moment utkání přišel ve 45. minutě, když Jandera naservíroval míč opět Bílému a bylo to 2:0. Ve druhém poločase přidal Tom Bílý ještě dvě branky a i přes zbytečně obdržené dva góly jsme zápas dovedli ke zdárnému konci.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Ve Strakonicích se zase opakoval scénář z posledních zápasů, kdy se trápíme. V prvních minutách jsme mohli vést klidně 2:0, ale nastřelíme tyč a Kotrba dává těsně mimo. Místo toho z prvního útoku domácích dostaneme gól a jsme zase v křeči. Nám se momentálně nedaří, ale musíme začít každý u sebe a zlepšit se jako tým. Ve finální fázi si nedokážeme poradit, potřebujeme, aby se celý tým zvedl a zase začal předvádět výkony, na které určitě má.Trenér domácích přiznal, že nebyli lepším týmem, ale produktivnějším.“


Pondělní dohrávka 22. kola:


TJ Osek – FK Tatan Prachatice 2:1 (0:0)

Góly: 90. Carda, 90. Hoch – 63. Kovář. Rozhodčí: Albert – Vítek, Pečenka. Delegát: Přibyl. ŽK: 1:2 (Hosnedl – Pravda, Jakub Rauscher). Diváků: 120.

Osek: Vojta – Němeček, Krejčí, Carda, Matěj Čapek (68. Maroušek) – Šrámek, Hoch, Sigmund, J. Říský, Martin Čapek – Hosnedl (80. Zelenka). Trenér Vašica.

Prachatice: Coufal - Jaroslav Rauscher, Legdan, Kováč, Luňáček - Kovář (85. Řezník), Jiří Pravda, Jakub Rauscher, Fürbach (70. Makoš) - Horák (89. Miesbauer), Kasík (87. Gramblička) Trenér: Bajčík .

Nejlepší hráči: J. Říský – Coufal

Luboš Vašica (trenér Oseku): „My jsme byli celý zápas lepší. Na stoprocentní šance jsme vyhráli 4:1, dvakrát jsme nastřelili břevno, ale góly jsme nedali. Pak jsme udělali vzadu jednu chybu, kterou soupeř potrestal, a prohrávali jsme. Od té chvíle jsme zjednodušili hru, stopera jsme vysunuli dopředu a hráli jsme dlouhé balóny. V závěru jsme měli štěstí, že se nám to podařilo dvakrát dostat do brány. Hosté dvakrát chybovali po našich dlouhých autech a my jsme toho využili.“

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): "Do utkání jsme vstoupili dobře a prvních pár minut jsme si vytvořili zajímavé příležitosti kolem pokutového území. Nicméně do žádné větší šance jsme se nedostali. Poté převzal otěže zápasu soupeř a po dvou centrech nastřelil břevno. Po přestávce šancí na obou stranách výrazně přibylo a nás musel několikrát podržet brankář Coufal. My jsme kontrovali nastřelením břevna a gólem po krásné kombinaci Pravdy s Kovářem. Od té doby jsme vedení celkem v poklidu bránili, než přišel nastavený čas a dvě autová vhazování soupeře, která nám sebrala všechny body. Nutno přiznat, že soupeř byl nebezpečnější, přesto jsme k bodovému zisku byli velmi blízko a o to víc nás to mrzí."


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama