Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prachatice poprvé v sezóně vyhrály, Jankov na jaře dál tápe

 
neděle, 26. března 2023, 18:17

Jihočeský kraj – Sobota nachystala v krajském přeboru jedno velké překvapení. Fotbalisté Prachatic si na půdě silného Týna nad Vltavou připsali první vítězství v sezóně. Olympie doma prohrála teprve podruhé. Béčko Táborska připravilo první jarní porážku Semicícm. Jankov znovu herně i výsledkově propadl a po porážce v Dražicích je silně namočený do bojů o udržení se v soutěži. Olešníku v Protivíně nestačilo na zisk tří bodů ani vedení o tři branky. Protivínští nesložili zbraně ani za stavu 0:3 a vybojovali alespoň bod. Zachraňující se Osek naplno bodoval i do třetice v Třeboni. Hluboká díky výhře nad Strakonicemi vystřídala na druhém místě Olešník, nezaváhal ani vedoucí Jindřichův Hradec v Milevsku.

Béčko Táborska v poločase s nováčkem ze Semic prohrávalo, nakonec ale zápas zvládlo a vyhrálo přesvědčivě rozdílem pěti gólů. Táborsko mělo dostatek šancí už v první půli, střelecky se ale prosadilo až ve druhých pětačtyřiceti minutách. Zápas se zlomil na začátku druhé půle, kdy začala řádit dvojice afrických fotbalistů. Oloko Joseph Ede dal během šesti minut hattrick. V tomto časovém rozmezí skóroval i Emanuel Tolno. Domácí vedli 5:2 a hosté odpadli. V brance Semic debutoval Jaroslav Vondrášek, nahradil zraněného Dvořáčka a několikrát hosty podržel.

Po třízápasové pauze se do základní sestavy Prachatic vrátil Jaroslav Rauscher, který v předposledním podzimním utkání v Dražicích vyfasoval červenou kartu. Tatran měl výborný začátek a už ve třetí minutě vedl zásluhou kapitána Jiřího Pravdy. Týnu se hra nedařila a po hodině hry prohrával 0:2. Prachatičtí poprvé v sezóně neinkasovali a poprvé dovedli výborně rozehraný zápas do vítězného konce. Týn podruhé za sebou neskóroval. „Nejhorší domácí zápas za mého působení v Týně,“ těžko hledal slova trenér Olympie Václav Mareš.

Už úvodní jarní kola naznačují, že fotbalisté Jankova to nebudou mít na jaře jednoduché. Ani ve třetím jarním zápase nedali gól a v Dražicích nadšeně bojujícímu domácímu mužstvu podlehli 2:0. Dražičtí byli po celý zápas lepší a vítězství si zasloužili. Ve 34. minutě napřáhl kousek za vápnem domácí mladík Tomáš Běhoun a na jeho nádhernou střelu k tyči brankář Skála nedosáhl. Zisk tří bodů potvrdil v 76. minutě Daniel Štecher, když si pohrál s hostujícím gólmanem a hokejovým blafákem stanovil konečné skóre.

Fotbalisté Olešníku odehráli v Protivíně výborný první poločas. Už v 16. minutě dorážel Matúš Beko střelu Totha a hosté vedli 0:1. Ještě do poločasu se gólově prosadil i Jakub Toth. Když hned po příchodu z kabin zvýšil Matúš Beko svým druhým gólem na 0:3, vypadalo to, že je rozhodnuto. Zbytek druhého poločasu však jednoznačně patřil Protivínu. Ke zteči zavelel v 54. minutě jako správný kapitán Jaromír Vorel. Už o čtyři minuty později Protivín prohrával pouze o gól. Zasloužený bod Protivínu vystřelil v 75. minutě krásnou střelou na zadní tyč Adam Petr.  

Osek hraje na jaře ve velké pohodě a potvrdil to i v Třeboni, odkud si přivezl další tři cenné body. Už v 16. minutě se hosté, kteří přijeli jen s jedním náhradníkem, dostali zásluhou Jakuba Říského do vedení. Ve 31. minutě se domácím podařilo odpovědět díky proměněné penaltě, další průběh zápasu už ale ovládl Osek. Carda dvěma góly ve druhém poločase dostal hosty do dvoubrankového vedení. Třeboňští se i přes nepříznivý vývoj snažili, ke korekci skóre jim ale nepomohla ani další penalta v 87. minutě. Míč si postavil na značku pokutového kopu stejně jako v první poločase Hromádka, podruhé ale brankáře Vlka nepřekonal. V nastaveném čase naopak pečetil z brejku výhru Oseku Jan Sigmund.

Rudolfov šel do utkání se Spartakem Trhové Sviny opět bez svého špílmachra Radima Pouzara, který si plnil trenérské povinnosti u žáků Dynama. Oba celky  se stejně jako na podzim o body podělily. Na úvodní gól Valuta z 23. minuty odpověděl ještě do přestávky Filip Peiger. Vedení na domácí stranu strhl v 60. minutě Ondřej Tlamsa, za Trhové Sviny vyrovnal na 2:2 novic z N. Vsi Milan Fatura. Gól pak mohly dát oba týmy, na remíze se ale už nic nezměnilo. V závěrečných minutách se Rudolfov musel obejít bez vyloučeného Říhy. "Ležím s chřipkou v posteli, ale co jsem mluvil s klukama, tak říkali, že děba bodů byla spravedlivá," řekl k utkání trenér Rudolfova Jiří Nárovec, který tentokrát pro nemoc na lavičce svého mužstva chyběl.    

V duelu mezi Hlubokou a Strakonicemi šli v prvním poločase do vedení překvapivě hosté, ještě do poločasu ale stačil výstavní střelou zpoza vápna vyrovnat Hrachovec. Ve druhém poločase udávali tempo hry domácí, kteří měli míč častěji v držení, stoprocentní šanci měl ale jen Jiří Funda, jehož bombu uvnitř vápna gólman Kozlík vyrazil. Hlubocké paradoxně nastartoval k závěrečnému náporu strakonický Jakub Smola. Hosté spoléhali na brejky a po jednom z nich už zvedali ruce nad hlavu. Právě Smola ale v tisíciprocentní šanci selhal, a to nakoplo domácí tým. O dvě minuty později vstřelil vítězný gól Hluboké Matěj Otepka. Pět minut před koncem pak pohlednou kombinaci až do kuchyně zakončil Pavel Hájek. Domácí vyhráli zaslouženě, ani Strakoničtí se ale nemuseli vracet domů s prázdnou.    

V utkání Jindřichův Hradec - Milevsko spoléhaly v první poločase oba týmy především na zabezpečenou obranou a do bezhlavého útočení se ani jedno z mužstev nepouštělo. Jindřichohradečtí svou defenzívu navíc vyztužili ve čtvrtek dvěma novými hrači, kteří na podzim nastupovali v divizním Lomu. Posilami vedoucího týmu přeboru se stali Jonáš Madar a Jakub Škarda, který navíc nastoupil v základní sestavě. Směrem dopředu toho v prvním poločase ani jedno z mužstev moc nepředvedlo a půle tak skončila bez branek. Na gól se čekalo až do 62. minuty, kdy se jako první trefil jindřichohradecký Filip Waník a hosté vedli 0:1. V závěru hráli vzduchotechnici ve snáze o vyrovnání vabank a jindřichohradecký Kevin Strejček, kterého trenér Lukáč poslal na hřiště na závěrečné vteřiny, přidal druhou pojistku. 

19. kolo krajského přeboru:


FC Silon Táborsko B – FC AL-KO Semice 7:2 (1:2)

Góly: 51., 53., 57. a 82. Ede, 20. Chotovinský, 56. Tolno, 88. Neužil – 16. Valach, 40. Listopad. Rozhodčí: Albert – Dimitrov, Pečenka. ŽK: 1:0 (Neužil). Diváků: 80.


FK Olympie Týn n./Vlt. – FK Tatran Prachatice 0:2 (0:1)

Góly: 3. Pravda, 61. Kasík. Rozhodčí: Dimitrov – Pečenka, Albert. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:3 (Jaroslav Rauscher, Luňáček, Pravda). Diváků: 150.


TJ Dražice – SK Jankov 2:0 (1:0)

Góly: 34. Běhoun, 76. D. Štecher. Rozhodčí: Němec – Ondřej, Toman. ŽK: 3:2 (D. Štecher, Fořt, Běhoun – Kočí, Kočer). Diváků: 90.


FK Protivín – FK Olešník 3:3 (0:2)

Góly: 54. Vorel, 58. Hrachovec, 75. Petr – 16. a 46. Beko, 33. Toth. Rozhodčí: Vican ml. – Vican st., Brych. Delegát: Tůma. ŽK: 3:4 (Vojík, Vojta, Říha – Szó, Dudek, Nohava, Tomášek). Diváků: 150.


TJ Jiskra Třeboň – TJ Osek 1:4 (1:1)

Góly: 31. Hromádka (pen.) - 53. a 79. Carda, 16. J. Říský, 92. Sigmund. Rozhodčí: Votava – Krčín, Hošek. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:4 (Hromádka, Týnavský, Rezek, Průcha - Němeček, Hoch, D. Říský, Šrámek). Diváků: 90.


SK Rudolfov – TJ Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:1)

Góly: 38. Peiger, 60. Tlamsa - 23. Valut, 72. Fatura. Rozhodčí: Šťastný – Kollmann, Vican. Delegát: Babka. ŽK: 2:2 (Říha 2 - Šafránek, Fatura). ČK: 1:0 (87. Říha). Diváků: 70.


FC ZVVZ Milevsko – FK Jindřichův Hradec 0:2 (0:0)

Góly: 62. Waník, 90. Strejček. Rozhodčí: Novotný – Mach, Kaštánek. ŽK: 1:5 (Kálal - Šmíd, Rejthar, Mischnik, Madar, Völfel). Diváků: 140.


TJ Hluboká nad Vtavou – FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)

Góly: 38. Hrachovec, 80. Otepka, 85. Hájek - 32. Chalupa. Rozhodčí: Petričák – Nedvěd, Krčín. Delegát: Jodl. ŽK: 5:4 (Otepka, Hájek, Hrachovec, Krejčí, Šuba - Krejčí, Rozhoň, Rybák, Butnaru). Diváků: 100.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama