Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník potřetí v řadě nevyhrál. Za tři body podruhé za sebou uspěly Dražice

neděle, 25. září 2022, 13:39

Jihočeský kraj - Ve šlágru 8. kola krajského přeboru dotáhl Olešník dvougólovou ztrátu a s Táborskem B remizoval 2:2. Velmi dobrou formu potvrdila Hluboká, která v souboji nováčků vyhrála v Trhových Svinech. Krize Prachatic dál přetrvává, na půdě nováčka ze Semic Tatran prohrál 4:0. V utkání dvou rozdílných poločasů zvítězil Protivín nad Rudolfovem. Osek pod novým trenérem Karlem Hochem ještě neprohrál, ale ani nevyhrál. Dotřetice uhrál Osek remízu, tentokrát v okresním derby ve Strakonicích. Málokdo čekal, že trojlístek Osek, Jankov, Prachatice bude po osmi kolech na chvostu tabulky. Na čele se udržel Jindřichův Hradec, s Týnem ztratil v neděli odpoledne poločasové vedení 2:0 a nakonec jen remizoval 2:2.

Výkony Spartaku Trhové Sviny, zvlášť v domácím prostředí, budí na podzim respekt. Ještě lépe si ale vede další nováček Hluboká nad Vltavou. A potvrdila to i v Trhových Svinech, kde místní Spartak připravila o domácí neporazitelnost. Vedení se ale ujali ve 36. minutě Svinenští zásluhou Lukáše Gažáka. Už za dvě minuty však bylo srovnáno, když proměnil penaltu hlubocký Hájek. Vítězný gól Hluboké vstřelil v 77. minutě Jiří Funda po centru Patrika Kössla. „Ve druhém poločase jsme si vypracovali ještě několik dalších šancí, gól ale padl až na konci zápasu,“ řekl trenér Hluboké Ladislav Táborský.

Prachatický Tatran minulý týden doma proti Oseku vyválčil první bod, na lepší časy se ale pod Libínem zatím, zdá se, neblýská. V sobotu Tatran prohrál v Semicích vysoko 4:0 a poprvé na podzim neskóroval. Semičtí uspěli za tři body podruhé v sezoně. Semice dobře začaly a už v 11. minutě je Zdeněk Pšenička po standardce Šourka poslal do vedení. Další gól v první půli nepadl a Semice tedy vedly 1:0. Ve druhém poločase už byla převaha domácího týmu mnohem výraznější a Semice góly Keclíka, Blažka a Machovského se vedení navýšily na výsledných 4:0.

V Protivíně viděli diváci dramatické utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním byli lepší domácí, což vyjádřili dvěma slepenými brankami Jaromíra Vorla a Daniela Bečváře, a měli i další šance. Ve druhé půli již hru ovládli hosté z Rudolfova a Jakub Hric v 64. minutě z penalty snížil. „Od té chvíle jsme se soustředili na udržení našeho těsného vedení,“ přiznal kouč Protivína Miroslav Říha. Protivínští se pak museli o své vítězství obávat až do konce utkání. Velké štěstí měli hlavně při zakončení hostujícího Sládka, který však z malého vápna netrefil Píchovu bránu.

Fotbalisté Dražic potvrdili vzestupnou formu a domácího prostředí opět využili k plnému bodovému zisku. Tentokrát porazili vzduchotechniky z Milevska 1:0. Dražice ztratily už na jaře a také na začátku podzimu pověst mužstva, kterému se těžko dávají góly. Nyní, jako by chtěli Dražičtí tuto pověst znovu oprášit. Na pevnost dražické obrany poukazovali už před čtrnácti dny fotbalisté Protivína, těm se ji ale podařilo překonat třikrát. Strakonice před týdnem a nyní ani Milevsko Dražicím gól nedalo a o vítězství domácího týmu rozhodl na začátku druhého poločasu Lukáš Stuchlík. Střelec branky byl po druhé žluté kartě v 66. minutě vyloučen, Dražičtí však i v deseti tři body ubránili.

První půle utkání Jankova s Třeboní příliš kvalitního fotbalu nenabídla. Domácí trefili v 7. minutě Borovkou tyč, hosté odpověděli nepříjemnou střelou Bicence. A když Jankovští nedostali balón za záda Kopeckého ani po standardní situaci Kollára, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Do druhé půle měla lepší vstup Třeboň, což korunovala gólem střídajícího Tůmy v 59. minutě. O deset minut později odcentroval Radosta a Matoušek pěknou hlavičkou skóre navýšil. V závěru se ještě prosadil po individuální akci Bicenc a Třeboň si tak z Precis arény odvezla výhru 3:0. "Bohužel se nám nedaří. V první šanci trefíme tyč a minutu před první brankou nedal velkou šanci Kočer. Bohužel naše kvalita není aktuálně na takové úrovni, abychom výsledek otáčeli. Vítězství Třeboně je zasloužené," hodnotí utkání vedoucí jankovského týmu Petr Maxa.

Zajímavý duel se hrál v Olešníku, kam zavítalo béčko Táborska. Olešník se v posledních týdnech potýká s poklesem formy, což se ukazovalo i v první polovině duelu s Táborskem. Hostující tým šel také ve 32. minutě zaslouženě do vedení. Do druhého poločasu vstoupil Olešník jako vyměněný, vytvořil si tlak, v 59. minutě dal ale hostující Činčura na 0:2. Olešník ale zlepšený výkon nakonec vyjádřil i góly a po zásluze brankami Davidů Lafaty a Tomáška v poslední čtvrthodině vyrovnal. Diváci viděli zejména ve druhém poločase z obou stran kvalitní fotbal.

V prvním poločase duelu mezi Strakonicemi a Osekem gól nepadl, zajímavé momenty však byly k vidění na obou stranách. Branky padaly až po přestávce. V 57. minutě byl ve vápně faulován domácí Bílý a Krejčí z penalty překonal zkušeného matadora Zdeňka Křížka, který se po delší době objevil mezi třemi tyčemi osecké brány. Domácí radost ale netrvala dlouho a už o sedm minut později Jan Hoch z trestného kopu vyrovnal. V 88. minutě ještě trefil hostující Hosnedl břevno. „Okresní derby hrané o strakonické pouti mělo náboj,“ konstatoval vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Nedělní odpolední duel mezi týmy Jindřichova Hradce a Týna nad Vltavou nabídl dva rozdílné poločasy a nakonec asi spravedlivou dělbu bodů. V první půli byl jasně lepší Jindřichův Hradec, který vstřelil dva góly a hosty k ničemu nepustil. Ve druhém poločase však domácí jako by podlehli uspokojení a Týn vstřelil hned v 51. minutě kontaktní branku. Domácí zřejmě nebrali toto varování vážně a Vladimíru Dobalovi se podařilo čtyři minuty před koncem vyrovnat. „Ve druhém poločase jsme dokázali, že i s tak těžkým soupeřem, jakým je Hradec, se dá hrát fotbal,“ uvedl spokojený kouč Olympie Václav Mareš.

Výsledky 8. kola krajského přeboru:


Spartak Trhové Sviny - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (1:1)

Góly: 36. Gažák - 38. Hájek (pen.), 77. Funda.

Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Smola. ŽK: 1:1 (Hruška – Kössl). Diváků: 100.


FC AL-KO Semice - FK Tatran Prachatice 4:0 (1:0)

Góly: 11. Pšenička, 69. Keclík, 76. Blažek, 90. Machovský.

Rozhodčí: Kaštánek - Jevčák, Jarolím. ŽK: 1:2 (Buchtele – J. Pravda, Jakub Rauscher). Diváků: 100.


FK Protivín - SK Rudolfov 2:1 (2:0)

Góly: 10. J. Vorel, 12. Bečvář - 63. Hric (pen.).

Rozhodčí: Cigáň - Vican, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:2 (J. Vorel, Říha, Vojík – Novotný, Pouzar). Diváků: 100.


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 1:0 (0:0)

Gól: 54. L. Stuchlík.

Rozhodčí: Dimitrov - Kollmann, Prinz. Delegát: Vrchota. ŽK: 6:3 (L. Stuchlík 2, M. Štecher, Vačlena, Počinek, Novotný – Maršík, Petřík, Hadáček). ČK: 1:0 (66. L. Stuchlík). Diváků: 150.


SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:0)

Góly: 59. P. Tůma, 69. Matoušek, 86. Bicenc.

Rozhodčí: Mach – M. Pečenka, Votava. Delegát: Němeček. ŽK: 2:2 (Mizera, Fajtl - Schneider, Bicenc). Diváků: 98.


FK Olešník - FC MAS Táborsko B 2:2 (0:2)

Góly: 75. Lafata, 81. D. Tomášek - 32. M. Šplíchal, 59. Činčura.

Rozhodčí: Jevčák - Kaštánek, Jarolím. ŽK: 3:3 (Vojta, Lafata, D. Tomášek – Koblasa 2, Trantýr).  ČK: 0:1 (89. Koblasa). Diváků: 130.


FK Junior Strakonice - TJ Osek 1:1 (0:0)

Góly: 57. Krejčí (pen.) - 64. Hoch.

Rozhodčí: Albert - Krčín, Mráz. Delegát: Jodl. ŽK: 1:2 (Krejčí – Hosnedl, Kubiš). Diváků: 99.


FK J. Hradec 1910 - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (2:0)

Góly: 14. Toman, 39. Fical - 51. Brom, 86. Dobal.

Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Novotný. Delegát: Matyš. ŽK: 0:1 (Dvořák). Diváků: 100.


 

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama