Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné poprvé doma za tři body. Nové Vsi uštědřilo bůra

 
neděle, 11. září 2022, 11:07

Fotbalisté Roudného zvítězili ve 4. kole I. A třídy na Doprastav stadionu bez větších potíží nad Novou Vsí 5:0. Po poločasovém čtyřgólovém náskoku už toho ve druhé půli k vidění z obou stran moc nebylo.

Pikantností zápasu bylo, že v obou brankách stáli bratři Hošnové. V domácí při zranění jedničky Havlíčka 20letý Šimon Hošna, v novoveské o dva a půl roku starší Jiří, který v létě přestoupil z Roudného do Nové Vsi.

Na jedné části tribuny usedli trenéři Dynama Weber s Baránkem, na druhé kapitán Králik s Horou, aby sledovali v akci své spolupracovníky z dynamáckého realizačního týmu (matadoři Procházka s Táborským a Cettl).

První velkou možnost měl již v prvních minutách domácí Goretki, ale samostatný nájezd neproměnil.

Malšané o své výhře rozhodli během deseti minut prvního poločasu, kdy se ve 21. minutě prosadil po úniku obránci Viktor Kadlec, pak zvyšoval po rohu na druhé tyči zapomenutý Matyáš Zachař a náskok pojistil opět Kadlec. V samém závěru ještě Neuman fauloval v šestnáctce Šrámka a z nařízené penalty nezaváhal Lukáš Wohlgemuth.

Nová Ves ale zápas nezabalila, při vzpomínce na minulý výsledek v Roudném poctivě bránila a uspokojené domácí do větších šancí nepouštěla. Na konci utkání mohl vsítit čestný úspěch hostí střídající Jiránek, ale brankář jeho pokus o lob zlikvidoval a udržel své první čisté konto.

Poslední slovo nakonec patřilo malšanům. Goretki proběhl do otevřené obrany a celou akci zakončil střelou ze strany opět Zachař, jenž hrál na netradičním postu defenzivního záložníka.

Zelenobílí se po druhém vítězství za sebou posunuli v tabulce na čtvrté místo. „Po neurovnaném začátku jsme převzali otěže zápasu do svých rukou a vyjádřili převahu čtyřmi vstřelenými góly. Ve druhém poločase už to nebylo ono, ale chtěli jsme si za jasného stavu vyzkoušet jiné věci a pošetřit některé hráče na příští zápas do Blatné,“ uvedl po první domácí výhře kouč Pavel Cepák st.

Malše Roudné – TJ Nová Ves 5:0 (4:0)

Góly: 21. a 32. Kadlec, 25. a 88. Zachař, 45. (pen.) Wohlgemuth. Rozhodčí: Crkva - Talíř, Bartoníčková. Bez karet. Diváků: 150

Malše: Š. Hošna – Štěpánek, P. Cepák, Grigera (62. D. Cepák), D. Vogl (62. Bartoš) – Skála, Zachař, Wohlgemuth, Šrámek (67. Hrouda) – Goretki, Kadlec (57. Král).

Napsal(a) Malše Roudné | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama