Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jarní krize fotbalistů Veselí nekončí. Tentokrát padli s Chýnovem

 
úterý, 10. května 2022, 08:27

Veselí nad Lužnicí - Ve Veselí nad Lužnicí byl k vidění zajímavý zápas. Nicméně domácí opět nevyhráli a z posledních sedmi zápasů získali pouze jeden bod. Chýnov naopak potvrdil svoje postavení v tabulce.

První poločas se odehrával převážně v režii hostů, kteří byli fotbalovější a bojovnější. Vypracovali si také více šancí a jednu z nich dokázali proměnit. V 7. minutě střílel Jan Hruška nad domácí branku a o minutu později hlavičkoval Král také nad. Domácí měli velkou šanci ve 13. minutě, kdy se Kolář ocitnul po přímém kopu ve vyložené šanci, ale jeho slaboučkou střelu stihl hostující obránce před prázdnou brankou zastavit a míč odkopnout do bezpečí. V 16. minutě podnikli hosté rychlou brejkovou akci, kterou zakončil Král 0:1.

Hosté dominovali i nadále. Ve 20. minutě se Král ocitnul sám před domácím brankářem, který jeho střelu skvěle vytáhl na roh. Ve 31. minutě zahrával Rytíř z pravé strany od postranní čáry přímý kop, který málem zapadl do domácí branky, brankář Hejl střelu vytáhl na roh. Po jeho zahrání hlavičkoval Doubrava nad.

Domácí měli před přestávkou dvě šance. Ve 33. minutě střílel Čech z dvaceti metrů nad a o minutu později Ježek zahodil poslední šanci prvního poločasu, kdy jeho slabou střelu obránce odkopl od branky. Vedení hostů bylo zasloužené.

Druhý poločas byl vyrovnanější především díky většímu nasazení domácích hráčů. Jejich snahu o vyrovnání zkomplikoval v 50. minutě Čech zbytečným faulem na hranici velkého vápna. Následovala penalta, kterou bezpečně proměnil Mareš0:2.

Rozhodnout utkání mohl v 61. minutě hostující Král, jehož vyloženou šanci zmařil na poslední chvíli Nuhlíček. V 75. minutě vystřelil nebezpečně z osmnácti metrů střídající Štrouf, Hejl ale jeho střelu chytil.

Domácí se pak nadechli k závěrečnému náporu a nechybělo mnoho, aby dohnali ztrátu. V 77. minutě trefil Bursík hlavou tyč. V 84. minutě zahrál Čech z poloviny hřiště přímý kop do vápna hostů, kde se dostal k hlavičce střídající Vaněk a přehodil brankáře hostů Průšu – 1:2. Za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, ale Bursík ve skluzu netrefil střílenou nahrávku.

Poslední zajímavou událostí bylo v 89. minutě naprosto zbytečné vyloučení domácího brankáře Hejla, který neuhlídal svoje emoce a nechal si udělit zbytečnou druhou žlutou kartu, po které logicky následovala červená karta.

TJ Lokomotiva nad Lužnicí – FC Chýnov 1:2 (0:1)

Branky: 78. Vaněk - 15. Král, 50. Mareš. Rozhodčí: Vítek - Crkva, Kotnauer. ŽK: 3:3 (Hejl, Lukáš, Čech – Doubrava, Vl. Hruška, V. Hruška). ČK: 1:0 (89. Hejl). Diváků: 50.

Veselí: Hejl – Marcilis (64.Vaněk), Nuhlíček, Lukáš, Kolář – Návara, Čížek, Čech, Bursík – Fichtner (75. Pechlát), Ježek.

Chýnov: Průša – Mareš, Rytíř, Doubrava, Hruška Vlastimil, Hruška Jan (68. Štrouf), Mládek, Zadražil, Havlík (78.Hladík), Hruška Václav (59. Štiller), Král (81. Pták).

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Ján Honza
 


 
Reklama