Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 21. kole KP

 
středa, 20. dubna 2022, 10:57

Jihočeský kraj - Minulý týden byl na fotbalové zápasy bohatý a ne jinak tomu bude i tento týden. V krajském přeboru se hrálo kompletní 21. kolo a na programu byly dvě dohrávky 19. kola. Spokojenost panuje v Jankově, který naplno bodoval ve všech třech zápasech, jež v týdnu odehrál a začíná atakovat vedoucí čtveřici týmů. Jankov postupně porazil Dražice, ve středeční dohrávce vyhrál v Protivíně a v neděli pak na horké půdě Milevska. Náročný program měla i Jiskra Třeboň. Ta poprvé na jaře vyhrála doma v páteční dohrávce nad Tatranem Prachatice, v neděli ale nestačila na Strakonice. Zaváhání Tatranu nevyužil ke zvýšení náskoku na čele tabulky Český Krumlov, který prohrál na hřišti čtvrtého Oseku. Třetí Olešník uspěl na Soukeníku s béčkem Táborska a spolu s Osekem snížil ztrátu na dvojici vedoucích týmů. O víkendu je na programu kompletní 22. kolo, ještě předtím ale dojde na dva dohrávané zápasy 19. kola. Ve středu 20. dubna hraje od 17:30 Rudolfov s Blatnou a v pátek 22. dubna od 18 hodin se utká Osek se Strakonicemi.

​Výsledky 21. kola krajského přeboru:


​​FC MAS Táborsko B - FK Olešník 2:4 (2:1)

Góly: 7. Kubovský (pen.), 29. Kabeš – 31. a 47. Lafata, 67. a 87. Hezoučký. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:3 (Škrleta, Voneš – Tomášek, Miklík, Nýdl). Diváků: 72.

Táborsko B: Lukeš – Větrovský, Chotovinský, Trantýr (46. Voneš), Koblasa (76. Pajer) – Ott, Kabeš (87. Marcolla), Brabec, Činčura – Kubovský, Škrleta. Trenér Jelen.

Olešník: Tomášek – Miklík (46. Nýdl), Nohava, Kalášek (80. Tomek), Vojta - Hezoučký, Vonášek, Szó (89. Chlumecký), Lafata, Šíma – Tóth (46. Štěch). Trenér Chlumecký. 

Nejlepší hráči: Kubovský, Škrleta – Vojta.

Miroslav Jelen (trenérTáborska B): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, když za faul hostujícího gólmana na Škrletu byla nařízena penalta a tu Kubovský proměnil. Poté jsme se dostali do dvoubrankového vedení, když gólovou přihrávku Kubovského proměnil Kabeš. Bohužel jsme ještě v první půli dovolili naší chybou Olešníku snížení na 2:1. Po přestávce jsme se opět nevyvarovali chyb a soupeř otočil zápas dvěma góly ve svůj prospěch. Ke konci utkání přidal Olešník ještě čtvrtý gól. Bohužel se v zápase projevila nezkušenost našich hráčů, kterou tak zkušený tým jako Olešník potrestal.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Než jsme se na Soukeníku rozkoukali, prohrávali jsme 2:0. Důvodem bylo, že se nám nechtělo běhat hlavně zpátky a ztráceli jsme hodně balónů. Bylo dobře, že jsme do půle dali kontaktní gól. V kabině jsme si k tomu něco řekli, udělali dvě změny v sestavě a druhý poločas byl o něčem jiném. Vstřelili jsme tři branky a dovedli zápas do zaslouženého vítězství.“ 


​​FK Olympie Týn/Vlt. - TJ Blatná 6:0 (4:0)

Góly: 5., 34. a 37. Houska, 11. a 72. Dobal, 49. Vařil (pen.). Rozhodčí: Ondřej - Polák, Panský. Delegát: Tupý. ŽK: 0:1 (Bulka). Diváků: 100.

Týn nad Vltavou: Vachuta (79. Škvařil) – Mravec (46. Procházka), Vařil, L. Maxa, Meidl (57. Štos) - Hudeček, T. Maxa, Dumbrovský, Stoklasa, Dobal – Houska (73. Maruška). Trenér: Mareš.

Blatná: Chlanda - Levý, Bláha, M. Sedláček (70. Maleček), Říha (79. Hrádek) - Bulka, Hlaváč, Šimůnek (27. Prokopec), Míka – Král (57. Antoš), Jiřinec. Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Houska – nehlášen.

Václav Mareš (trenér Týna): „Hráče musím pochválit, protože splnili, co jsme si před zápasem řekli. Věděli jsme, že Blatná vyhrála poslední dva zápasy a do Týna přijede sebevědomá. My jsme se dobře připravili a hráči nic nepodcenili. Chtěli jsme vstřelit co nejdříve branku, a to se nám také podařilo. Během deseti minut jsme vyhrávali 2:0. Poté jsme přidali do poločasu dvě branky a o zápasu bylo rozhodnuto. Druhý poločas už z naší strany nebyl takový, jak jsem si představoval, ale bylo to dané tím, že zápas už se jen dohrával. Blatnou musím ocenit, že chtěla hrát i za nepříznivého stavu.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Domácí tým byl ve všech směrech lepší, naopak naše hra postrádala přesnost, pohyb a důraz. V několika případech jsme Týnu darovali gólové příležitosti sami. S chutí hrající domácí si utkání užili a zaslouženě vyhráli. Až citelně se projevila absence Kůsta s Čadkem.“


​​TJ Osek - FK Slavoj Č. Krumlov 3:1 (3:1)

Góly: 3. J. Říský, 24. Carda, 28. Kabele (vlastní) – 32. Vávra. Rozhodčí: Nedvěd - Žemlička, Boček. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:4 (Rybák – Svoboda, Kuna, M. Švec, Růžička). ČK: 1:0 (37. Čapek). Diváků: 300.

Osek: Křížek - Rybák, Němeček, Kubiš, Brabec - Čapek, Šrámek, J. Říský, Sigmund (70. Maroušek) – Carda (73. Hromíř), D. Říský. Trenér Mráz.

Č. Krumlov: Š. Beránek - Švec, Kabele, Kuna – Kořínek (77. Ryneš), Svoboda, Novák, Strapek, Vávra (37. Poláček) - Vaněk (88. Kastenmajer), Růžička. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým – nehlášen.

Josef Mráz (trenér Oseku): „Mužstvo musím pochválit. Taktické úkoly hráči splnili na jedničku. Krumlovští si s naší hrou po většinu utkání nevěděli rady. A když už něco prošlo, tak jsme měli v bráně spolehlivého Křížka. Také hostující brankář chytil několik našich brankových příležitostí, a tak o osudu utkání rozhodla úvodní půlhodina, ve které jsme vstřelili tři branky.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Zápas byl rozhodnutý během prvních třiceti minut, ve kterých jsme naší benevolentností dovolili soupeři třikrát skórovat. Potom už to z naší strany bylo neúčinné obléhání domácí branky.“


​​TJ Dražice - FK Protivín 3:4 (0:1)

Góly: 51. Řezník, 65. J. Štecher (pen.), 75. Hojdar – 37. a 69. (pen.) Z. Vorel, 60. Hojdar (vlastní), 76. Hrachovec. Rozhodčí: Macko - Krčín, Votava. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (J. Štecher, Novotný, L. Stuchlík – Vojta). ČK: 1:0 (87. J. Štecher). Diváků: 80.

Dražice: Baka- Hojdar, L.Stuchlík, Turek (46. Řezník), Novotný – Vačlena (76. Holub), Böhm (83. Běhoun), Veselý, Bareš - Mareš, J. Štecher. Trenér Hořejší.

Protivín: Pícha – Barbotkin, Nedvěd, Vojta, Zach – Urban (80. Dan), Leroy Abatawa (63. Hrynevich), Štěpka, Vorel Zbyněk, Hrachovec (89. Sháněl) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Řezník - Z. Vorel, Hrachovec.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Byl to divoký zápas se šťastným koncem pro nás. Šlo o vyrovnané utkání, v němž byl jednoznačně mužem zápasu náš Zbyněk Vorel, který dva góly dal a na další dva nahrál. Pro nás to bylo důležité vítězství. Za nasazení a přístup zaslouží pochvalu celý tým.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto bláznivém zápase byla vidět v defenzívách spousta neskutečných chyb na obou stranách. Soupeř dokázal využít o jednu víc, a proto si od nás veze tři body.“


​​TJ Jiskra Třeboň - FK Junior Strakonice 0:1 (0:0) 

Gól: 85. Šourek. Rozhodčí: Albert - Izugrafov, Votava. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:0 (Cimerhanzl). Diváků: 100.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Kubín (69. Radosta), Kubata, Hromádka (75. Rezek), Matoušek – Průcha, P. Tůma. Trenér P. Skála.

Strakonice: Lízal - Funda, Žáček, Rozhoň, Čapek - Míčka (76. Petráň) - Chalupa, Zahrádka, Máška - Šourek (88. Staněk, 89. Linhart) - Šimek (60. Nosek). Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: neuveden - Zahrádka.

Petr Skála (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme měli převahu a vypracovali jsme si řadu šancí, které jsme ovšem nevyužili. Druhý poločas už byl vyrovnaný a po naší hrubé chybě v obraně jsme v 85. minutě obdrželi branku.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Domácí musí mrzet první dvacetiminutovka, kdy si vytvářeli velmi dobré brankové příležitosti, ale v cestě za gólem jim stály tyče a nebo výborný Lízal v brance. V 10. minutě domácí Kubín nastřelil břevno a hned vzápětí tvrdou střelu Lízal vykryl. V 19. minutě Průcha opět trefil jen břevno a ve 25. minutě Kubínovu střelu Lízal dobrým zákrokem vyrazil na rohový kop. V dalších minutách už jejich brankové příležitosti uvadaly a my naší trpělivou hrou jsme se ke skórování mohli dostat ve 45. minutě, kdy po rohovém kopu Čapka domácí brankář míč směřující do branky vyškrábl na tyč. Tím byl účet prvního poločasu uzavřen. Druhý poločas jsme byli více aktivnější dopředu a domácí jsme už do žádných brankových příležitostí nepouštěli. Ve 48. minutě byl ve vápně faulován Šimek, ale píšťalka rozhodčího zůstala v klidu. Naše trpělivá hra přinesla ovoce až v závěru utkání, když v 88. minutě Nosek zablokoval odkop domácího obránce a Šourek svou pohotovostí vstřelil vítězný gól.“


​​SK Rudolfov - SK SIKO Čimelice 3:1 (3:1)

Góly: 28. a 41. Peiger, 12. Prokeš – 18. Nekl (pen.). Rozhodčí: Pravda - Dunovský, Žemlička. Delegát: Vrchota. ŽK: 0:2 (Listopad, Dubský). Diváků: 82.

Rudolfov: Keřka – Bláha (82. Justin), Dvořák, Hajný, Prokeš  - Kovačič, Říha, Pouzar, Vejvar (73. Tyrpák), Peiger – Sládek. Trenér Nárovec.

Čimelice: Šípek – Klimeš, Listopad, Viták – Nekl, Maršík – Šťástka (76. Nosek), Varhan – Hegenbart – Petřík, Dubský. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Prokeš, Peiger - Viták, Nekl.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Svou převahu jsme dokázali zúročit třemi góly, navíc jsme si vytvořili řadu dalších příležitostí a zahrávali poměrně hodně standardních situací. Do druhého poločasu Čimelice změnily rozestavení a hlavně začaly hrát daleko aktivněji. My jsme se nedokázali pořádně dostat do hry, ztratili jsme pohyb a celkově naše hra neměla kvalitu, kterou jsme se prezentovali v první půli. Ve středu hřiště nás soupeř přehrával a měl několik možností ke vstřelení branky, které naštěstí pro nás nedokázal využít. Za získané body jsme samozřejmě rádi, ale do dalších zápasů musíme ještě řadu věcí zlepšit.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): "V prvním poločase jsme měli problémy s rozehrávkou a nebyli jsme vůbec nebezpeční. Do druhé půle jsme pozměnili rozestavení a byli jsme mnohem víc na míči. Ve finální fázi jsme si ale nevytvořili žádné stoprocentní šance, byť nějaké náznaky tam byly. Když k tomu připočtu ty tři poměrně laciné góly, které jsme inkasovali v první půli, myslím, že Rudolfov vyhrál zaslouženě. Náš výkon nebyl ve druhé půli úplně špatný, na body to ale nestačilo."


​​FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:1 (0:1)

Gól: 30. Schönbauer (pen.). Rozhodčí: Kollman – Vican, Panský. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:2 (Marvan, Málek, Martin Hejl - Schönbauer, Hanzlík). Diváků: 100. 

Milevsko: Neužil - Kálal (80. Sedláček), Vakoč, Hejl, Málek - Přibyl, Kosobud, Marvan, Souček (73. Süsmelich) - Kortan, Hadáček. Trenér Strnad.

Jankov: Komrska – Jirkovský, Lošek, Kollár, Schönbauer – Řehoř (90. Vokurka), Fajtl, Hanzlík, Voráček, Sypal (46. Benda) – Popelka. Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Marvan, Hejl – Fajtl.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Je to velká škoda, ale první půlka byla z naší strany opravdu tragická. V kabině jsme si k tomu něco řekli, přeházeli jsme posty a druhou půlku už jsme byli lepší. Vytvořili jsme si čtyři stoprocentní šance, ale naše produktivita je v posledních zápasech mizerná. Pokud jde o rozhodující situaci z prvního poločasu, tak penalta byla odpískaná a víc není co řešit."   

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V prvním poločase jsem byl s naším výkonem celkem spokojený, jediné co nám chybělo, bylo přidat alespoň jednu další branku z několika šancí, které jsme si vypracovali. To nás potom mohlo mrzet ve druhém poločase, kdy jsme si už žádnou větší šanci nevypracovali. Naopak domácí se jednoduchými míči snažili dostat do naší obrany, kde měli vysoké hráče, kteří nám dělali celkem problémy. Výsledek jsme nakonec ubránili a třetí zápas v týdnu jsme s vypětím všech sil zvládli.“


Dohrávky 19. kola krajského přeboru:


FK Protivín – SK Jankov 1:2 (0:0)

Góly: 57. Z. Vorel - 49. Popelka, 52. Sypal. Rozhodčí: Panský - Pravda, Votava. Delegát: Bicek. ŽK: 2:5 (Sháněl, Vojík – Komrska, Řehoř, Kollár, Hanzlík, Klíma). Diváků: 150.

Protivín: Pícha – Štěpka, Z. Vorel, Vojta, Zach – Hrynevich (67. Vojík), Urban (81.Sháněl), Leroy Abatawa, Zeman (89. Hodinka) – Martin Říha, Hrachovec. Trenér Miroslav Říha.

Jankov: Komrska – Řehoř, Lošek, Kollár, Schönbauer – Kočer (90. Jirkovský), Hanzlík, Kroneisl (56. Hüttner), Voráček, Sypal – Popelka (73. Klíma). Trenér Kadlec. 

Nejlepší hráči: Z. Vorel, Vojta – Kollár, Lošek.


​TJ Jiskra Třeboň – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Gól: 27. Průcha. Rozhodčí: Boček – Krčín, Ondřej. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:0 (Schneider, Kubín). Diváků: 220.

Třeboň: J. Skála – Schneider (73. Radosta), Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Kubín (88. Kopecký), Kubata (90. Bartl), Hromádka, Matoušek (83. Rezek) – Průcha, P. Tůma. Trenér P. Skála.

Prachatice: Hopfinger – Jaroslav Rauscher, Kupka, J. Pravda, Hušek– Srch (46. Jakub Rauscher), T. Pravda (55. Sova), Hornát (69. Kovář), M. Sedláček- Kasík (65. Linhart), Pecka. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: celé mužstvo - Kupka, Pravda, Hornát.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Dohrávku s Prachaticemi jsme zahájili dobře a vypracovali jsme si šance, z nichž jednu jsme proměnili. Ve druhém poločase soupeř získal uzemní převahu, ale my jsme dobře bránili a uhájili velmi cenné vítězství.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas v Třeboni, kdy jsme si po dlouhé době zahráli na přírodní trávě, jsme nezvládli. Chyběl nám pohyb a větší kvalita v zakončení. Prvních sedmdesát minut jsme se nedokázali vyrovnat nadšeně bojujícím domácím hráčům, kteří vyhrávali osobní souboje, měli lepší pohyb a zaslouženě vedli. My jsme hru v závěru zjednodušili a vytvořili si tři brankové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili a domácí tak zaslouženě vyhráli.“
 


 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama