Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Junior Strakonice odehraje jaro na stadionu na Sídlišti. Cíle nemění

 
úterý, 8. března 2022, 18:08

Strakonice – Fotbalisté Junioru strávili v areálu na Sídlišti zimní přípravu a kvůli plánované rekonstrukci Na Křemelce tu podstoupí i jarní část krajského přeboru. Příprava se podle slov kormidelníka Luďka Cimrhanzla vydařila, plány skončit v první pětce zůstávají.

Jak jste spokojený se zimní přípravou a celkově průběhem?
Celé zimní přípravné období proběhlo podle připraveného plánu.  Do přípravy se zapojilo na tři desítky hráčů, včetně končících dorostenců. Využívali jsme hlavně areál na Sídlišti, kde je k dispozici UMT a tartanový ovál. Absolvovali jsme také společné soustředění ve Lhotě nad Rohanovem. Celkový dojem je velice pozitivní.

Kolik jste sehráli přátelských zápasů a jak jste si v nich vedli?
Sehráli jsme celkem pět přípravných utkání. Soupeřem byly postupně Katovice (2:5), Lhota u Plzně (4:2), Čížová (7:0), Dobříš (0:5) a Čkyně (2:0).

Podařilo se vám získat nějaké posily?
Do přípravy se zapojili hráči rezervy a dorostu, kteří dostanou příležitost.  Do defenzivy jsme získali Davida Staňka. V současnosti se ukazuje v dobrém světle a věřím, že svým přístupem si získá místo v základní sestavě.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám, novinkám?
Od února probíhá rekonstrukce areálu na Křemelce. Zásadní bude změna domácího prostředí pro jarní část mistrovské sezony, které nalezneme v areálu na Sídlišti. Práce budou dokončené v létě a následující sezonu zahájíme již ve zcela zrekonstruovaném areálu.

Máte jasno o základní sestavě?
V podstatě ano. Generálka se Čkyní nám hodně napověděla. Defenzíva se vyprofilovala, drobné otazníky ještě máme v ofenzivě.

Teoreticky by měla být druhá polovina soutěže klidná. O sestupujícím je rozhodnuto…
Zdá se, že by s ohledem na odhlášení týmu Sezimova Ústí měla. Chceme se ale poprat o nejvyšší možné umístění v tabulce. Cíl byl dán již před začátkem sezony. Uděláme všechno proto, abychom jej splnili.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Myslím si, že se jedná o Český Krumlov. Dlouhodobě v soutěži předvádí asi nejlepší výkony a klub dělá vše pro postup do republikové soutěže.

S jakými ambicemi vstupujete do druhé části?
Chceme na konci sezony skončit do 5. místa. Osobně věřím, že se jedná o splnitelný úkol. Jsme všichni dobře připravení.

Jak se osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Těším! Atmosféra mistrovských utkání je na jiné úrovni než příprava. Stejně to vnímají i hráči. Doufám, že budeme předvádět atraktivní fotbal, který přiláká fanoušky i do nově vytvořeného domácího zázemí na Sídlišti.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama