Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vánoční futsalový dárek: Doma neporažený Absolut přivítá Brazilci prošpikovanou Krupku!

 
čtvrtek, 16. prosince 2021, 10:52

Los a průběžné výsledky tomu tak chtěly, že si Absolut Černý Dub pro své příznivce přichystal pod stromeček vskutku náramný dárek! Rozbalit si jej mohou přijít již tento pátek 17. 12. 2021 od 20:30 hod do Sportovní haly v Českých Budějovicích. Ta hostí dohrávku 6. kola 2. Futsal ligy západ mezi domácím Absolutem a Boca Juniors Krupka, aspirantem na postup do 1. Futsal ligy, jehož kádr tvoří hned několik cizinců.

Naposledy se jihočeští futsalisté představili svým divákům v pátek 26. 11., kdy hostili exligové FK Kladno. Po brankách Pacholíka a Paseckého vedli domácí 2:0, hosté však v rozmezí 17. a 18. minuty odpověděli dvěma slepenými brankami a nechybělo mnoho a do šaten si mohli nést minimálně jednobrankový náskok. Do vedení se Kladenští nakonec dostali až v minutě 29. O pouhou minutu později však dorovnal stav Švec. Od tohoto momentu bylo zřejmé, že taktickou bitvu patrně rozhodne čtvrtá vstřelená branka na kontě jednoho ze soupeřů. Blíže k ní měli hosté, jejich 10metrový kop však Sobolík kryl. Vyrovnaný duel překlopil na stranu Absolutu až dvě minuty před koncem důrazný Kadlec.

Černodubští si vítězstvím nad Kladnem upevnili pozici v první čtyřce tabulky a výborné postavení jeli hájit o týden později do Mladé Boleslavi. Zatímco domácí Malibu mělo před tímto utkáním nelichotivou bilanci 4 proher v řadě, Absolut naopak toužil přidat páté za sebou jdoucí vítězství. To by však nesměl, jako již poněkolikáté v této sezoně, prospat první poločas, po němž musel dohánět tříbrankové manko.

V nervózním závěru plném nepřesných rozhodnutí rozhodčích nejprve 17 vteřin před koncem srovnal stav na 4:4 hrající trenér R. Staněk, jehož do hry poslalo zranění Paseckého šest minut před koncem zápasu. Po dalším diskutabilním rozhodnutí rozhodčích jdoucím v neprospěch Absolutu však dostali Mladoboleslavští 9 vteřin před koncem výhodu 10metrového kopu. Ten proměnili a Jihočeši se tak vraceli domů jak s prázdnou, tak i s pachutí ohledně řízení utkání.

Na vítěznou vlnu se však dokázali vrátit hned v dalším kole. V krásné hale ve Světlé nad Sázavou totiž dokázali porazit v poměru 4:9 (3:6) Bocu Chotěboř. „Když pominu úplný začátek, tak jsme měli zápas pod kontrolou. Podali jsme taktický a kolektivní výkon, jenž nás dovedl k zaslouženému vítězství,“ hodnotil pro klubové stránky kapitán Ctibor Novotný.

Na zřejmě divácky nejatraktivnější duel sezony jsou svěřenci trenéra Staňka patřičně naladěni. Již tento pátek od 20:30 hod. se v českobudějovické Sportovní hale utkají s týmem Boca Juniors Krupka, hlavním aspirantem na titul, v jehož kádru působí mj. hned několik rodáků z Brazílie, kolébky futsalu.

Na souboj aktuálně druhého týmu tabulky se třetím zve všechny příznivce futsalu předseda domácího klubu Jan Pirnos: „Utkání je zajímavé hned po několika stránkách, jedná se bezesporu o šlágr kola a jeden z vrcholů právě probíhající sezony. Náš tým tvořený partou kamarádů bude hájit domácí neporazitelnost proti cizinecké profi-legii nashromážděné ze všech koutů světa hrající pod hlavičkou Krupky. Těch nábojů má tento duel skutečno mnoho. Jinými slovy, pokud jste váhali, zda a kdy se na nás přijít podívat, tento pátek je ta nejsprávnější chvíle!“

Napsal(a) Redakce | Foto Absolut Černý Dub