Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fanoušci jsou naším dvanáctým hráčem, chválí si týnský trenér Václav Mareš

 
pátek, 3. prosince 2021, 11:58

Týn nad Vltavou – V krajském přeboru je týnská Olympie již druhým rokem, ale se soutěží se stále seznamuje. První sezona se ze známých příčin nedohrála, letošní je teprve v polovině. Pro mužstvo se stoletou tradicí dopadl podzim nad očekávání. „Pokud se i na jaře budeme držet v klidném středu tabulky, budu maximálně spokojený,“ říká lodivod Václav Mareš.

Když se za podzimem ohlédnete, jak jej budete hodnotit?
Na některé zápasy nevzpomínáme dobře, například na Táborsko B a Dražice, to byl z naší strany propadák. Jinak můžeme být po podzimu všichni spokojeni. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme mít dvacet bodů, tak bychom to brali všema deseti. Skončili jsme na dvanáctém místě, jen o skóre horší než desátá Třeboň. Jako nováčkové si na soutěž teprve zvykáme. Skok z 1. A do KP je obrovský.

Co říkáte tabulce po 15. kole?
Rozdělila se na silné a slabší týmy. Dalo se čekat, že v popředí tabulky bude Olešník a Č. Krumlov. Překvapilo mě, že i Rudolfov se držel v horní polovině tabulky.

Česko teď znovu omezuje další vlna covidu a i začátek jarní části bude v ohrožení.
Naštěstí jsme polovinu soutěže odehráli. Budeme všichni doufat, že se epidemická situace přes zimu zlepší a my budeme moct na jaře pokračovat v soutěži.

Tahoun vašeho týmu je jasný, co další hráči?
Jsem hrozně rád, že jsme do týmu zapracovali mladíky, ať už Jakuba Hudečka, Dominika Dumbrovského nebo Martina Procházku. Myslím si, že mají mužstvu, co nabídnout, především rychlost a agresivitu. Právě to nám chybělo. O lídrovi se ani bavit nemusíme, to všichni v Týně víme. Kdybychom Vladimíra Dobala neměli, tak nejsme tam, kde jsme právě teď.

Najděte na podzimu klady a zápory.
Potěšilo mě asi to, že jsme dokázali hrát vyrovnané zápasy. Ať už s Č. Krumlovem či s Prachaticemi, i když jsme je výsledkově nezvládli. Naopak nás trápila zranění hráčů, ani do jednoho mistrovského zápasu jsme nenastoupili kompletní.

Rozhlížíte se po nových tvářích?
Chtěli bychom jednoho defenzivního hráče. Myslím si, že tam je náš hlavní problém, kde dostáváme spoustu branek. Uvidíme, jestli se nám ho podaří přivést už teď v zimě. Ze zahraničí se vrací Tomáš Houska, na kterého se hodně těšíme. Směrem dopředu to bude posílení.

Na kdy jste naplánoval zimní přípravu a jaký bude její program?
Začínáme prvního února a budeme trénovat třikrát v týdnu v domácím prostředí. V pondělí výběh, ve středu posilovna a v pátek umělá tráva. Budeme hrát čtyři přípravné zápasy. Zatím jsme se domluvili s Trhovými Sviny, Netolicemi a Dynamem ČB U17-18. Další zápas je zatím v jednání.

S čím půjdete do jarních odvet?
Chceme hrát útočný a pohledný fotbal pro diváky, kterých chodí v Týně dostatek. Jsou naším dvanáctým hráčem. Budu spokojený, když budeme hrát klidný střed tabulky.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama