Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Céčko Prachatic po přestávce zabralo a s favorizovaným Vacovem vybojovalo bod

 
středa, 20. října 2021, 11:13

Záblatí - Tatran Prachatice C hostil v Aréně Jiřího Pavlíka v 10. kole I. B třídy SK Vacov, tým s ambicemi na postup do vyšší soutěže.

Trojice rozhodčích Hučík, Švec, Harvalík, hned po zahájení řídila svižný zápas. Pan delegát svazu Třeštík sledoval výkon arbitrů z tribuny a moc práce zřejmě neměl, neboť rozhodčí byli velmi dobří.

Záblatští nastoupili s několika mladíky, kteří mají za úkol nasbírat zkušenosti a kluci byli vidět. Od prvních minut byl zápas nervózní a víc se bojovalo než se hrál fotbal. Hosté se uklidnili dřív a pomalu přebírali otěže hry.

Po čtvrthodince hry začali mít hoši z pod javornické rozhledny převahu. Začali kontrolovat hru a vytvářeli si nebezpečné šance. Gólman Hopfinger se měl co ohánět a hlavně dost šancí pochytal. Ve 32. minutě již udeřilo a Zima poslal hosty do vedení. Vacovští tak korunovali své úsilí.

V poslední části první poloviny zmáčkli hosté prachatickou rezervu dost silně a chtěli rozhodnout. Domácí obrana dirigovaná zkušeným Lachkovičem a Hopfingerem v brance odolávala až do 42. minuty. To se míč dostal k excelentnímu střelci hostí Bujokovi a ten gólem do šatny zvýšil na rozdíl dvou branek. To mělo hosty nakopnout do druhého dějství.

Jenže do druhého poločasu přišel na hřiště tým domácích jako vyměněný. Hned od úvodních minut získali Prachatičtí převahu. Byli důrazní v osobních soubojích a začali častěji prověřovat gólmana Láchu.

V 53. minutě se probil obranou hostí Hrbek, toho fauloval při zákroku gólman Lácha a hlavní sudí Hučík po krátké poradě s asistentem Harvalíkem ukázal na penaltu. Míč si připravil Kotrch a nedal Láchovi šanci. Tato rychlá branka domácí nabudila a fotbal dostal spád.

Domácí povzbuzeni brankou otevřeli hru, a poněvadž stejně hrál i soupeř, hrál se pěkný fotbal v dobrém tempu. Po čtyřech minutách od prvního domácího gólu se k míči dostal Řezník a jeho tečovaná střela zapadla k tyči vacovské brány. A bylo srovnáno.

Ani jeden tým se nechtěl spokojit s remízou, což hře jenom prospělo. Poslední část zápasu se divákům musela líbit. Domácí se soustředili především na brejky, zatímco hosté na postupný útok. Prachatice dřely a hosté zase usilovali o výhru, aby se udrželi v elitní čtyřce. V závěru se nepodařilo záblatskému Hrbkovi z dobré pozice skórovat a z následného protiútoku včasným vyběhnutím zmařil dobrou šanci Bujokovi gólman Hopfinger.

Zápas tak nakonec skončil spravedlivou dělbou bodů. Hosté měli víc ze hry v prvním poločase, ve druhé půli zase měli navrch domácí. Zajímavý zápas se líbil a tak záblatské fotbalové dopolední menu bylo dobrým předkrmem před nedělním obědem.

Tatran Prachatice C - SK Vacov 2:2 (0:2)

Góly:
53. Kotrch (pen.), 57. Řezník - 32. Zitta, 42. Bujok. Rozhodčí: Hučík - Švec, Harvalík. Delegát: Třeštík. ŽK 2:3 (Lachkovič, Řezník – Červenka, Moutelík, Valta). Diváků: 60.

 

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama