Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Odchovanec Dynama Daniel Kerl mladší si splnil fotbalový sen

 
pátek, 18. června 2021, 11:10

Nejmladší z brankářské dynastie Kerlů, dvacetiletý Daniel, podepsal s Dynamem České Budějovice profesionální kontrakt. V právě skončené sezoně zastával Daniel Kerl ml. v prvoligovém týmu roli třetího brankáře, ale několikrát měl možnost nasát atmosféru nejvyšší soutěže ze střídačky.

Poprvé na lavičce se jeden z benjamínků mužstva objevil vloni na podzim v šestém kole Fortuna:ligy. V ligovém utkání v Mladé Boleslavi kryl záda Jaroslavu Drobnému. Pak byl Kerl připraven zasáhnout do utkání ještě ve dvou duelech proti Spartě. „V sezoně jsem dělal vše pro to, abych smlouvu získal. Mám z toho velkou radost, že se to podařilo,“ neskrývá velkou úlevu sedmnáctiletý gólman. Splnil se mu tím velký sen.

Daniel je odchovancem Dynama a probojovat se do áčka mateřského klubu byl jeho cíl. Kerl je Dynamák už odmala. „Jako žák jsem byl asi na půl roku na hostování v Roudném, jinak jsem pořád v Dynamu,“ říká nadějný gólman, jehož otec také usiloval v 90. létech minulého století o prvoligovou šanci.

Že by ho klub poslal rozchytat na hostování jinam, jako například jeho kolegu Matěje Luksche, o této možnosti Daniel Kerl nepřemýšlel. „Prostě jsem se snažil dělat všechno, abych trenéry zaujal a čekal jsem, jak to po sezoně dopadne,“ říká mladík, který tedy bude dál pokračovat v černobílém dresu.

Nyní mají fotbalisté Dynama volno, od pondělí už se ale zase začnou připravovat na novou sezonu. V té uplynulé se Daniel Kerl učil od svých zkušenějších kolegů, nyní bude usilovat o co nejlepší pozici v týmu. „Minulá sezona pro mě byla velkou školou. Od Jaroslava Drobného či Vojty Vorla jsem se učil prakticky každý den,“ uzavírá skromný nástupce Drobného.

U Kerlů je brankářský post předurčen (rozhovor s Jaroslavem Kerlem čtěte zde). O místo mezi tyčemi se pere také Danielův mladší bratr Dominik, jemuž bude za pár dnů 14 let. V Dynamu hájí svatyni starších žáků.

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama