Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlepšený výkon po obrátce stačil jen na bod. Dynamo ČB – Karviná 1:1

 
sobota, 12. prosince 2020, 20:31

České Budějovice – Úspěšná bodová série černobílého Dynama sice neskončila a natáhla se na pět zápasů, ale od domácího střetnutí s Karvinou se čekalo víc než zisk jednoho bodu.

Karviná už není otloukánkem z předchozích sezon. Pod trenérem Jarábkem se zvedla, venku už nasbírala jedenáct bodů a navázala na předchozí senzační výhru v Plzni. Už v 7. minutě zaskočil Jihočechy Albánec Qose přesně zatočenou ranou z trestného kopu.

Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa a až po změně stran předvedly zlepšený výkon. Velkou příležitost měl na hlavě kapitán Čavoš, ale zblízka mířil nad. V 64. minutě už se hráči Dynama radovali. Talovierovu střelu z úhlu brankář Bolek jen vyrazil před sebe a Brandner, hrající v životní formě, měl lehkou roli a svým pátým gólem vyrovnal.

Deset minut před koncem mohl rozhodnout Čolić, ale hlavičkoval těsně vedle. „Rychlý gól Karviné nás trošku zmrazil. Ale i tak jsme potom soupeře zatlačili. Důležitý je pro nás i výkon, který byl dneska z naší strany dobrý. V předešlých zápasech jsme měli štěstí, dneska nám možná trošku chybělo. Ale každý bod v lize se počítá,“ hodnotil domácí trenér David Horejš. „Uznáváme kvalitu Budějovic a za tím vyrovnávacím gólem si šly. Takže bod bereme,“ připojil karvinský protějšek Juraj Jarábek.

V závěrečných třech kolech cestuje Dynamo dvakrát po sobě ven, do Olomouce a Jablonce, první polovinu sezony završí doma s Příbramí dva dny před Vánoci (22. 12. 2020).

SK Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 1:1 (0:1)

Góly: 64. Brandner - 7. Qose. Rozhodčí: Ginzel - Frimmel, Kříž. ŽK: Qose, Bartošák, Jarábek (trenér), Ndefe (všichni Karviná). Bez diváků.

Dynamo: Drobný – Čolić (89. Novák), Králik, Talovierov, Skovajsa – Brandner, Čavoš, Havelka (82. Bassey), Javorek – Mészáros (50. Mršić), Van Buren. Trenér: Horejš.

Karviná: Bolek - Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe - Mangabeira - Herc (70. Smrž), Ostrák, Qose (59. Guba), Bartošák (82. Mikuš) - Papadopulos (82. Haša). Trenér: Jarábek.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama