Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplickým se turnajová rozlučka na Slavii nevydařila

 
pondělí, 29. června 2020, 14:57

K poslednímu červnovému střetnutí zajížděli Kapličtí na Českých Budějovic na stadion Slavie. Z minulého domácího střetnutí chyběla trenéru Malickému hned šestice hráčů.

Ve druhé minutě jako první zahrozili Spartakovci, ale Gondekova střela skončila nad bránou. To na druhé straně se záhy skóre měnilo, když tutovku domácím nabídli hosté sami. Po špatné malé domů otevřel skóre střetnutí Petr Kindermann – 1:0. O několik minut později se k odraženému míči za vápnem dostal slávista Dvořáček, míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval.

Hosté měli v prvním poločase k dispozici hned několik rohových kopů, do vážnějšího zakončení se však dostali pouze po jednom z nich. Ve třinácté minutě jej rozehráli nakrátko, Kebl posunul míč následně Gondekovi, ten pálil sice tvrdě, ale Maruška byl pozorný a míč dokázal vyrazit. Domácí gólman si o chvíli později poradil i se střelou Vaniše z přímého kopu.

V polovině prvního poločasu se ke střele z hranice velkého vápna odhodlal Vaniš, tečovaná střela po zemi těsně minula vzdálenější levou tyč. Ve 34. minutě měli hosté k dispozici další rohový kop, jenomže do přečíslení se dostali domácí. Po Dvořáčkově přiťuknutí pálil zprava tvrdě na bližší tyč Petr Le a slávisté vedli o dva – 2:0. Minutu před přestávkou navíc domácí zužitkovali další rychlý brejk. V pozici nahrávače byl opět Dvořáček a Vojtěch Bravenec přeloboval brankáře Schneidera – 3:0.

Když po změně stran po dvou minutách hry přidali domácí čtvrtou branku, dohrával se druhý poločas ve velkém vedru už jen jakoby z povinnosti. Trestný kop zahrával z pravé strany Dvořáček a po přetaženém centru Kapličtí nechali dostatek času a prostoru, aby hlavičkující Petr Le počtvrté rozvlnil síť za Schneiderovými zády – 4:0.

V padesáté minutě po Dvořáčkově rohovém kopu hlavičkoval mimo v gólové pozici kapitán slávistů Bohůnek. Po hodině hry pak vystihl pomalou malou domů Bravenec, ale proti Schneiderovi neuspěl. Ve zbývajících třiceti minutách už diváci vážnější příležitost neviděli. Chyběla lepší finální přihrávka. Kapličtí v rámci turnaje pořádaného „Kameňákem“ sehráli v posledním zápase zřejmě nejméně povedenou partii.

SK Slavia České Budějovice – FK Spartak Kaplice 4:0 (3:0)

Branky: 34. a 47. Le, 4. P. Kindermann, 44. Bravenec. Rozhodčí: Albert – Juráň, Izugrafov. Bez karet. Diváků: 100.

Slavia ČB: Maruška – Pinc, Štrobl, Bohůnek, Wejskrab - Dvořáček, Dráb, P. Kindermann, Vršitý - Bravenec, Le. Střídali: Ovádek, Klimeš, Hronek.

Kaplice: Schneider – Kuchař, Smolen, M. Hami, Gondek - Daniel, Kebl, Vaniš, Jan Fejtek - Pál, Urazil. Střídali: Štrbačka, Meita.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama