Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice se rozešla s Planou opět smírně

 
pondělí, 8. června 2020, 09:32

Kaplice – V pátek v podvečer hostili Kapličtí budějovickou Planou. Podzimní mistrovské střetnutí na půdě soupeře skončilo dělbou bodů po remíze 1:1. Jarní přípravná odveta v rámci turnaje sedmi týmů se odehrávala před velmi pěknou diváckou návštěvou.

Na první zaznamenání hodnou situaci se čekalo do minuty třinácté a hned to bylo gólovka pro domácí. Na kolmý pas bránící soupeř nedosáhl, Dan Pál díky tomu pronikl z levé strany do vápna, zpětnou přihrávkou předložil míč Ievgenu Presniakovovi, který měl před sebou prázdnou bránu, ale míč mezi tři tyče nesměrovat nedokázal.

Po čtvrthodině hry mohli jít do vedení naopak hosté, ale v tutové příležitosti Schneider vychytal rychlonohého Šteyera. Vzápětí poté přečíslení pro domácí, ale nájezd tři na jednoho nedokázali dotáhnout do zdárného konce. Hrálo se ve slušném tempu. V devatenácté minutě po Pálově přihrávce byl v dobré pozici znovu Presniakov, zblízka míč nedokázal dostat za záda gólmana Jakuba Hotového. V polovině prvního poločasu výhoda standardní situace pro Plánské. Trestný kop z pravé strany zahrával Samek, přetažený centr vrátil hlavou před bránu Kitzler, ale po hlavičce Cardy Schneider zasahovat nemusel.

Ve 34. minutě poslal hostující gólman Jakub Hotový balón za domácí obranu, Šteyer zatáhl balón po pravé straně, po jeho centru zakončoval mimo znovu Carda. Na druhé straně se neujala Vanišova střela zpoza šestnáctky. O poznání lépe mířil v samotném závěru prvního poločasu plánský Samek, střela však skončila na břevně. Následně se dožadovali hosté odpískání penalty za ruku Štrbačky, ale dočkali se pouze hvizdu, jenž oznámil poločasovou přestávku.

Na góly došlo až v závěru

I po změně stran mohli jako první skórovat spartakovci. Po deseti minutách hry Vaniš kolmou přihrávkou vyslal do gólovky Dana Pála, ten však míč namířil jen do vybíhajícího gólmana Hotového, při dorážce se pokusil o lob, ten však skončil nad prázdnou bránou. Nedlouho poté pokoušel střelecké štěstí hostující Kneys, přízemní rána z dvaceti metrů minula levou tyč. V 57. minutě střetnutí poslal do kaplické šestnáctky míč z levé strany Lexa, hlavičkoval Carda, míč jemně líznul pravou tyč, bohužel pro střelce z vnější strany. Pak se o slovo přihlásil i zkušený Tomáš Pintér. Z přímého kopu vyslal dělovou ránu zkušený Tomáš Pintér. Rozvlnil pouze síť nad kaplickou svatyní.

V sedmdesáté minutě měl plné ruce práce plánský brankář. Smolen na pravé straně viděl nabíhajícího Štrbačku, ten si navedl míč na střelu, tvrdou ránu dokázal Jakub Hotový vyboxovat a byl hodně rád, že mířila přímo na něj. Pozorný byl i brankář Spartaku Schneider, který si pohlídal střelu Kneyse.

Skóre se změnilo až osm minut před koncem. Před vápnem dostal dostatek prostoru ke střele Tomáš Plojhar a tečovaná střela po zemi zapadla k levé tyči – 0:1. O tři minuty později mohlo být rozhodnuto. Zleva centroval Tomáš Pintér, hlavičkoval Kneys, Schneider díky pohotovému zákroku míč vytáhl ještě před brankovou čárou. A znovu a opět platilo omílané, nedáš, dostaneš. Před hostujícím vápnem se k míči dostal Jan Smolen, a přízemní ranou jej poslal přesně k pravé tyči – 1:1.

V několika zbývajících minutách se útoky přelévaly ze strany na stranu, ale chyběl větší klid při finální přihrávce. Utkání skončilo shodným výsledkem jako mistrovské měření sil na podzim. Tentokráte však byl na řadě ještě penaltový rozstřel. Jediným, kdo v této loterii selhal, byl ve čtvrté sérii kaplický Presniakov, jeho střela skončila na břevně. Bod navíc pak jako poslední kopající zajistil Plané Tomáš Pintér.

FK Spartak Kaplice – SK Planá 1:1 (0:0), penalty 4:5

Branky: 86. J. Smolen – 82. Plojhar. Rozhodčí: Škuthan ml. – Škuthan, R. Granec. Bez karet. Diváků: 150.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Aibl, Gondek, F. Štěpánek, Kebl, Vaniš, Daniel, Pál, Presniakov. Střídali: M. Hami, Kuchař, Micák, J. Smolen, F. Bílý.

Planá: J. Hotový – O. Hotový, Píchal, Lašák, Plojhar, Tibitanzl, Motyka, Samek, Carda, Kitzler, Šteyer. Střídali: T. Pintér, Szabó, Lexa, Kneys, Nováček.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama