Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Petr Kolář: Jaro je již odpískané

 
neděle, 5. dubna 2020, 11:37

Lom – Ve středu vláda navrhla prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dnů, a pokud její záměr parlament schválí, vydrží současný stav minimálně do 11. května. Kvůli nouzovému stavu stojí všechny fotbalové soutěže a fotbalisté už se pomalu začínají smiřovat s faktem, že zápasy si zahrají zase až na podzim.

Že se soutěž na jaře ještě rozběhne, v to už nevěří ani činovníci Lomu. "Zatím jsme žádné oficiální stanovisko nedostali, ale podle mého názoru je již jaro odpískané. Ani by nebylo kdy ho dohrát. Nevěřím, že se na tom během nejbližších čtrnácti dnů něco změní," míní šéf Sokola Lom Petr Kolář.

Mrzí ho to tím spíš, že pro jaro se podařilo poskládat skutečně silné mužstvo. Lom měl velké ambice a myslel i na postup do divize. Nyní Kolář přemýšlí, co bude s rozehranou soutěží dál. "Uvidíme, jak to dopadne. Rozhodne se, jestli bude platit tabulka z loňska nebo jestli výsledky po podzimu budou konečné," zvažuje eventuality.

Současnou situaci hráči a trenéři přežívají každý individuálně, stejně jako řada jiných lidí. "Občas vidím tady v Lomu, jak někteří hráči chodí ve dvojici běhat. Snaží se udržovat v kondici, ale je to těžké," krčí rameny předseda Kolář. Kvůli koronavirové epidemii a opatřením vlády se řada lidí ocitá ve složité situaci.

Běžné problémy řeší i fotbalisté Lomu. "Někteří kluci studují a jinak se zatím ke mně nedoneslo, že by některý z našich fotbalistů přišel o práci. Smutné je akorát to, že brankáři Lacovi Chylíkovi umřel ve čtyřiašedesáti táta," říká Kolář.

Na ekonomické situaci klubu se současný stav nijak negativně nepodepisuje. "Jsme amatéři, takže o žádné peníze nepřicházíme. Kluci by sezonu odehráli klidně i zadarmo, v tom problém není. Smutné je to, že nemůžeme hrát vůbec," uzavírá Petr Kolář.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama