Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov stvrdil předchozí výhru, porazil Dačice

 
úterý, 8. října 2019, 10:20

Chýnovští fotbalisté zvládli roli favorita a potvrdili na domácím hřišti výhru před týdnem ze hřiště v Nové Včelnici rovněž třígólovým vítězstvím bez inkasované branky.

Domácí mužstvo vybojovalo se srdnatým soupeřem zaslouženě všechny tři body, i když v poslední třetině zápasu dovolili Dačickým dostat se do několika vyložených gólových příležitostí, kteří s nimi ale lehkomyslně naložili nebo je vychytal opět výborný domácí brankář Průša. Dačice se představily jako běhavý a bojovný soupeř, dirigovaný nestárnoucím, ale stále velmi dobře rychlostně vybaveným hrajícím trenérem Benešem, který po celý zápas rozdával svým spoluhráčům ideální přihrávky za domácí obranu. Chýnovští se museli obejít bez Vl. Hrušky, který byl v zahraničí a nadále bez dlouhodobě zraněného Sl. Mareše.

Úvod utkání přinesl tlak domácích, ale bez větších gólových příležitostí. Až v 16.min. se ocitl F. Zadražil po výborné akci dvojice Král, J. Hruška ve vyložené pozici, ale výborný V. Zejda v brance hostů jej vychytal. V 19.min. se již ale skóre měnilo, když se zkušeně trefil po centru Václava Hrušky do protipohybu Zejdy domácí kapitán Mládek (1:0). Ve 24.min. to zkoušel z dálky hostující Šimánek, ale jeho prudká střela skončila vedle pravé tyče domácí branky. Ve 33.min. zahrál domácí Doubrava z pravé strany výborně trestný kop, míč líznul hlavou Král, ale Zejda se opět vyznamenal a byl u tyče včas.

V závěru poločasu si vytvořili domácí velkou převahu, vytvořili si tři gólové příležitosti, ale až tu třetí ve 45.min. gólem do šatny přetavili K. Zadražilem v druhou branku (2:0), který míč doslova dotlačil za brankovou čáru. Před tím Václav Hruška ve 41.min. a Zítek ve 44.min. své gólové příležitosti neproměnili, neboť mířili z výborných pozic jen nad hostující branku.

Náskok jistili po přestávce

Do druhé půle vstoupili opět daleko lépe domácí a v 53.min. již zvyšoval náskok domácích krásnou střelou F. Zadražil, když nekompromisní tvrdou střelou z hranice pokutového území nejdříve orazítkoval obě dvě tyče a od té druhé se míč odrazil za brankovou čáru (3:0). V 55.min. měl čtvrtý gól na noze domácí Václ. Hruška, ale Zejda předvedl další vynikající zákrok. V 64.min. dali o sobě opět vědět po delší době i hosté, ale nebezpečnou střelu Nováčka ukryla domácí opora v brance ve svém náručí. V 73.min. unikl po pravé straně dačický Votava, ale jeho prudkou střelu vyrazil Průša na rohový kop.

Od této chvíle si hosté dokázali vytvořit ještě několik gólových příležitostí, ale ani jednou nedokázali z nich skórovat… V 76.min. běžel sám na Průšu Beneš, ale přeloboval nejen jeho, ale i domácí branku. Za dvě minuty střílel z deseti metrů nebezpečně nehlídaný Točík, ale i on si vylámal zuby na výborném Průšovi. V 79.min. mohl navýšit vedení svého celku domácí Mládek, ale s jeho dorážkou si pohotově poradil výborný Zejda v dačické brance, který byl s domácím brankářem Průšou, určitě nejlepším hráčem na hrací ploše. Závěr zápasu si již domácí pohlídali a připsali si do tabulky další tři cenné body.

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Prvních asi šedesát minut jsme hráli velmi dobře, po delší době jsme nastoupili v silné sestavě a vstřelili jsme i tři pěkné branky. Pak jsme vystřídali, běhaví hosté hru vyrovnali a vytvořili si i několik brankových příležitostí. Těší mě však, že jsme vzadu udrželi i ve druhém utkání po sobě opět nulu, což se cení.“

Jan Beneš, hrající trenér Dačic: „Domácí nás v první půli přehráli svou taktikou nakopáváním vysokých míčů, vstřelili zaslouženě i dva góly a od vyššího skóre nás zachránil náš gólman. V úvodu druhého poločasu zvýšilo domácí mužstvo krásnou brankou již na 3:0 a tím vlastně rozhodlo zápas. Od této chvíle jsme ale my převzali aktivitu, byli jsme lepším celkem, vytvářeli jsme si i šance, ale co je to platné, když neproměníme ani ty nejvyloženější… Zápas mohl skončit klidně 5:0, ale také třeba 3:3.“

FC Chýnov – Centropen Dačice 3:0 (2:0)

Branky: 19. Mládek, 45. Karel Zadražil, 53. Filip Zadražil.  Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Petričák. ŽK: 2:2 (Zítek, Ursacher - Beníšek, Máca). Rohy: 9:5. 90 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, R. Kučera, Ursacher (85. Bartáček) – Zítek, Mládek, Václ. Hruška, K. Zadražil (71. Skřivan) – Král, F. Zadražil (67. Kaňka). Trenér Petr Holota.

Dačice: V. Zejda – Křivánek, Nováček, Votava, Brtník (46. Beníček) – Distel (74. Vítkovský), Beneš, Točík, Šimánek (46. Máša) – Dědič, Diviš (60. T. Zejda). Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama