Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V kádru FC MAS Táborsko nastal pohyb dovnitř i ven

 
čtvrtek, 26. září 2019, 21:01

Nejen mladý jemenský reprezentant Ahmed Al Sarori se stal aktuálně posilou třetiligového FC MAS Táborsko. V kabině jsou další dvě nové tváře.

K Jordánu přestoupil z SK Dynamo České Budějovice obránce či středopolař Mikuláš Jáša (20 let). Jeho příchod se zrodil trochu nečekaně. „Přišel za mnou můj agent, že by v Táborsku, konkrétně od trenéra Brožka, o mě byl zájem. Jednání pak trvala asi týden. Jsem nadšen, že jsem tady. Děkuji agentuře Sport Invest, Dynamu České Budějovice a FC MAS Táborsko, že mi umožnily přestoupit,“ uvedl Mikuláš Jáša, který už hrál minulou sobotu za B tým v krajském přeboru proti Lažištím a v neděli si připsal první start v modrobílém dresu ve Fortuna ČFL proti Štěchovicím.

„Jsem rád, že mi trenér dal tak brzy příležitost, i když to byl jen na pár minut,“ řekl sympatický mladík, která hodlá zabojovat o místo v třetiligové základní sestavě. „Záleží to jen na mně, jak se mi bude dařit,“ řekl Mikuláš, který musí časově skloubit školu v Č. Budějovicích a fotbalový život v Táboře. „Škola i trenér mi vycházejí vstříc. Určitě budu dojíždět,“ dodal odchovanec klubu ze Střeleckého ostrova.

Druhou novou tváří je rovněž 20letý Matej Dybala, slovenský stoper, který je „produktem“ žilinské fotbalové akademie. Rodák z Bytče naposledy působil v klubu v Seredi. „Do Táborska jsem se dostal přes agenta, který mi řekl o možnosti jít sem na zkoušku. Už dva týdny tady trénuji. Těším se, až naskočím do zápasu,“ uvedl 184 centimetrů vysoký zadák. Jeho pocity z klubu jsou velmi dobré. „Zjistil jsem, že jsou tu kvalitní tréninky, ve všem jsem tu našel porozumění. Chtěl bych pomoci týmu k návratu do druhé ligy, která sem podle mého názoru patří,“ řekl stoper či pravý obránce.

Z kabiny Táborska odešli na hostování dva hráči. Obránce Martin Matondo N´Gimbi působí v FK Varnsdorf a záložník Ibrahim Boubacar Diaara v FC Slavia Karlovy Vary. Oba už nastoupili v základních sestavách nových týmů.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Luboš Dvořák
 


 
Reklama