Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby v Soběslavi nemá favorita. Oba rivalové pomýšlí na body

 
sobota, 24. srpna 2019, 08:25

Lákadlem víkendu je divizní derby v Soběslavi, které se hraje mimořádně v neděli. Domácí Spartak hostí od 17 hodin Čížovou. Soběslav odstartovala výborně a po dvou kolech je v čele tabulky s plným bodovým ziskem. Čížová v prvním kole v Rokycanech zaváhala, minulou sobotu však už doma proti Berounu ukázala svou sílu a uspět chce i v Soběslavi.

Atraktivní duel očekává jeden z nejzkušenějších hráčů Čížové Petr Janda. „Soběslav je první se skóre 9:1, takže to bude zajímavé. My jsme vloni u nich prohráli, přestože jsme 1:0 vedli, takže to pro nás bude výzva. Nějaký ten tréninkový deficit tam stále je, ale věřím, že se budeme zápas od zápasu zlepšovat,“ říká před nedělním derby bývalý dvojnásobný reprezentant.

Hosté si uvědomují, že fotbalisté Soběslavi budou na svém velkém hřišti ve výhodě. „Je jasné, že u nás v Čížové by to bylo jiné, ale musíme se s tím poprat. I když nemáme tolik naběháno, budeme bojovat o tři body," ujišťuje Janda. V minulém duelu s Berounem se výborně uvedla nová posila Tomáš Bohánek z Králova Dvora. V Soběslavi by už měl mít trenér Staroba k dispozici i Radima Nečase.

Čížovou mají načtenou

Na zápas se pečlivě připravuje rovněž domácí Soběslav, která by ráda pokračovala ve vítězném tažení. „Mužstvo Čížové dobře známe. Je silné, ale víme, že hráčů má tak akorát a že toho v létě moc nenatrénovalo. Myslím, že známe jeho silné stránky i slabiny a budeme dobře připraveni,“ říká soběslavský trenér Radek Hajič.

Svému týmu věří, zároveň ale uznává také kvalitu soupeře. „Doufám, že přijde hodně lidí a udržíme naší pozici na čele tabulky. Rozhodne se na hřišti,“ zve fanoušky Hajič, který bude mít k dispozici kompletní kádr.

Pro oba celky to bude teprve třetí vzájemné měření sil v divizi. Vloni vyhrál v závěru podzimu Spartak doma 3:1 (25. a 71. Vaněk, 49. Kutner – 16. Jirouš z pen.) a v odvetě prohrál v Čížové 1:2 (88. Vaněk z pen. - 13. Šlapák, 80. Janda).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama