Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Hluboká padla s Nemanicemi, Týnu pomohli k bodům Dobal se Štosem

 
neděle, 18. srpna 2019, 12:43

Mezi největší favority dvou skupin I. A třídy patří exkrajské celky Roudného a Hluboké. Zatímco Malše si při startu poradila se Lhenicemi a zaslouženě zvítězila 3:0, Hluboká pod novým koučem Milanem Borovým prohrála derby na rudolfovském hřišti s Nemanicemi. Ambiciózní Týn dokázal svými nejzkušenějšími hráči otočit nepříznivý vývoj zápasu v Ševětíně a v cestě za vysněným postupem bral tři body. Derby Plané s Novou Vsí skončilo i do třetice výhrou loňského nováčka. Venku vyhořely oba českobudějovické kluby. Vítěznou premiéru slavil nováček z Kovářova. Jediný hattrick vystřihl exželečský David Fiala v dresu Meteoru Tábor.

Ve skupině A remizovaly Čtyři Dvory s Vodňany, po poločasovém vedení nezaznamenaly ve druhé části hry další gól a oslabený soupeř od 38. minuty o vyloučeného Ladislav Benedikta srovnal patnáct minut před koncem utkání Janem Moravcem skóre a veze si ze hřiště soupeře cennou plichtu. Exkrajské Roudné potvrdilo roli favorita a v domácím prostředí si poradilo s Lhenicemi, když o utkání rozhodl dvěma trefami Viktor Kadlec. Prachatickému Tatranu se příprava noc nevydařila a jeho přípravné zápasy, ve kterých dostával velké množství gólů, signalizovaly, že první mistrovské utkání se Semicemi nebude jednoduché.  Prohrál v něm po vyrovnaném prvním poločasu třemi góly, které inkasoval v posledních dvaceti minutách hry. Když ještě tři minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího byl stav nerozhodný.

V derby podlehla Planá svému soupeři z Nové Vsi o gól. Hosté vyhráli poločas a v 80. minutě odskočili na dvoubrankový náskok. Tři minuty před koncem korigoval výsledek exligový Roman Lengyel, na vyrovnání domácím již nezbyl čas. Nováček z Olešnice podlehl na domácím trávníku Vimperku. Hosté vyhráli poločas nejtěsnějším rozdílem, ve druhém nejprve vyrovnal skóre zápasu Roman Brousek. Hosté pak odskočili o dva góly a výsledek nakonec korigoval svou druhou trefou Brousek. V souboji dvou nováčků tahaly Kaplice za kratší konec a ztratily se sousedovickou Westrou všechny body. Hosté měli již dvougólový náskok, za domácí snižoval z penalty Josef Gondek. Výsledek pečetil v poslední minutě hry Petr Vojtíšek. Trhové Sviny si díky zlepšené hře poradily ve druhé části utkání s dalším nováčkem z Velešína. Po bezbrankovém poločasu ve druhém zapnuly a nakonec z toho bylo bezpečné vítězství o tři góly.

Nováček Kovářov porazil vysoko Lokotku

Ve skupině B si nováček z Kovářova v pohodě poradil českobudějovickou Lokotkou, když o jeden gól vyhrál první poločas. Ve druhém přidal další tři a vysoký pro někoho možná překvapivý výsledek byl na světě. Prvnímu zápasu domácích ve vyšší soutěži přihlíželo 150 diváků. Nová Včelnice deklasovala českobudějovickou Slavii, o výsledek se postaral především třígólový Tomáš Nebeský (jeden zaznamenal z penalty). Veselská Lokomotiva přenechala všechny body bernartickému Sokolu. Po vyrovnané první půli, kdy se střídaly šance na obou stranách, zůstaly nevyužity. Hosté měli kvalitnější druhou půli a zaslouženě si odvážejí díky lepší koncovce všechny body. Jejich ústřední postavou byl brankář Tomáš Fučík, který vychytal spoustu střel domácích a nakonec pečetil výsledek proměněním pokutového kopu.

V přípravě vynikající týnská Olympie vyhrála v Ševětíně díky gólu nejlepšího střelce skončeného ročníku krajského přeboru Radima Štose v 83. minutě, který se v létě vrátil do svého mateřského oddílu z Olešníka. Skóre načal domácí Petr Novotný z pokutového kopu, okamžitě kontroval Vladimír Dobal a srovnal skóre utkání. Nemanice porazily exkrajskou Hlubokou nad Vltavou, po bezgólovém poločasu. Domácí se ujali vedení gólem Miroslava Novotného, pak Vlastimilem Baštou přidali další trefu, po dvaceti minutách druhé půle korigoval výsledek David Říha. Výhru pečetil v první minutě nastaveného času František Záveský. Dačice v domácím prostředí prohrály s posíleným čekanickým Meteorem. Ten po dvoubrankovém vedení v první půli udržel v průběhu druhé půle dvoubrankové vedení a hlavně díky třem gólům Davida Fialy, navrátilce z Želče, odvezl z Dačic všechny body. V minulé sezóně druhý Chýnov měl za soupeře mužstvo z Lišova. Všechny branky padly již v prvním poločasu a domácí vyhráli. V nastavení jim byl vyloučen Denis Ursacher.

 

VÝSLEDKY 2. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Čtyři Dvory – FK Vodňany 1:1 (0:0)
Branky:
31. Hofmann – 74. Moravec.
Rozhodčí: Jevčák – Kříž st., Landík. ŽK: 2:4 (Slepička, Janeček – 30. a 38. L. Benedikt, Brož, Šťastný). ČK: 0:1 (38. L. Benedikt). Diváků: 75.

TJ Malše Roudné – SK Lhenice 3:0 (1:0)
Branky:
54. a 84. Kadlec, 5. Benda.
Rozhodčí: Vítek – Písek, Jarolím. ŽK: 2:3 (Hála, Kadlec – Funda, Iliev, Pořádek). Diváků: 120.

FK Tatran Prachatice – FC AL-KO Semice 2:4 (1:1)
Branky:
25. Fischer, 69. Sova – 29. a 90+2. Zborník, 71. Císařovský, 87. Škulina.
Rozhodčí: Ovčáček – Průchová, Dimitrov. DFA: Mir. Novotný. ŽK: 4:3 (Sova, Juroš, Kapuscinský, Škopek – Zborník, Mendel, Pavel Keclík). Diváků: 100.

SK Planá – TJ Nová Ves 2:3 (1:2)
Branky:
30. Šteyer, 87. Lengyel – 11. Procházka, 24. Boháč, 80. Jiránek.
Rozhodčí: Jarolím – Písek, Hošek. DFA: Kučera. ŽK: 2:6 (Samek, Falc – Vávra, Pech, Procházka, Boháč, Trejbal, Neumann). Diváků: 150.

TJ Sokol Olešnice – TJ Šumavan Vimperk 2:3 (0:1)
Branky:
61. a 86. Brousek – 36. Rod, 70. Buřič (vlastní), 81. Tischler.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Bumba. ŽK: 3:2 (Horelica, Lechner, Husa – Tesař, Jan Blahout). Diváků: 120.

FK Spartak Kaplice – FC Westra Sousedovice 1:3 (0:1)
Branky:
59. (pen.) Gondek – 24. Milan Glazunov, 50. Tomáš Glazunov, 90. Vojtěšek.
Rozhodčí: Náprava – Vican ml., Svoboda. DFA: Tupý. ŽK: 1:2 (Pál – Šilhan, Hrach). Diváků: 140.

TJ Spartak Trhové Sviny – FC Velešín 4:1 (0:0)
Branky:
49. Gažák, 68. Perfoll, 72. Jan Novák, 89. Kolář – 62. Fišer.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Picka. ŽK: 0:2 (Jirský, Biňovský). Diváků: 140.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – TJ Lokomotiva České Budějovice 5:1 (2:1)
Branky:
15. Smetana, 30. Lub. Holub ml., 65. Svojše, 86. Vlna, 90. Brůžek – 28. Květoun.
Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Kovařík. ŽK: 3:3 (Mir. Suchan, Lub. Holub ml., Vlna – Květoun, Dav. Bláha, Zd. Gregor). Diváků: 150.

TJ Nová Včelnice – SK Slavia České Budějovice 5:0 (1:0)
Branky:
29., 49. a 71. (pen.) Nebeský, 51. (pen.) Blažek, 86. Jaroš.
Rozhodčí: Cigáň – Boček, Vican ml. ŽK: 2:3 (Petráš, Horák – Klimeš, Dvořáček, Korbel). Diváků: 130.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 0:2 (0:0)
Branky:
52. Staněk, 75. (pen.) Tomáš Fučík.
Rozhodčí: Tůma – Nedvěd, Vejčík. ŽK: 3:2 (Čech, Mikeska, Lukáš – T. Češka, V. Homola). Diváků: 80.

SK Ševětín – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:2 (0:0)
Branky:
66. (pen.) Petr Novotný – 67. Dobal, 83. Štos.
Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Kovařík. DFA: Janíček. ŽK: 4:5 (Petr Novotný, Melichar, Chmel, Chovanec – Vařil, Boček, Štos, Mravec, Dobal). Diváků: 100.

SK Nemanice – TJ Hluboká nad Vltavou 3:1 (0:0)
Branky:
47. Novotný, 52. Bašta, 90+1. Záveský – 64. Říha.
Rozhodčí: Votava – Talíř, Syrovátka. DFA: Brož. ŽK: 4:1 (Mir. Novotný, Dubský, Sulek, Polomčák – Hájek). Diváků: 150.

TJ Centropen Dačice – FK Meteor Tábor 2:4 (0:2)
Branky:
78. a 88. Dedič – 39., 45. a 76. Fiala, 65. Šimánek (vlastní).
Rozhodčí: Tauber – Leiš, Kříž ml. ŽK: 1:2 (Krtek – Švejda, Janošík). Diváků: 60.

FC Chýnov – SK Lišov 3:2 (3:2)
Branky:
12. Ursacher, 38. Václav Hruška, 45. Král – 12. D. Mlýnek, 30. L. Mlýnek.
Rozhodčí: Slepička – Dimitrov, Ovčáček. ŽK: 3:3 (Ursacher 2, Mládek – Burda, Kándl, Shýbal). ČK: 1:0 (90+3. Denis Ursacher). Diváků: 125.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama