Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabené Borovany přišly o remízu v nastaveném čase

 
středa, 1. května 2019, 21:21

Na hřiště Sokola S. Ústí zajížděly borovanské fotbalistky po volném velikonočním divizním víkendu. Trenéři Borovan se museli obejít bez Jandové, která hrála v Ostravě za futsalový národní tým, Vonková byla s reprezentací žen do 16 let v hokeji jako manažerka v Příbrami, dále se omluvily další tři hráčky pro zranění a pracovní povinnosti. Po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním se vrátila na trávník Procházková a poprvé nastoupila také Kotrčová. Proto také hosté odehráli celé utkání bez střídání.

Domácí hráčky začaly lépe a už v 7. minutě Šimáková vyzkoušela pozornost Zemanové. Ve 12. minutě se do míče po rohovém kopu položila Smržová, branku však minula. Zanedlouho našla Michálková přesným pasem za obranu nabíhající Procházkovou, v rozhodující chvíli však míč nechala za sebou. A vzápětí se potvrdilo známé pořekadlo nedáš – dostaneš. Po rychlém protiútoku hosté odvrátili pouze na rohový kop a po jeho rozehrání Šárka Koktavá dopravila míč za záda Zemanové – 1:0.

Ve 21. minutě faulovala Michálková Smržovou a následný přímý kop Mackové z 25 metrů vytěsnila brankářka Borovan Zemanová na rohový kop. Ve 25. minutě našla Vyslužilová nabíhající Benedovou, její zpětnou přihrávku zakončila Michálková pouze do náruče Pěchové. Hosté se dočkali vyrovnání ve 35. minutě. Po centru z pravé strany míč patičkou tečovala Kováčová přesně na nohu nabíhající Kršíkové – 1:1. Tento stav vydržel pouze dvě minuty. Centrovaný míč z pravé strany odvracela Vyslužilová hlavou, na velkém vápně byla Šárka Koktavá rychlejší než Kotrčová, míč poslala zpět před branku a Hospodářská jej šikovně tečovala do sítě – 2:1.

Vítězný gól v nastavení

Ve druhém dějství se hrálo více ve středu hřiště a čekalo se dlouho na nějaké přesnější zakončení. V 53. minutě se před brankářkou Smržovou objevila po odkopu Michálková, její kličku však vystihla. Na druhé straně přihrála v 62. minutě Šimáková na vápno Hliňákové, míč skončil nad brankou hostí. Poté se na pravé straně dobře uvolnila Procházková, křížná střela skončila vedle branky. V 71. minutě našla Michálková na pravé straně rozběhnutou Kršíkovou, její pokus zastavilo břevno.

V 77. minutě si vyměnila dvakrát míč Šimáková s Pajerovou a její křížná střela skončila vedle branky Zemanové. Za tři minuty byla na polovině hřiště faulována Vyslužilová, přímý kop zahrávala Michálková, přesně našla Benedovou a její přihrávku před branku zakončila Kršíková jen tečí vedle branky. V 82. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Kršíková našla na levé straně volnou Benedovou a ta místo střely poslala míč před branku zcela volné Procházkové – 2:2.

Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, Borovanští ztratili už v nastaveném čase na polovině domácích míč, tam si jej našla Pěchová, utekla po levé straně, na vápně našla volnou Šimákovou a její střela prošla pod padající Zemanovou do sítě – 3:2. Ve zbývajícím nastavení se domácí už ubránili a po závěrečném hvizdu se mohli radovat z vítězství.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Calofrig Borovany 3:2 (2:1)

Branky: Koktavá, Hospodářská, Šimáková – Kršíková, Procházková.

S. Ústí: Pěchová - Zíková, Šimáková, Koudelíková, Macková, Hliňáková, Mrzenová, Koktavá, Šalátová, Flekalová, Habrová, Hospodářská, Smržová, Pajerová, Stejskalová.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Hurdálková, Benedová, Fürstová, Vyslužilová, Kotrčová, Kunová, Michálková, Procházková, Kováčová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Stanislav Hladík (hladikfoto.cz)
 


 
Reklama