Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradečtí v důležité bitvě porazili Hořovicko, čížovský Jirouš nasázel už 20 gólů

 
neděle, 14. dubna 2019, 18:41

Staronováček divize z J. Hradce zvládl náročné střetnutí o udržení. Hořovicko porazil dvěma Tomanovými góly 3:1. Čížová si napravila reputaci proti Sedlčanům a zaslouženě zvítězila 4:1. Kanonýr Martin Jirouš vsítil dva góly a zaokrouhlil počet letošních branek na rovných 20. Poprvé se v čížovském dresu prosadila zimní posila Martin Šlapák. Smolnou domácí porážku utržila Soběslav s Klatovy. I když měla řadu příležitostí, jak smazat náskok Západočechů, brankáře Rojíka nepřekonala. Táborská rezerva prohrávala v nedělní dohrávce v Rakovníku už do poločasu 0:5.

U Vajgaru bylo ihned od začátku patrné, že se jedná o záchranářský duel. Úvod utkání byl velmi opatrný, postupem času se ale domácí fotbalisté začali osmělovat a v 16. minutě se radovali z první trefy, kterou do branky z přímého kopu poslal Martin Toman. Následně byla k vidění vyrovnaná pasáž hry, ve které branka nepadla. Až ke konci první půle přebralo iniciativu Hořovicko a zásluhou Tomáše Šmída se mu podařilo srovnat.

Srovnání skóre ale Jindřichohradecké příliš trápit nemuselo. Ti si totiž příznivý stav vzali na startu druhé půle rychle zpět. Po krásné přihrávce se trefil pohotový Toman - 2:1. Tato branka jako kdyby vlila domácím krev do žil. Nejprve Votava, pak také Lukoki ale své úniky na soupeřovu svatyni v branku nepřetavili. Další gól tak byl k vidění až v 75. minutě, kdy se hlavou prosadil Chalupský a poslal svůj tým ještě do komfortnějšího postavení. Vedení už Jindřichův Hradec bez komplikací udržel. „Hlavně za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili a důležité utkání zvládli,“ poznamenal hradecký trenér Marek Černoch.

Začátek utkání Čížové se Sedlčany patřil domácím, kteří měli hned několik dobrých šancí, síťka za soupeřovým gólmanem ale zatím zůstávala nerozvlněna. Přesto domácí fotbalisté v prvním poločase skórovali, a to rovnou dvakrát. Jako první se mezi autory gólových tref zapsal nejproduktivnější hráč Čížové Martin Jirouš, na kterého o tři minuty později navázal jeho jmenovec Šlapák.

V druhé půli se obraz hry také příliš neměnil. Svěřenci Zdeňka Staroby byli lepším týmem, z čehož vyplynula již jejich třetí přesná trefa. Nařízený pokutový kop bez problémů proměnil Zahrádka a upravil na tříbrankový rozdíl. O minutu později se radovaly poprvé také Sedlčany. Jediným přesným střelcem tohoto celku se stal Krůta. „Za stavu 3:0 tam byla taková nekoncentrovanost, v euforii jsme soupeře nechali snížit,“ okomentoval inkasovanou branku trenér Zdeněk Staroba. To však Čížovou v cestě za body nezastavilo. Na konečných 4:1 totiž opět záhy upravoval nyní již dvougólový Martin Jirouš povedeným trestným kopem přes zeď.

Třetí domácí porážka Soběslavi

Soběslav po kvalitním výkonu v Praze na Aritmě chtěla bodovat i na vlastním hřišti s druhými Klatovy. Velice vyrovnaný zápas rozhodla jediná chyba. První poločas byl vyrovnaný a odehrál se většinou ve středu hřiště. Klíčovým momentem na góly chudého střetnutí byla 39. minuta. Bálek si při rychlém protiútoku po levém křídle narazil míč ve vápně s Pavlovičem a chladnokrevně zakončil.

Druhá půle patřila spartakovcům, byli více aktivní, ale hosté velmi dobře bránili a potvrzovali, že mají nejlepší obranu v soutěži. Ke konci brankář hostí Rojík vychytal Vaňka, Kutnera a hlavička Mazoucha šla vedle. „Ze závěrečného tlaku jsme bohužel nic nevyužili,“ povzdechl si vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka. Poslední minuty Klatovy rozkouskovaly četnými střídáními a odvezly si ze Soběslavi všechny body.

Se šancemi táborských fotbalistů na body to začalo vypadat černě již v 1. minutě, kdy do Němečkovy sítě jako první dopravil balón Kryštof Vilímek. O pět minut později se Rakovník radoval znovu, tentokrát se prosadil Jan Severin. První poločas Táborským zkrátka nevyšel, ovšem z nevyvedené půle to ještě nebylo zdaleka vše. Kryštof Vilímek v 27. minutě zaznamenal druhou branku, načež na něj navázal Robert Hamouz, který zvýšil na již propastný čtyřbrankový rozdíl. Konečný úder první půle pak zasadil Severin, jenž si také připsal druhou přesnou trefu. Následný poločas pak branku nenabídl, odehrál se za jasného stavu jen z povinnosti, táborský B-tým si tedy z Rakovníku odvezl nepopulárního "bůra".

Výsledky 21. kola divize A:

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Hořovicko 3:1 (1:1)

Branky: 16. a 47. Toman, 75. Chalupský - 41. Šmíd. Rozhodčí: Opočenský - Musil Hrkal. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 2:0. Diváků: 100.

Sokol Čížová – Tatran Sedlčany 4:1 (2:0)

Branky: 27. a 73. Jirouš, 30. Šlapák, 71. (pen.) Zahrádka - 72. Krůta. Rozhodčí: Kvaček - Zita, L. Eibl. Delegát: Hamouz. ŽK: 2:4. Diváků: 160.

FK Spartak Soběslav – SK Klatovy 1898 0:1 (0:1)

Branky: 39. Bálek. Rozhodčí: Braun - Dujsík, Štuk. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:3. Diváků: 220.

SK Rakovník – FC MAS Táborsko B 5:0 (5:0)

Branky: 1. a 20. Vilímek, 6. a 39. Severin, 27. Hamouz. Rozhodčí: Duda - Szikszay, Šálková. Delegát: Tereba. ŽK: 2:4. Diváků: 150.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Stanislav Hladík
 


 
Reklama