Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlavním plánem je udržení divize, přejí si v Soběslavi

 
pátek, 8. března 2019, 19:31

První ostrý zápas po téměř čtyřech měsících sehrají Soběslavští v neděli v Rakovníku. Po podzimu nastřádali 19 bodů a přezimovali na dvanácté příčce. V zimě spartakovci rozhodně nezaháleli. Zvládli soustředění na Moravě a sedm přátelských duelů. „Prvořadým úkolem je záchrana,“ říká kouč Radek Hajič před výkopem jara.

Jak jste spokojen s průběhem zimní přípravy?
Zimní příprava je každý rok dlouhá a náročná. Každý z hráčů ji snáší jinak, někomu velké dávky nevadí, jiní mají problémy. Nicméně všichni jsou si vědomi, že bez toho se fotbal hrát nedá. Asi jako ve většině mužstev ne každý z hráčů tomu dal sto procent. Někdy nás limitovaly dovolené, jindy zranění. Musím ale kluky pochválit, většina těch cca 40TJ+7 PZ zvládla výborně. Myslím, že na jaro jsme připraveni dobře.

Sehráli jste několik přípravných zápasů, obstáli jste v nich?
Herně to bylo jako na houpačce. 0:5 Dynamo, pak výsledkové i herně dobré zápasy Ledeč 7:0, Jankov 2:0, propadák v Milevsku 1:2. Velmi spokojen jsem byl s utkáním na soustředění v Tasovicích. Po velmi dobrém výkonu a náročném programu jsme domácí porazili 2:0. Bohužel poslední dva zápasy, byť jsme oba vyhráli (4:3 Lom, 5:2 Třeboň), tak tam bylo k ideálu daleko.

Došlo v kádru během zimy k nějakým změnám?
Oslovili jsme několik hráčů z blízkého i dalekého okolí, bohužel žádný z vytipovaných do Soběslavi zatím nezamíří. Na pozici brankáře jsme byli už dříve domluveni s Davidem Píchou (zranil se v lednu, a odchytal pouze první zápas na Dynamu). Z Bernartic to u nás zkoušel Kuba Novák, ale z časových důvodů se vrátil zpátky. Restartovat kariéru po těžkém zranění zkouší mladý talent Dominik Suda. Po třech sezónách se rozhodl jít do Rakouska zkušený Pavel Nohava.

S jakými plány vstupujete do jarních odvet?
Nemáme jiné cíle než získat co nejdříve dostatečný počet bodů, který zajistí záchranu, a divizi v Soběslavi i pro příští rok.

Kádr FK Spartak Soběslav

Brankáři: Martin Kuník, David Pícha, Marek Nývlt

Obránci: Michal Hromada, Vojtěch Zeman, David Maršík, Jan Suchan, Jan Boháč, Karel Chotovinský, Dominik Suda

Záložníci: Petr Bouchal, Vojtěch Žalda, Filip Vaněk, Aleš Kutner, Lukáš Podráský

Útočníci: Marek Smetana, Martin Dvořák, Tomáš Mazouch

Realizační tým: Radek Hajič – trenér, Vladimír Hanzal - asistent trenéra, Marek Nývlt - trenér brankářů, Michal Lemberka - vedoucí týmu, Stanislav Štosek – kustod.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama