Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko začalo přípravu s několika nováčky

 
pondělí, 7. ledna 2019, 19:31

Táborsko zahájilo zimní přípravu na nový ročník F: NL. V pondělí 7. ledna se na Soukeníku sešlo s novými posilami celkem 27 hráčů, kteří pod novým trenérem Petrem Mikolandou absolvují dvou měsíční zimní přípravu v domácích podmínkách.

K prvnímu přípravnému utkání (9. ledna od 10:30) hráči vyběhnou v Brně, kde se utkají v rámci zimní Tipsport ligy se Zbrojovkou Brno. Během zimního přípravného cyklu se tým utká v devíti zápasech s nejen prvoligovými Teplicemi a Příbramí, ale například zavítá netradičně do brněnské skupiny Tipsport ligy. Ligový kolotoč F: NL začne v pátek 2. března zápasem ve Vítkovicích.

Tradičně se na začátku sezóny sešlo velké množství hráčů. Z týmu z podzimní sezóny chyběli pouze Petr Nerad a Lukáš Pouček, oběma skončilo hostování, a Ibrahima Ndiaye, jenž se s klubem dohodl na ukončení smlouvy.

Do přípravy se zapojily také možné zimní posily, které přichází na testy. V kabině se hlásila šestice nových tváří. „Uvidíme, jak na tom budou. Na pár postech chceme zdvojení, ale jinak nehodláme přivádět spousty hráčů. Okysličení je nutné, ale ne za každou cenu. Hráči, kteří nám ukážou charakter, kvalitu a ztotožnění s pozicí v týmu chceme určitě mít,“ uvedl na klubovém webu k možným posilám Mikolanda.

Po vleklém zranění se bude v Táborsku rozehrávat budějovický středopolař Adrián Čermák. Posilami do ofenzivy by měly být zahraniční akvizice. Baba Lamine Traoré (20 let) z Pobřeží slonoviny vyšel z akademie, která vychovala slavného Drogbu. Poslední rok a půl strávil v juniorce Sparty Praha. Nadaný záložník Jan Vejvar (20) je odchovancem Slavie. Na jaře 2018 hostoval v Příbrami, odkud se vrátil do béčka sešívaných. Metr osmdesát osm centimetrů vysoký centrforvard a bosenský juniorský reprezentant Imad Rondič (19) přišel do Slavie minulou zimu z FK Sarajevo s vizitkou nejlepšího střelce juniorské ligy. V Edenu podepsal smlouvu do června 2021. Na podzim hostoval ve Viktorii Žižkov a byl autorem vítězného gólu proti Táborsku (2:1). Z teplické juniorky přichází na zkoušku obránce Ladislav Kadad (20) a gólman Luděk Němeček (20). Z hostování v MFK Vyškov se vrátil obránce Petr Zavadil.

Táborské hráče čekají náročné dvě měsíce zimní přípravy. Nový trenér nemusel po svém předchůdci měnit její program. „Zápasy jsou jasně dané, takže ty jsme další nechtěli. Myslím, že devět zápasů je dostačující. Co se týče tréninků tak kvantita je velká, stejně ale i odpočinek, jelikož nechceme mít hráče zraněné. Nejhorší je, když by se nějaký hráč v prvních 14 dnech dlouhodobě zranil a nemohl absolvovat celý tréninkový dril. V těchto dvou týdnech odehrajeme šest zápasů, takže musíme trošku specifikovat tréninky, ale problém to není,“ dodal Mikolanda, jemuž bude asistovat Jan Kmoch. Ke změně došlo v realizačním týmu i ve funkci trenéra brankářů. Kamil Čontofalský odešel k juniorce Slavie Praha. Jeho nástupcem je Jan Klíma.

Aktuální kádr na začátku zimní přípravy

Brankáři: Michal Toma, Adam Zadražil, Lukáš Novák, Luděk Němeček

Obránci: David Březina, Karel Hasil, David Klusák, Jakub Navrátil, Martin Ngimbi, Vojtěch Šandera, Vojtěch Zárybnický, Petr Zavadil

Záložníci: Martin Berešík, Christian Frýdek, Jakub Kopřiva, Martin Kučera, Lukáš Pfeifer, Pavel Pilík, Václav Prošek, Pavel Vandas, Leoš Vozihnoj, Ladislav Kodad, Jan Vejvar, Adrián Čermák, Baba Lamine Traoré

Útočníci: Zbyněk Musiol, Imad Rondić

Rozpis přípravných zápasů:

  9.1.2019 v 10:30   Zbrojovka Brno – FCT (Zimní Tipsport liga v Brně)

12.1.2019 v 13:00   1. SC Znojmo – FCT (Zimní Tipsport liga v Brně)

13.1.2019 v 10:30   FCT – FC Nitra (Zimní Tipsport liga v Brně)

16.1.2019 ve 14:00 FK Teplice – FCT (UMT Teplice)

19.1.2019 v 10:30   Vysočina  Jihlava – FCT (UMT v Jihlavě)

19.1.2019 v 15:00   FCT – TJ Štěchovice (UMT Soukeník)

  2.2.2019 (?)          FK Příbram - FCT (čas i hřiště budou upřesněny)

  9.2.2019 v 10:15   SK Benešov – FCT (UMT v Benešově)

16.2.2019 v 11:00   FK Písek – FCT (v Písku)

23.2.2019 v 13:00   FK Varnsdorf – FCT (v Nymburce)

Napsal(a) FC MAS Táborsko, redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama