Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladíci táborské rezervy sbírají zkušenosti. Na jaře se porvou o setrvání v divizi

 
čtvrtek, 13. prosince 2018, 10:20

Po jednoroční účasti v krajském přeboru se táborská rezerva vrátila do celostátní soutěže. Dlouho se nemohla chytit a po podzimním umístění na předposlední příčce (14 bodů) ji ve druhé polovině divize A čeká náročný boj o udržení.

K týmu přišel krátce před startem sezony nový kouč Jaroslav Polášek z Písku. „Naše mužstvo bylo složené z osmnácti či devatenáctiletých mladíků a doplňováno o hráče širšího kádru A mužstva. Začátek jsme měli smolný, po čtvrté porážce byl trenér Polášek odvolán,“ vrací se k neúspěšnému úvodu vedoucí mužstva Petr Kolář.

V klubu vsadili na osvědčený jarní model. „Zápasy vedli trenéři z A-týmu, což se ukázalo jako dobrá volba,“ říká Kolář, že se nejčastěji objevoval na střídačce Kamil Tobiáš, úspěšně zaskakoval i šéftrenér mládeže Karel Musil.

Herní zlepšení a především výsledky se dostavily v 6. kole prvním vítězstvím s Rakovníkem. „Smolně jsme prohráli v Hořovicích, v J. Hradci a Berouně. Po Rakovníku jsme doma porazili Doubravku a Sedlčany, čímž jsme se přiblížili ostatním týmům na konci tabulky,“ ohlíží se Kolář za dalšími zápasy.

Hodně Táborské mrzela porážka v okresním derby se Soběslaví. Na horké soběslavské půdě dokázal nováček smazat dvougólové manko, ale přesto odjel s prázdnou. „Ani se mi to nechce hodnotit. Vedli jsme, poté prohrávali 3:1 a v 84. minutě srovnali stav na 3:3. V 90. minutě zahrávali domácí rohový kop a náš brankář Novák byl nekompromisně na brankové čáře sražen hned dvěma hráči a tak měl Aleš Kutner už jednoduchou práci. Píšťalka rozhodčího Průchy zůstala němá… My si snažíme učit hrát fotbal mladé kluky, ale když tohle vidí, jak se mají asi cítit!“ nechápe postoj hlavního arbitra, který derby nezvládl.

Poslední místo přenechali Dobříši

Až po třináctém vystoupení opustili Táborští poslední příčku vítězstvím v Dobříši, které přenechali chvost tabulky. „Po kruté porážce od Přeštic to byla důležitá výhra. Poslední dvě utkání s Aritmou a Tachovem jsme remizovali. V penaltovém rozstřelu se nám nedařilo, takže jsme vždy brali bod,“ litoval dvou ztracených bodů po penaltách. 

„Musíme se na jaro dobře připravit a stanovit novou koncepci trénování, které by mělo odpovídat A týmu. Následující ročník U 19 je kvalitní a myslím, že odvede dobrou práci pod kvalitními trenéry,“ míní Kolář, který za nejlepší zápas označil duel s Tachovem a nejhorší již zmiňovaný v Soběslavi. „Admira pro mě není žádným překvapením, jde si za svým cílem,“ říká na adresu divizního půlmistra, který má sedmibodový odstup a slibně nakročeno do třetí ligy.

Benjamínci podle slov Petra Koláře nezklamali. „Všechny naše mladé hráče bych chtěl pochválit. Těžké zápasy v divizi jim něco daly. Poděkovat musím trenérům za jejich čas a pevně věřím, že jarní část pro nás bude lepší a nadále udržíme divizi. Uděláme pro to maximum,“ uzavírá odhodlaně Kolář.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama