Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Nejlepší obranu má Čížová, Hradec s Táborskem se zvedají ze dna

 
čtvrtek, 4. října 2018, 10:29

Podruhé venku vyhrála Čížová a nadále si udržuje skvělou druhou příčku. Její jubilejní dvacátý gól proti Aritmě Praha vsítil z penalty Martin Jirouš, pro něhož to byla devátá podzimní trefa. Soběslav si vybrala kopec smůly v Hořovicích, na domácích hřištích znovu zabodovali nováčci J. Hradec a Táborsko B a zvedají se ode dna tabulky. V nadcházejícím kole se můžeme těšit na regionální derby Soběslavi s Hradcem.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 8. KOLE DIVIZE A


SK Aritma Praha – TJ Sokol Čížová 0:1 (0:1)

Branka: 31. Jirouš (pen.). Rozhodčí: Ježek - Šob, Klečka. Delegát: Koňák. ŽK: 3:5 (Kraus, Troníček, Vávra – Jirouš, Dvořák, Jirouš, Janda, Lukeš). Diváků: 120. V 70. min. nedal domácí Rybka penaltu.

Čížová: J. Novák – Kočí, Pospíšil, D. Novák, Polodna – Fenyk, Dvořák – O. Gregor (86. Krasnyanyk), Janda, Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráč: O. Gregor.

Vladimír Vávra, činovník Čížové: „Vyhráli jsme zaslouženě, i když jsme si jednu dobu vybrali volnější chvilku. V té byla proti nám nařízená penalta, kterou naštěstí pro nás domácí neproměnili. Řekl by, že většina zápasu byla naše a po právu jsme si odvezli všechny body. I když těch gólů jsme mohli přidat víc, v našich silách to bylo.“


FC MAS Táborsko B – SK Senco Doubravka 2:0 (0:0)

Branky: 71. Říha, 88. Varačka. Rozhodčí: Drábek - Hájek, Jansa. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:3 (Laszák – Motl, Skopový, Küstner). Diváků: 90.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Klusák, Laszák, Sigmund (65. Říha) – Kopřiva, Postřihač (81. Varačka), Peterka (63. Mikuláštík), Berešík, Vozihnoj (72. Kubec) – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Berešík.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska: „Sobotní zápas se nám povedl tím, že jsme měli šťastnou ruku při střídání našich mladíků. První polovina byla zcela v naší režii. Lépe jsme kombinovali a byli důraznější, hosté se po většinu času věnovali bránění. Stoprocentní šance Vandase z 22. a 36. minuty skončily trestuhodně přímo v náručí brankáře Turka a tak opět pokračoval stejný scénář jako v předchozích zápasech – festival neproměněných šanci, hosté se za půlku dostali jen sporadicky. Druhý poločas jsme z nepochopitelných důvodů polevili. Hosté z Doubravky se dostali do zápasu, byli nebezpeční a začali nás přehrávat. Paradoxně jsme to byli my, kdo z ojedinělých protiútoků střílel góly. V 71. minutě utekl Postřihač po pravé straně a přihrál střídajícímu Říhovi, který dával do prázdné brány. V 88. minute opět střídající mladík, tentokrát Varačka, zakončil skóre na 2:0. Zapas dvou rozdílných poločasů, ale veledůležité body zůstaly doma.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – Český lev-Union Beroun 2:1 (1:0)

Branky: 22. Toman, 66. Princ – 57. Lhotka. Rozhodčí: Dujsík - Čechlovský, Tesař. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:0 (Černoch, Kučera, Hulík). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík – Chalupský, Jáša, Völfel, Blažek – Kučera, O. Černoch (75. Cettl), Janák (89. Tajml), Votava – Princ (80. Králíček), Toman (90.+2 Jindra). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Völfel, Jáša.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme šli s jasným cílem a to získat tříbodové vítězství. To nám však od úvodních minut svazovalo nohy. Beroun byl v tomto zápase lepším týmem od začátku až do konce. My jsme zbytečně ztráceli míče a hrát bez něj je vždy těžké. Soupeř nás pouštěl pouze do brejkových situací a po jedné z nich jsme se ujali vedení. V druhém dějství jsme si nechali dát vyrovnávací branku, naštěstí kluci kontrovali krásnou akcí středem hřiště a Princ nám vrátil vedení. Do konce zápasu jsme byli pod tlakem, soupeře jsme však do žádné šance už nepustli, naopak v dalším brejku mohl Martin Toman dát další branku. Tentokrát jsme tři body vydřeli.“


FK Hořovicko – FK Spartak Soběslav 4:2 (2:1)

Branky: 10. a 58. Novotný, 12. Kopáč (pen.), 76. Anýž - 21. Vaněk, 84. Dvořák. Rozhodčí: Opočenský - Musil, Švorc. Delegát: Skála. ŽK: 3:3 (Kopáč, Kubec, Grégr – Hromada, Suchan, Vaněk). Diváků: 100.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Chotovinský – Zeman, Bouchal, Kutner (68. Smetana), Mazouch (83. Dvořák) – Nohava – Vaněk. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Maršík.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Zmar, tak by se dal charakterizovat zápas v Hořovicích – 6. minuta Vaněk nastřelil břevno, 8. minuta Zeman tyč a ve 12. minutě prohráváte 0:2. Do poločasu stihneme snížit, máme Vaňkem, Hromadou a Mazouchem další tři šance na gól a nic. Ve druhém nás už domácí přetlačili důrazem a bojovností. Další dvě individuální chyby je to 4:1, a je po zápase. Hrajeme kombinačně, hrajeme fotbal, bohužel děláme zbytečné chyby, které soupeři trestají. Vezeme si domů čtyři fíky, a navíc dva zraněné hráče.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (1:0), penalty 2:4, 41. Strejček - 82. Cinkanič.
SK Klatovy 1898 - FK Tachov 0:0, penalty 0:2. 
FK Admira Praha - MFK Dobříš 2:2 (0:1), penalty 4:3,
73. Zahálka (pen.), 84. Čácha - 43. a 80. Junek.
TJ Tatran Sedlčany - SK Rakovník 2:2 (1:0), penalty 2:3, 26. Dvořák, 75. Kvěch - 50. a 93. (pen.) Sklenka.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama