Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov počtvrté remizoval. S Třeboní se rozešel 1:1

 
úterý, 2. října 2018, 21:53

Poslední zářijový den se v rámci 8. kola krajského přeboru utkal Jankov v domácím prostředí s Třeboní. Diváci v nikterak pohledném, avšak ne nudném utkání viděli dvě uznané a dvě neuznané branky, devět žlutých a jednu červenou kartu, proměněnou penaltu a v závěru také trochu emocí. Zápas nakonec skončil remízou 1:1, která je po průběhu hry nejspíše zasloužená.

Domácí pomýšleli na vítězství, avšak tým zavalila obrovská marodka, která ze hry vyřadila Beránka, Zajíce, Popelku, Šebelku, Mužíka a Pavelce. S poraněným kotníkem nastoupil Fajtl, jenž vydržel pouze do 40. minuty a v poločase musel s nataženým svalem odstoupit ještě Dolejšek.

Přesto to byl právě Jankov, který byl častěji na míči a snažil se tvořit. Nicméně první šanci a také první vstřelený gól si připsala hostující Jiskra. V 9.minutě Vávrovu střelu srazil Růžička do ofsajdového postavení k Holzeplovi, jenž poslal balón pěkně pod břevno, ovšem branka logicky neplatila. Domácí si výraznější příležitost vypracovali po dvaceti minutách hry, kdy z pravé strany prošel do pokutového území Dolejšek, poslal balón napříč vápnem na zadní tyč, kam si naběhl Vojtěch Bürger, leč z úhlu Skálu překonat nedokázal. V 29.minutě využil Skálovy chybné rozehrávky Kočer, jenže svoji střelu nasměroval pouze do středu branky.

Regulérní změnu stavu přinesla 38.minuta. Matoušek vystihl Loškovu kličku a řítil se sám na gólmana Komárka. Ten jeho pokus o obstřel perfektně vyrazil, ke smůle domácích však pouze k Davidu Růžičkovi, který zachoval klidnou hlavu a svou dorážku poslal přesně k tyči - 0:1. Pro Jankov mohlo být hůř, mnohem hůř hned vzápětí. Sotva se rozehrálo, váhal s rozehrávkou Kroneisl, toho využil nabuzený autor branky David Růžička k zisku míče a vypracování si obrovské šance. V zakončení zvolil tvrdou střelu na přední tyč, kterou Komárek konečky prstů vytlačil na tyč, akrobatická dorážka Fraňka branku minula.

Afričan Issaka oživil hru

Do druhého poločasu přišel na trávník v domácím dresu Sampson Issaka a hru Jankova celkem okysličil. A v 50.minutě se podílel na vyrovnání. Jeho centr propadl k Maršánovi, ten si balón šikovně píchl a Matoušek ho dost netakticky v pokutovém území fauloval. Byť hostující fotbalisté nesouhlasili, hlavní rozhodčí správně pokutový kop odpískal a Patrik Sedlic z něho vyrovnal - 1:1.

V 56.minutě si svojí dravostí vypracoval šanci Issaka, jeho technický pokus o lob Skály skončil na horní síti. Ghanský útočník byl dost vidět a v 64.minutě dokonce skóroval. Od kapitána Maršána dostal přesný centr, Issaka se krásně zavěsil do vzduchu a míč usměrnil k tyči za bezmocného Skálu. Bohužel zvednutý praporek asistenta rozhodčího velkou radost Jankovských pokazil.

Na neuznané branky to bylo nerozhodně a jelo se dál. Čím více se blížil závěr zápasu, tím více bylo utkání nervóznější a přibývaly žluté karty. Třeboň si mimo jedné standardní situace ve druhém poločase nevypracovala nic, domácí na tom byli o něco málo lépe, ale pohnout se skóre se nepodařilo nikomu. Ani Bürgerovi v 90.minutě, jehož povedené střele chybělo pár centimetrů. V nastaveném čase zabrzdil rodící se brejk Jankova faulem na Sedlice David Růžička a poprávu uviděl druhou žlutou kartu a rovněž červenou. Cestou ze hřiště počastoval rozhodčího Herzoga hanlivými výrazy a může se těšit na několikazápasovou pauzu. Na konečný výsledek to však žádný vliv nemělo, a tak se obě mužstva rozešla smírně.

SK Jankov – TJ Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 51. Sedlic z pen. - 38. Růžička. Rozhodčí: Herzog - Dunovský, Šafránek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:6 (Bürger, Issaka, Kroneisl - Růžička 2x, Lonsmín, Týnavský, Tůma, Skála). ČK: 0:1 (90. Růžička). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:2. Diváci: 188.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Bürger - Fajtl (40. Honner), Maršán - Dolejšek (46. Issaka), Sedlic, Hüttner – Kočer. Trenér Petr Kadlec.

Třeboň: Skála - Hami, Lonsmín, Cimerhanzl (76. Týnavský), Koktavý - Matoušek (85. Tůma), Vávra, Franěk (60. Průcha), Doležal (64. Schneider) - Růžička, Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic – Vávra.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama