Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí celek KP vyměnil trenéra! V Lomu předčasně skončil Libor Zeman

 
středa, 19. září 2018, 16:27

Letošní krajský přebor má druhého odvoleného trenéra. Po Olešníku, kde byl po prvním vystoupení odejit Ladislav Táborský, sáhl po šestém podzimním kole k výměně na střídačce další klub z popředí tabulky. A opět to byla změna, která se dala jen těžko předpovídat. Jak se náš portál dozvěděl, v pondělí večer nečekaně skončil v Lomu trenér Libor Zeman. Jihočeský fotbal zjišťoval, co stálo za jeho překvapivým odvoláním a kdo převezme trenérské žezlo.

Nováček soutěže byl zatím nadmíru úspěšný, do minulého kola ztratil body jenom za jedinou remízu s Milevskem 2:2. O víkendu poprvé prohrál s Třeboní 1:3, navíc v domácím prostředí. To se nabízelo jako první a hlavní důvod výměny, ale bylo by to asi příliš unáhlené.

„Je mi jasné, že tohle nejspíš napadne většinu lidí, ale není to tak. S Liborem Zemanem jsme se v pondělí večer dohodli, že se rozejdeme po vzájemné dohodě. Třeboň s tím neměla vůbec nic společného. Žádné další prohlášení nechystáme, jednáme podle dohody,“ uvádí sekretář Sokola Lom Jiří Volek.

Do trenérského křesla znovu usedla známá tvář z vlastních zdrojů. „Tým dále povede Marek Císař, který postoupí z funkce asistenta na post hlavního trenéra. Kluky zná dobře, není to žádný násilný přechod. Čeká nás těžký zápas v Protivíně, i když pro nás je každé utkání náročné. Třeba zrovna Třeboň se na nás velice dobře takticky připravila i další soupeři už asi naši hru nastudovali. O to to budeme mít náročnější. Ale jdeme dál,“ věří Volek, že pod staronovým koučem Císařem nepřestanou bodovat.

Zeman: Odvolání mě překvapilo

Trochu jinou verzi svého nuceného odchodu nám předestřel dnes už bývalý trenér Lomu Libor Zeman (52 let). „Na pondělí večer jsem byl pozván na schůzku, kde byl i můj asistent. Normálně jsme se bavili o našem fotbale i o tom, jak dál. Tam nic o odvolání nepadlo. To jsem se dozvěděl až jenom z telefonátu asi hodinu poté, když mi zavolal majitel klubu. Překvapilo mě to, do té doby jsme měli výsledky dobré. Ale stalo se,“ říká, že s odvolání po úspěšném vstupu do krajského přeboru nepočítal.

V minulém ročníku působil v Mladé Vožici, v létě zamířil do Lomu. „Měl jsem něco rozdělaného v Žirovnici, ale chtěl jsem jít do vyšší soutěže. Proto jsem uvítal nabídku Lomu z krajského přeboru. Myslím, že naše dosavadní práce přinesla výsledky. Pokud mi někdo nějaké angažmá nabídne, budu o tom uvažovat,“ nebrání se naskočit do další trenérské práce.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama