Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby nevybočilo z normálu, až na ofsajd „ve středním pásmu“

 
středa, 12. září 2018, 01:11

Utkání okresních rivalů mezi Osekem a Katovicemi pravidelně nabízejí zajímavé a na druhou stranu sporné momenty. Tentokrát si rozhodčí poradili s vypjatým utkáním dobře, jak se shodly obě strany, zarazil jen jeden inkriminovaný moment, kdy asistent rozhodčího Dunovský odmával neexistující postavení mimo hru při akci, z níž mohli jít hosté do vyložené šance. Co na tento okamžik říkali sami Katovičtí, jsme se zeptali předsedy klubu Tomáše Hajduška.

„V prvé řadě považuji za důležité uvést, že nenamítáme nic proti celkovému výkonu rozhodčích. Derby bylo správně vyhecované, rozhodčí to neměli lehké a myslím, že z celkového pohledu obstáli. Potom chci zdůraznit, že nikdo z nás se na Blesk neobrátil. Z textu jeho článku vyplývá, že si ten obrázek sami získali ze záznamu utkání, který je volně dostupný na internetu,“ říká k derby Tomáše Hajdušek.

K situaci z 53. minuty uvádí: „Povedla se nám v tom okamžiku rychlá kombinace a Repa mohl postupovat z křídla sám na bránu. Zarazilo nás rozhodnutí pomezního rozhodčího, že šlo o ofsajd, protože jsme ihned věděli, že to ofsajd být nemohl. Proto jsme po zhlédnutí záznamu na tuto situaci upozornili. Osobně jsem ochoten akceptovat, že se i tak jednalo o neúmyslnou chybu, kdy pomezní rozhodčí v ten okamžik prostě nestačil na rychlou kombinaci našich hráčů. I rozhodčí je jen člověk a může udělat hrubou chybu, stejně jako hráč, který třeba z metru překopne prázdnou branku.“

Zástupce Katovic zarazil komentář předsedy KR Milana Makovičky, který se nezakládá na pravdě. „V této rovině bychom to už nechali být, nebýt vyjádření pana předsedy komise rozhodčích Makovičky, pronesené po zhlédnutí videa. Jednoduchým způsobem lze zjistit, že Repovi v době přihrávky scházelo do ofsajdové pozice cca 4,7 metru. Pan předseda to označil za vzdálenost 20 až 30 centimetrů a drobnou chybu rozhodčího. Takový přístup mi přijde jen velmi obtížně akceptovatelný,“ podivuje se Hajdušek nad rozdílným pohledem.

 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto repro TVcom.cz
 


 

Nejčtenější

  • I. třídy: Týn držel krok s lídrem jen...

  • KP: Blatná šokovala v Č. Krumlově, vítěznou...

  • Oba góly byly skoro zadarmo, tvrdí roudenský...

  • U posledních Čimelic předčasně skončil...

Reklamní sdělení

Reklama