Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mládež FC Písek bude spolupracovat s Juniorem Strakonice a Hradištěm

 
středa, 25. července 2018, 11:36

Z důvodu nepřidělení statutu Sportovního centra mládeže se vedení klubu FC Písek zabývalo otázkou, jak restrukturalizovat mládežnické kategorie a zkvalitnit celý systém práce s mládeží. Výsledkem více než půlročního plánování bude spolupráce se Strakonickým Juniorem a fotbalovým klubem sídlícím v Písku na Hradišti.

„V rámci nastalé situace, že jsme z důvodu absence našeho A-týmu mužů v profesionální soutěži nedostali statut Sportovního centra mládeže, museli jsme hledat varianty, jak celou věc řešit. Chtěli jsme se zachovat fér, tak, aby kluci měli kde hrát a bylo o ně postaráno. Ve hře bylo několik možností spolupráce s různými kluby a nakonec to vyšlo tak, že v Písku se bude hrát Česká liga dorostu U19 a U17, Česká divize dorostu ve stejných kategoriích se bude hrát ve Strakonicích a na krajské žákovské úrovni budeme spolupracovat s Hradištěm," vysvětluje hlavní trenér mládeže FC Písek Karel Syrovátka.

„Snažíme se pro mládežnický fotbal dělat maximum. Bohužel po změně svazových podmínek nemůžeme dosáhnout na SCM, ale snažili jsme se vše vyřešit nejlépe, jak to jen šlo. Chceme jít cestou regionální spolupráce, kterou bychom rádi ještě prohloubili. Není to výstřel do tmy. Měli jsme indicie již na konci loňského roku a od té doby jsme vše plánovali," doplnil předseda klubu Leoš Gornický.

Novinky je však možné pozorovat také na trenérských postech. Právě ligoví dorostenci do devatenácti a do sedmnácti let se budou připravovat pod novými lodivody. „Změna konceptu zasáhla i do personálního obsazení. Jsme nuceni týmy zúžit, ale chceme je také zkvalitnit a stabilizovat. Z tohoto důvodu jsme mezi trenéry přivítali dvě nové tváře. Ke staršímu dorostu U19 přišel Tomáš Smrčina, který v předchozí sezóně vedl A-tým Čimelic v krajském přeboru, a k mladšímu dorostu nastoupil Petr Bílý, jež několik let úspěšně vedl mládež na Hradišti," prozradil Leoš Gornický.

Předseda FC Písek také ubezpečil, že i ti hráči, kteří se z jakýchkoli důvodů nedostanou do sestavy hrajících ve žlutomodrých barvách, nebudou muset nikam odcházet a přestupovat: „Všichni naši fotbalisté, kteří se zapojí do tréninků či zápasů ve Strakonicích nebo na Hradišti, stále zůstanou hráči FC Písek. Chceme, aby všichni měli maximální servis, takže budou na předzápasové tréninky i zápasy dopravováni mikrobusem. Cílem je, aby měli co největší zatížení a kvalitní trénink.“

„Čeká nás spousta práce, ale jsme si toho vědomi. Uděláme všechno pro to, aby tento koncept fungoval a osvědčil se. Doufáme, že dokážeme vygenerovat co nejvíce kvalitních hráčů, kteří se následně uplatní v áčku FC Písek a minimálně v klubech z krajských soutěží. Dobrá vizitka pro nás bude to, když o naše mládežnické fotbalisty bude zájem z ligových klubů. Klukům, kteří budou mít šanci vyzkoušet si nejvyšší soutěže, to rádi umožníme,“ řekl Leoš Gornický.

„Chceme, aby to byla dlouhodobá společná práce všech tří klubů. Pravidelně se scházíme a o všem se bavíme. Na konci července se s klukama i rodiči sejdeme a řekneme si, kdo a kde bude hrát. Soutěže pak začínají 11. a 12. srpna," uzavřel Karel Syrovátka.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha
 


 
Reklama