Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník dostal lekci od táborských mladíků, Osek uštědřil Hluboké bůra

 
sobota, 2. června 2018, 19:59

Mistrovská Želeč pokračovala ve spanilé jízdě jarem i v Sezimově Ústí, kde si nad nováčkem připsala už jedenácté vítězství po sobě. Olešník nezvládl zápas o třetí místo s táborskou rezervou a krutě pykal za neproměněné šance. Překvapením je vysoká porážka na jaře dobře hrající Hluboké v Oseku, kde už do přestávky prohrávali hosté o tři góly. Dražice zásluhou dvoubrankového náskoku z první půle porazily Protivín, Katovice se rozešly smírně s Rudolfovem.

Sobotní výsledky 28. kola KP


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Centropen Dačice 12:1 (5:1)

Branky: 2., 22., 51. a 66. Toman, 4., 28., 71. a 76. Kučera, 56. a 80. Votava, 29. Chalupský, 79. Koutný – 7. Janák. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Reisner. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (Beránek). Diváků: 100.  Více z dopolední střetnutí zde.


TJ Dražice – FK Protivín 2:1 (2:0)

Branky: 18. D. Štecher, 42. L. Stuchlík – 80. Zb. Vorel. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Kroutl. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 60.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – D. Štecher, Veselý, P. Novotný, M. Stuchlík (67. Böhm) – L. Stuchlík (88. Kromka), J. Štecher (90. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Ruczkowski, Hála – Fiala, Zb. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel, Sládek (35. Vojík). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Hořejší, celý tým – Zach, J. Vorel

Dražice neměly a nemají dobré jaro, ale v prvním poločase ukázaly svou lepší tvář. „Hráli jsme opravdu dobře, zaslouženě jsme šli do dvoubrankového trháku,“ pochválil za úvodní dějství svůj tým vedoucí Dražic Lubomír Kolář. Protivín jasně tahal za kratší konec a branka Daniela Štechera z přímého volného kopu hostům příliš nepomohla – 1:0.

Navíc si ve 42. minutě vybral slabší chvilku protivínský gólman Hanus, který podcenil dlouhý nákop Miloše Veselého, pouze ho vyrazil před sebe a tam už čekal na svou příležitost Lukáš Stuchlík – 2:0.

„Po obrátce bylo na Protivínu vidět, že chtějí s výsledkem něco udělat, takže hra už byla vyrovnanější,“ komentoval změnu ve druhém dějství Kolář. Hosté se nakonec dočkali, snížení zajistil v 80. minutě Zbyněk Vorel, který se výborně z první opřel do Rothbauerova centru – 2:1. Dražický brankář Baka si následně poradil s dalším tvrdým projektilem Zbyňka Vorla, a domácí tým proto bere důležité tři body.


SK Otava Katovice – SK Rudolfov 2:2 (0:0)

Branky: 57. Uher, 88. Bláha – 64. Vejvar, 75. Baščevan. Rozhodčí: Macko - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Chylík, Rejšek – Syrovátka, Šindelář). Diváků: 169.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Cibulka, Rejšek (66. Rybák) – Miklas (82. Bláha), Kagui, Chylík, Repa – Zoubek (74. Hromíř), Uher. Trenér Roman Malý.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (63. Vejvar), Novotný, Jasenský, Hajný – Prokeš, Šindelář, Syrovátka, Kuna – Sládek (63. Janák), Baščevan (87. Hlubocký). Mužstvo vedl asistent Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Chylík, Cibulka – Pícha, Baščevan, Šindelář

„První poločas byl stejný, jako prakticky pokaždé. Vytvořit si šance není problém, proměnit je ano. Po pravé straně jsme tam měli několik možností, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu,“ hodnotil první dějství zápasu svých Katovic proti Rudolfovu předseda Tomáš Hajdušek.

Hosté se v Katovicích museli obejít bez Radima Pouzara, který v pátek podstoupil artroskopii kolene a přijel o berlích jen v roli fanouška, opět bez náhradního brankáře. Tentokrát ale Pícha v bráně vydržel celých devadesát minut a byl oporou hostujícího celku.

Na střelu Vladimíra Uhera z dvaceti metrů byl ovšem gólman Rudolfova krátký a skóre se tak poprvé měnilo v 57. minutě – 1:0. Přetažený centr před domácího brankáře Švehlu o chvíli později vrátil do sítě Vojtěch Vejvar a vůbec mu nevadilo, že byl na hřišti sotva minutu – 1:1.

Rudolfov dokonce dokázal duel otočit, slabší chvilku Katovic využil v 75. minutě Vjačeslav Baščevan a dal na 1:2. „Museli jsme nuceně střídat Rejška a Miklase a už to vypadalo, že to nesrovnáme. Naštěstí nás krátce před koncem spasil dorostenec Marek Bláha, který vstřelil svou první trefu za A mužstvo,“ chválil nováčka Hajdušek, který tentokrát nezapomněl pochválit sudí, kteří podle něj zápas zvládli bez větších problémů.


FK Olešník – FC MAS Táborsko B 1:3 (1:0)

Branky: 35. Šíma – 64. Vozihnoj, 77. Postřihač, 86. Bouchal. Rozhodčí: Herzog - Lovětínský, Havlík. Delegát: Bumba. ŽK: 0:1 (Škarda). Diváků: 75.

Olešník: Jirkal – Nýdl, M. Studnička, Nygmet, Šahajda – Vařák (83. Valenta), Kalášek, Heller (44. Rožboud), Šíma – Votava (67. Pícha), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Laszák, Větrovský, Postřihač (90. Novák) – Bouchal, Peterka, Říha, Vozihnoj – Radosta, Kubec (46. Kubín, 86. Brabec). Mužstvo vedl Karel Musil.

Nejlepší hráči: Šíma, Kalášek, Nygmet – Říha

Trenér domácího Olešníku Táborský musel před zápasem udělat několik škrtů v sestavě. Kvůli zranění nemohl využít služeb Tressla, Rabiňáka nebo Fořtera. Úplně fit nebyl ani Rožboud, který do utkání naskočil až na konci prvního poločasu.

Tou dobou už jeho tým vedl – táborský brankář Satrapa neudržel centr od postranní čáry a Martin Šíma byl s dorážkou pohotový – 1:0. „Lukáš Dudek se dnes nemohl trefit. Šel sám na gólmana, nedal. V první půli jsme mohli odskočit na 2:0, jasná gólovka, ale nic z ní. Měli jsme víc šancí, kluci z Táborska zase víc drželi míč. Ale fotbal to byl velmi kvalitní,“ chválil úroveň zápasu a s nadhledem hodnotil dočasnou impotenci svého kanonýra Táborský.

Jeho tým o vedení a nakonec i body po změně stran přišel. Nejprve se v 64. minutě krásně trefil Leoš Vozihnoj a obrat dokonali další dorostenci v sestavě hostů – Tomáš Postřihač a Martin Bouchal. Druholigoví pendlové dostali zasloužené volno, ale táborští mladíci, které vedl ze střídačky šéftrenér mládeže Karel Musil, si i tak dojeli pro výhru 1:3 a v neúplné tabulce jsou třetí. 


Sokol Sezimovo Ústí – Sokol Želeč 0:3 (0:1)

Branky: 31. a 69.  Novotný, 72. Vilímek. Rozhodčí: Krauskopf - P. Tupý, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (A. Kutner - Šváb). Diváků: 120.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz, A. Kutner (77. P. Kutner), Šmíd, Hoffmann, Hladík (43. Doubek, 65. Mrázek) – Nikl (56. Kolář), Bartáček. Trenér Matěj Pěknice.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kloc (36. Brůžek) – Šváb, Kukučka, Holub, Fiala, Rabiňák – Bosnyak, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Sedloň, Hoffmann – Kukučka, Novotný

Prestižní okresní derby zvládli lépe favorité ze Želče. I když už měli v soutěži prakticky odpracováno a titul přeborníka kraje zajištěný, zápas neodflákli. I když nutno přiznat, že obvyklé nasazené tempo bylo přece jenom podle očekávání vlažnější. Zřejmě k tomu přispěl i výkon domácích, kteří nebrali ohled na postavení hostů a souboj předem nevzdali. Přece jenom to bylo derby a sokolové se jen tak nevzdávají. Ještě za bezbrankového stavu měl příležitost Nikl, ale nedokázal jí vyžít.

Nátlaková hra hostů přinesla po půlhodině hry úspěch. Po krásném centru Rabiňáka se prosadil dvacátou letošní trefou Radek Novotný – 0:1. Domácí se v brance mohli opřít o spolehlivý výkon gólmana Sedloně, takže se mohli věnovat i útočnějším snahám. Ale defenziva Želče pracovala spolehlivě.

Po přestávce hosté vystupňovali svůj tlak, ale ten se dlouho nedařilo zúročit. Další góly začaly padat až po hodině hry a nedokázal jim zabránit ani už tradičně výborně chytající sezimoústecký Zbyněk Sedloň. Nakonec na něj vyzráli znovu Novotný a také nešťastným vlastním gólem Vilímek – 0:3. Domácí mohli nakonec skóre ještě korigovat, ale odražený balon nasměroval Hoffmann jenom do břevna.

„Rozhodně jsme nehráli odevzdanou partii, chtěli jsme i proti vysokému favoritovi podat co nejlepší výkon. Určitě jsme byli vyrovnaným soupeřem. Škoda neproměněné šance za bezbrankového stavu, mohli jsme hrát trochu jinou partii. Navíc nám docházely síly, nemohli jsme střídat podle potřeby. Šanci jsme měli nejenom na začátku, ale i na konci, škoda, že Hoffmann gól nedal,“ litoval Matěj Pěknice, trenér Sokola S. Ústí. Jeho protějšek Roman Lukáč byl o poznání spokojenější. „Bylo to náročné, ale zvládli jsme to. Na výkonu bylo vidět, že kluci už nejedou tak naplno a naši převahu se dlouho nedařilo vyjádřit střelecky. Teprve po přestávce ve druhé polovině druhého poločasu se to nakonec podařilo.“


TJ Osek – TJ Hluboká nad Vltavou 5:0 (3:0)

Branky: 24., 27. a 50. Hosnedl, 44. a 89. Říský. Rozhodčí: Kotalík - Sebera, Přibyl. Delegát: Eibl. ŽK: 0:1 (Hájek). Diváků: 120.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch (59. Hájek), Kroupa (88. Vojta), Hosnedl (77. Ježek) – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Hluboká: Brůha (46. Vachuta) – Jonáš (57. Křiváček), Turek (46. T. Adam), Legdan, Čermín – Rubick, Stráský, Kulík, Říha – Antoš, Hájek (76. Krátký). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hosnedl, Říský, celý tým – Legdan

Krutý debakl a jeden z největších pod vedením ligou prostřeleného kouče Františka Cipra museli zkousnout Hlubočtí na oseckém trávníku. Domácí jim měli za podzimní krutou prohru 0:6 co vracet. A nechybělo mnoho a podařilo se jim to stejným výsledkem! „Sedlo nám to. Trošku jsme jim to vrátili,“ usmíval se po utkání kormidelník Jaroslav Voříšek. Mužstvo z podzámčí vyšlo podruhé bodově naprázdno.

Úvodní dvacetiminutovka zápasu branku nenabídla, ale aktivita oseckého týmu dělala Hluboké potíže. Pak si vzal dvakrát slovo skvěle hrající Sebastian Hosnedl a v rozpětí tří minut zajistil domácím náskok 2:0. Třetí gól přidal těsně před odchodem do šaten Jakub Říský povedeným obloučkem a vyhnal z branky hlubockého gólmana Brůhu, svléknout se musel i stoper Turek. Oba nechal Cipro o přestávce v kabině.

„Dobře jsme vstoupili do utkání, byli jsme aktivní a do poločasu bylo v podstatě rozhodnuto. Herně se nám dařilo, dalo se na to koukat. K bojovnosti tentokrát přidali kluci i kombinaci a z ní plynuly šance,“ těšilo Voříška. Sotva začala druhá půlka zápasu, veškerou snahu soupeře utnul svým třetím gólem Hosnedl. Hluboká vsadila vše na útok a to byla voda na mlýn Oseckých. „Pronikali jsme do otevřené obrany a měli řadu dalších šancí,“ dodal domácí kouč. Tečku za povedeným utkání udělal v samotném závěru opět Říský, který završil na nepopulárního bůra.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (5x), Daniel Pekař (1x)
 


 
Reklama