Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dnes už divizní J. Hradec nadělil posledním Dačicím tucet branek

 
sobota, 2. června 2018, 14:04

Krajský přebor se nezadržitelně blíží do konce. 28. kolo odstartovalo derby zápasem u Vajgaru, kde domácí Hradec hostil poslední Centropen Dačice. V příštím ročníku KP už ani jeden tým neuvidíme.

Už začátek střetnutí napovídal, že to nebude jen tak nějaké utkání. Postavení v tabulce hovořilo jasně pro domácí, kteří to také dokazovali. Neuběhlo ani pět minut a Martin Toman společně s Vítem Kučerou se stačili zapsat do tabulky střelců. Poté domácím trochu zkomplikoval situaci Martin Janák, který snížil po špatné práci stoperů a gólmana na rozdíl jediného gólu. A skóre mohl srovnat Jindra, ale svoji šanci neproměnil.

Takže hrozící nebezpečí Jindřichohradecké probudilo a rozjeli to na plný pecky. Do konce poločasu stačili nastřílet další góly, když se navíc ke dvěma už osvědčeným kanonýrům přidal i Jiří Chalupský. Svůj hattrick tak uzavřel rychlonohý Toman, který svůj bývalý klub nešetřil.

Ani přestávka nepřerušila chod jindřichohradeckého brankostroje a skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. Dačice sice zbraně nesložily, za což jim patří uznání, ale místní úzkokolejku neuměly vykolejit. Další góly padaly po přímočarých akcích, na které hosté nestačili reagovat. Celkem unavený ukazatel skóre si nakonec mohl dáchnout za stavu 12:1. Čtyřmi góly se blýskli Martin Toman a Vít Kučera.

Divize ano, spolupráce ne

Hradec se v týdnu oficiálně přihlásil do divize. „Poté, co Želeč tuhle nabídku odmítla, my jsme ji přijali a už jsme přihlášku podali,“ odpověděl na náš dotaz trenér Marek Černoch. Nechybělo mnoho a oba sobotní protivníci mohli navázat úzkou spolupráci na poli seniorského fotbalu. „Padl návrh, že by Dačice mohly být naším béčkem. Přišel s tím soupeř, a my jsme tím souhlasili. Jenže potom si asi Dačice uvědomily, že by se svým kádrem prakticky spadaly pod nás, a to by jim mohlo přinést značné komplikace jak u dospělých, tak i u mládeže. Proto od svého návrhu odstoupili,“ vysvětlil Černoch. Milan Točík, předseda Dačic, k tomu poznamenal: „Je pravda, že jsme s Jindřichovým Hradcem jednali o tom, že náš tým by mohl být jeho béčkem. Ale mělo to jeden háček, naši dorostenci by nemohli nastupovat za naše chlapy.“

Ohlasy z laviček

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Naše vítězství je samozřejmě vysoké, ale přesto nejsem spokojený. Místy nám tam vázla kombinace, byla pomalá. Pochvalu snad kluci zaslouží za to, že ty góly padly po akcích, které byly pro soupeře překvapivé, ale mohlo by jich být víc. Nastřelili jsme ještě břevno a dvakrát tyč. Každopádně jsem rád za vítězství.

Tomáš Ferdan, asistent trenéra Dačic: „Už samotný úvod zápasu byl hod rychlý. Během snad pár vteřin jsme prohrávali o dva góly, ale stejně bleskově jsme snížili na kontaktní gól. Mohli jsme i srovnat a všechno by mohlo vypadat trochu jinak. Jenže Hradec má kvalitní mančaft a pak už to byla hra na kočku a myš. Domácí nám nasekali, ale i tak musím ocenit kluky, že to pořád nevzdávali a snažili se tu mašinu zastavit. Jenže už to nešlo. Nedivím se, že potom už bojovnost pomalu klesala. Nemohli jsme prakticky ani střídat, v kádru jsme měli čtyři dorostence. Je to na druhou stranu naše budoucnost, že se otlučou v soutěži dospělých a budeme mít na co navazovat.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Centropen Dačice 12:1 (5:1)

Branky: 2., 22., 51. a 66. Toman, 4., 28., 71. a 76. Kučera, 56. a 80. Votava, 29. Chalupský, 79. Koutný – 7. Janák. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Reisner. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (Beránek). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel (79. Králíček), Beránek, Blažek (55. Šmíd) – Kučera, Koutný, Cettl (55. Chyška), Votava – Chalupský (61. Princ), Toman (80. Nováček). Trenér Marek Černoch.

Dačice:  Zejda – Máša, Celý, Kněžínek, Svoboda – Šimánek, Křivánek, Benda, Janák – Smejkal, Jindra. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: Toman, Šenkýř – Zejda, Celý, Janák

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák