Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Mladíci si počínali jako zkušení mazáci

 
úterý, 17. dubna 2018, 12:26

Písečtí třetiligoví fotbalisté navlékli v Jirnech další dva korálky na jarní šňůru vydařených utkání. Nejsou to však jen body, ale také předváděná hra a viditelná soudržnost kolektivu, která žlutomodré po zimní přestávce zdobí.

Tento fakt těší i trenéra A-mužstva FC Písek Rostislava Grossmanna, který zatím poslední střetnutí svého týmu komentovat takto: „Podali jsme disciplinovaný a bojovný výkon s velmi těžkým soupeřem. Domácí si vytvořili v první půli tlak, hrozili hlavně po velmi nebezpečných standardních situacích. Naše obrana v čele s Hajduškem ale odolávala.“

„My jsme se snažili Jirny překvapit z brejkových situací. Jeden z kontrů nám vyšel hned po přestávce, když se po pěkném pasu Martina Helda střelecky opět prosadil Tomáš Froněk,“ pokračoval Rostislav Grossmann, který pochválil nejen probuzeného střelce vedoucího gólu, ale také naprosto přesnou nabídku Martina Helda.

Radost Písku však po několika minutách vystřídaly oslavy vyrovnání domácího celku. „Po vyrovnávací brance domácích bylo na hřišti více nervozity než fotbalu. My jsme chtěli utkání dovést alespoň do remízy,“ popsal dění na hřišti trenér Grossmann, jehož svěřenci cíl splnili.

A pak to přišlo, další penaltový rozstřel a další bonusový bod. To, co ještě nedávno bylo noční můrou, se stává píseckou zbraní. „Naši mladíci si v penaltovém rozstřelu počínali jako zkušení mazáci. Kamil Hajdušek opět jednu střelu zneškodnil, a tak vezeme příjemné a zasloužené další dva body,“ okomentoval spokojený lodivod zvládnuté penalty.

Ani v Jirnech nechyběla skupinka věrných fanoušků žlutomodrých barev, kterou Rostislav Grossmann nezapomněl ocenit: „Chtěl bych poděkovat našim věrným fanouškům za podporu. Chtěli bychom jim udělat radost i v dalším domácím utkání proti Brozanům."


Report z utkání SK Viktorie Jirny vs. FC Písek čtěte zde

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle