Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí se stávají specialisty na penaltové rozstřely. Mají dva body z Jiren

 
neděle, 15. dubna 2018, 19:43

23. kolo Fortuna ČFL postavilo do cesty píseckému celku vítěze dvou posledních ročníků ČFL. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna se představili na hřišti Jiren, kde prodloužili vítěznou sérii, když znovu zvládli loterii o bonusový bod.

První minuty duelu tabulkových sousedů patřily domácím. Ti si připsali úvodní šanci zásluhou Miroslava Mareše, který postupoval sám na Kamila Hajduška, ale ve finální fázi nedokázal srovnat mířidla a trefil pouze síť za píseckou brankou. V 7. minutě neuspěl ani Serhii Honcharenko, proti jehož střele však hostující gólman už musel zasahovat.

Žlutomodří si největší příležitost první půle připsali v 19. minutě. Rozhodčí Zdeněk Vaňkát nabídl Jihočechům výhodu a nechal pokračovat ve hře po faulu na Martina Helda. Tomáš Froněk zpracoval míč po dlouhé křížné přihrávce od Aleše Kočího a poslal ho do vápna. V šestnáctce se k balonu dostal Aleš Hanzlík, jenže jeho střela zastihla uprostřed branky padajícího brankáře Jiren Kafku.

Písečtí se po odehraných dvaceti minutách začali dostávat více na svou útočnou polovinu, ale na gól fanoušci obou stran čekali do přestávky marně.

Přesné trefy přišly až po přestávce. Krátce po příchodu z šaten se mohli radovat hosté. Martin Held poslal přesný přízemní pas do běhu Tomáši Froňkovi. Nejlepší písecký střelec o něj svedl úspěšný souboj s obráncem a prostřelil gólmana Kafku - 0:1. Tomáš Froněk pak ale musel několik minut po svém úspěchu nuceně střídat.

Aby to Jirenským nebylo líto, prosadili se také. V 56. minutě vrátil skóre do rovnovážného stavu Jiří Vondráček, který využil rychlého protiútoku domácích po několika puštěných střetech ve středu hřiště a rozběhnutý přehodil vybíhajícího píseckého brankáře Kamila Hajduška - 1:1.

Další průběh utkání už žádnou úspěšnou akci nenabídl, což znamenalo jediné - žlutomodří si opět vychutnali dramatičnost penaltového rozstřelu o bonusový bod. A znovu s radostným koncem. Střelci Písku spolehlivě zasahovali cíl a Kamil Hajdušek přispěl chyceným pokusem Marka Stocknera.


SK Viktorie Jirny - FC Písek 1:1 (0:0), penalty 4:5

Branky: 56. Vondráček - 48. Froněk. Rozhodčí: Vaňkát - Kyncl, Plzák. Delegát: Slavíček. Rozhodčí: Vaňkát - Kyncl, Plzák. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:1 (Kejha - Benetka). Diváků: 120. Penalty proměnili: Kocourek, Čepelák, Procházka, Tokar - Skála, M. Held, Grobár, J. Held, Hrachovec. Penaltu neproměnil: Stockner (Jirny).

Jirny: Kafka - Procházka, Honcharenko (81. Stockner), Mareš, Kocourek, Stöckner, Vondráček, Křeček, Tokar, Čepelák, Kejha.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held, J. Held, Milec (84. Grobár), Kočí (71. Pinc), Froněk (53. Hrachovec) - Řezáč (92. Skála).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle