Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Prvního jarního klopýtnutí se nevyvarovaly ani Hluboká s Milevskem

 
neděle, 15. dubna 2018, 19:54

Po dvou nedělních dohrávkách už není v krajském přeboru mužstva, které by procházelo jarní částí bez ztráty kytičky. V sobotu padl Osek s Olešníkem, dnes byly na tahu Hluboká s Milevskem. V obou zápasech se rozhodovalo až v samém závěru. Hluboká přišla o šesté vítězství v řadě s Protivínem v 85. minutě. Navíc hrála přesilovku. Milevsko v duelu plném zvratů vedlo s Hradcem 2:0, remízu zachraňovalo čtyři minuty před koncem.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 21. KOLA KP


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Protivín 1:1 (1:0)

Branky: 43. Antoš – 85. Zb. Vorel. Rozhodčí: Polák - Sebera, Macko. Delegát: Bumba. ŽK: 3:1 (Stráský, Turek, Kulík – Zb. Vorel). ČK: 0:1 (38. Hanus). Diváků: 100.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek (87. Valenta), Legdan, Čermín – Stráský, Němec (64. Rubick), Kulík (86. Adam), D. Říha (77. Lovička) – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Ruczkowski, Uhlík, Fiala (46. Mikulenka) – Prášil, R. Vojta, Zb. Vorel, M. Říha – J. Vorel, Růžička. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Antoš, Legdan – M. Říha

Hluboká poprvé v jarní fázi soutěže ztratila body. V zápase s Protivínem (nastoupil i Ondřej Prášil) měla vše ve svých rukou, vedla jedna nula a navíc hrála proti oslabenému soupeři, jenže hostující forvard Zbyněk Vorel v samém závěru odmítl odjet z podzámčí s prázdnou a zajistil svému týmu bod.

„Tenhle zápas se těžko hodnotí. My jsme působili od začátku hrozně nervózně, proti deseti potom snad ještě víc. Protivín věděl, že i v oslabení proti nám může hrát, postupně získával sebevědomí a za ten zápal a bojovnosti si nakonec bod zasloužil,“ ocenil přístup soupeře asistent hlubockého trenéra Cipra Jan Procházka.

Domácí tým se nepral ani tak se soupeřem, jako sám se sebou. Od úvodního hvizdu se uchýlil k nakopávaným míčům, kazil velké množství přihrávek. Přesto se démon jara Tomáš Antoš dokázal dostat do šance, ze dvou pokusů ale na brankáře Hanuse nevyzrál ani jednou.

Důležitý moment se udál v 38. minutě, Hanus vyběhl před pokutové území, kde srazil Hájka, následovala červená karta a přímý volný kop, který ale Hluboká hrubě nezvládla.

Kombinace Hájek – Antoš vyšla až ve 43. minutě, do kabin se tak šlo po dalším zásahu přeškoleného obránce Tomáše Antoše za stavu 1:0.

Protivín náhradního gólmana na lavičce neměl, ze hřiště šel o přestávce bek Fiala a do branky se postavil záložník Mikulenka. „Musím říct, že tam měl dva dobré zákroky. Jak výběh na centr, tak i střela zblízka,“ uznal kvality náhradního „gólmana“ Procházka. Jemu i celé Hluboké zmrzl úsměv po přímém volném kopu, který Protivín zahrával od poloviny hřiště, k míči se dostal Zbyněk Vorel a srovnal účet na konečných 1:1.


FC ZVVZ Milevsko – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (2:2)

Branky: 13. Pavel Novotný, 29. Komárek (pen.), 86. Koutník – 41. Princ, 45. Blažek, 82. Toman. Rozhodčí: Mach - Koranda, Tupý. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:7 (Hulík, Králíček, Völfel, Koutný, Votava, Princ, Beránek). Diváků: 200.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr – Sedlák (84. Paták), Marvan, Komárek, Pavel Novotný (90. Kálal), Barda (73. Koutník) – Petr Dvořák (85. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

J. Hradec: Hulík – Šenkýř, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, Králíček (78. Chalupský), Votava – Princ, Toman. Trenér Marek Černoch

Nejlepší hráči: Pavel Novotný – Koutný

Bojovný zápas mezi druhým celkem tabulky od Vajgaru a jarním příjemným překvapením z Milevska skončil nakonec remízou. A boj o body byl velice úporný od samého začátku. Ten patřil domácím, kteří ho i vyjádřili dvoubrankovým náskokem. První branku vzduchotechniků zaznamenal Pavel Novotný po individuální akci, při níž se krásně uvolnil – 1:0.

A druhou branku přidal Komárek z penalty, který nařídil rozhodčí Mach po faulu na Marvana. Hosté sice vehementně protestovali, ale nebylo jim to nic platné, arbitr Mach byl neoblomný a Josef Komárek neomylný – 2:0.

Pak se ale začala karta pomalu obracet. Hosté přebírali otěže hry a závěr poločasu patřil zase jim. A znamenalo to i vyrovnání skóre. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu si připravil gól sám Vojtěch Princ a ukončil dlouhou neprůstřelnost bezmocného brankáře Pavla Dvořáka – 2:1. A v poslední minutě zkazil radost Milevsku Ondřej Blažek krásnou dalekonosnou střelou ze třiceti metrů – 2:2.

Napínavý souboj pokračoval i po přestávce. Góly sice dlouho nepadaly, ale trávník byl plný osobních soubojů. Bylo na co se dívat. Celkové skóre se zrodilo až ke konci samotného utkání. Hosty přivedl do vedení Martin Toman – 2:3. Jenže radost ze tří bodů nebyla hostům přána, za čtyři minuty se parádně trefil z trestného kopu střídající František Koutník – 3:3.

Vzduchotechnici nastřádali na jaře už 13 bodů. „Nastoupil proti nám asi nejlepší tým, který tady hrál. Chtěli jsme navázat na předchozí výkony a výsledky, ale tak docela se nám to nepovedlo. Přesto si myslím, že remíza byla nakonec vcelku spravedlivá. Kluci rozhodně nezklamali, vzali body druhému celku tabulky,“ potěšilo milevského kouče Miroslava Strnada.

Pro Hradec byla remíza ztrátou a náskok vedoucí Želče se rozrostl už na čtyři body. „Já jsem pořád plný emocí, takže to vezmu stručně. Zápas to byl spíš bojovný než technický. Domácí se dostávali dopředu povětšinou pomocí dlouhých balonů, které nám dělaly trochu problémů. Začátek prvního poločasu patřil Milevsku, konec zase nám. Druhý gól dali domácí z penalty, která nám připadala příliš přísná. Bojovnost, spousta osobních soubojů, tak to byl i druhý poločas,“ zhodnotil Marek Černoch, trenér J. Hradce.


Psali jsme v sobotu
KP: Vítěznou sérii Oseku ukončil Olešník, první Želeč vyprovodila poslední Dačice 9:0!

 


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama