Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová světelka na Střeleckém ostrově prošla prvním testem

 
středa, 31. ledna 2018, 22:33

Mistrovské zápasy na českobudějovickém Střeleckém ostrově zpestří od jarní části FNL nová světelná tabule. Dnes se LED obrazovka, kterou zakoupila příspěvková organizace Sportovní zařízení města České Budějovice, poprvé rozzářila naplno.

Dodavatelská firma Daite Brno instalovala světelné tabule i na fotbalové stadiony v Teplicích a Jihlavě. „Třeba podobnou jako máte vy v Budějovicích, mají v Barceloně,“ prozradil jeden ze servisních techniků, který měl na starosti software a prezentaci ovládání. „Máte měsíc na to, abyste si vše osahali a vyzkoušeli. U ostrého startu budeme s vámi,“ nenechají obsluhu světelky na holičkách a při prvních zápasech budou asistovat.

Instruktáž zabrala téměř dvě hodiny.  Zástupci Dynama Papáček se Strouhou, moderátor Havel a obsluha světelky Coufal z hlasatelské kabiny pozorně naslouchali. Aleš Strouha prokázal své počítačové znalosti a na závěr školení už dokázal spustit videoprojekci ze zápasů Dynama. A byla to nádhera…

U testování světelky nechyběl ani šéf údržby stadionu Stanislav Marek, bývalý obránce Dynama. „Já mám na starosti jističe, tam je vše v pořádku. S ostatním se musí kluci popasovat,“ narážel na skutečnost, že kdo je počítačovým laikem, ovládání obrazovky by nezvládl. Bude to chtít hodiny a hodiny zkoušení, aby nenastal nečekaný zádrhel.

Zatímco multimediální kostka na nedalekém zimní stadionu Budvar arény má software, který se přizpůsobí až dvanácti sportovním odvětvím a uplatní se i při koncertech, funkce na ovládání světelné tabule na fotbalovém stadionu jsou velmi omezené. „Dá se říct, že je to základní verze, která spíš slouží na spouštění reklam, času a skóre,“ podotkl pracovník firmy Daite. „K tomu, aby vše běželo v potřebném režimu fotbalových zápasů, musí se zakoupit další licencované funkce,“ zaskočil všechny zúčastněné.

Podle poslední informace od Radka Papáčka z obchodního oddělení SK Dynamo ČB, Sportovní zařízení města České Budějovice už dopředu zakoupilo potřebný software k ovládání nové světelné tabule, takže příští školení dodavatelské firmy proběhne už s programem na fotbalové zápasy. Fanoušci Dynama se mohou těšit na pestrou grafiku, sestavy, střídání a karty.

Zařízení v hodnotě přesahující dva milióny korun by mělo zahájit plný provoz 4. března jarní premiérou s Varnsdorfem. Naostro pojede už v generálce s Benešovem, která se odehraje 24. února.


Psali jsme
Dynamo má novou světelnou tabuli. Nahradila původní z roku 1992
 


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michal Průcha