Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo má novou světelnou tabuli. Nahradila původní z roku 1992

 
čtvrtek, 18. ledna 2018, 22:13

Střelecký ostrov, domácí stadion fotbalistů SK Dynamo České Budějovice, disponuje novou světelnou tabulí. Pro diváky to bude díky multimédiím zpestření. Bez daně stála téměř dva miliony korun.

Klub novou světelnou tabuli potřeboval. A hodně. Stávající tabule totiž byla z roku 1992, což čítá šestadvacet let. Uměla jen světelné nápisy bez novodobých grafických prvků. Dynamo po nové tabuli volalo několik sezon, ale dočkalo se až letos. „Stará navíc již byla na hranici životnosti,“ uvedl Tomáš Novák, ředitel Sportovních zařízení města Česka Budějovice.

Světelka disponuje LED obrazovkou o rozměrech 7,168 metru na šířku a 4,608 metru na výšku. Rozteč pixelů je 16 milimetrů při rozlišení obrazovky 448 x 288 pixelů. Dohromady celé zařízení váží 4,2 tuny. „Z toho hmotnost samotné obrazovky je 1,6 tuny,“ dodal dále Novák.

Primárně bude během zápasu na nové tabuli stejně jako na původní obrazovce puštěn čas, stav utkání a název týmů. Systém ale umožňuje v grafice pouštět i prezentace hráčů, reklamních spotů, programování různých grafických vzhledů a přehrávání důležitých okamžiků utkání. Diváci tak v případě využití uvidí zpětně góly i zajímavé šance.

Tabule bude poprvé v ostrém režimu k dispozici na utkání Dynamo – Varnsdorf, které je v plánu 4. března. Diváci se navíc mohou těšit na doprovodný program, který se k prvnímu využití tabule plánuje. „Cena ukazatele včetně hardwarového vybavení režie a softwarů činila 1 826 500 bez DPH,“ dodal Novák.

Zástupci českobudějovického klubu samozřejmě novou světelnou tabuli přivítali. „Jsme moc rádi, že druhou polovinu sezony budeme moci využívat novou LED obrazovku. Před startem jarní části sezony se budeme chtít s tabulí co nejlépe seznámit, abychom mohli od prvních kol maximálně využívat její potenciál. Samozřejmostí budou grafické soupisky obou týmů, rozhovory s hráči, sestřihy minulých zápasů a v neposlední řadě i prezentace našich partnerů,“ řekl k nové tabuli Aleš Strouha, mluvčí SK Dynamo České Budějovice.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto SK Dynamo ČB, archiv JF