Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo vstupuje do přípravy na jaro zatím beze změn. Majitel jedná o příchodu strategického partnera

 
čtvrtek, 4. ledna 2024, 12:12

Prvoligový tým českobudějovického Dynama, který skončil po podzimu na posledním místě se ztrátou třech bodů na Zlín, zahájil ve čtvrtek 4. ledna zimní přípravu ve složité situaci. Hráči se musí nachystat na boj o záchranu, ale bez posil. Pohyby v kádru jsou dočasně pozastavené, neboť stávající majitel dr. Koubek intezivně jedná s novým strategickým partnerem o převzetí klubu. Na trenérských postech aktuálně zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, kteří vedli mužstvo v posledním utkání s Bohemians (venku 0:0).

Z devatenácti podzimních vystoupení vytěžilo Dynamo pouhých jedenáct bodů při skóre 15:41. Po sérii sedmi porážek v řadě převzali tým dosavadní asistenti Lerch s Kladrubským, pod jejichž vedením získali černobílí alespoň bod za bezgólovou remízu. „Věřím, že ten bod a hlavně organizovaný výkon se stanou odrazovým můstkem do další fáze soutěže. Musíme si hráče natáhnout na svoji stranu, semknout se a bojovat. Společně zapracujeme a dobře se připravíme,“ ujišťuje Jiří Lerch.

Oficiální potvrzení ve funkcích dostala stávající trenérská dvojice teprve den před startem zimní přípravy. „Scházeli jsme se s Jirkou a Ivem Táborským a počítali s možností, že to zatím zůstane na nás. Máme tréninkový plán a jdeme do toho jako hlavní trenéři. Podobnou situaci jsem nezažil ani jako hráč, ale musíme se s tím poprat a věřím, že to zvládneme. Samozřejmě víme, že noví partneři mohou přivést jiné trenéry,“ připouští Lerch.

Herní projev má dostat jasnou tvář

Ligový kádr se bude chystat na jaro v domácích podmínkách. Momentální situace nenahrává možnosti zahraničního soustředění. Zmrazené jsou rovněž hráčské přesuny. Pouze osmnáctiletý obránce Thomas Jungbauer, jenž přišel na Střelecký ostrov v létě a neprosadil se do sestavy, zamířil do B-týmu. Jedinou novou tváří je dvaadvacetiletý útočník Jakob Tranziska z druhé rakouské ligy. „Viděl jsem ho ve třech zápasech. Určitě má nějaký potenciál. Podstoupí u nás týdenní zkoušku,“ informuje trenér.

Na startu přípravy chyběl záložník Michal Hubínek, kterého eliminují problémy se zády, a další středopolař Samuel Šigut, jehož skolila nemoc. „Někteří kluci doléčují drobná poranění, ale nejde o nic vážného,“ říká Jiří Lerch, který s kolegou Jiřím Kladrubským a celým kádrem stráví nejbližší období v tréninkovém centru na Složišti. „Předpokládám, že přípravu zvládneme tady. Ostatně nebude příliš dlouhá,“ připomíná, že první ostrý zápas čeká Dynamo na domácím hřišti proti Baníku Ostrava 10. února.

Mezitím přivítají budějovičtí na Složišti jako sparingpartnera Vysočinu Jihlava (13. ledna) a rakouský SKU Amstetten (19. ledna). Nad uvažovaným soustředěním v době od 24. ledna do 2. února zůstává otazník. „Nálada v kabině je dobrá. Všichni jsou natěšení. Věříme, že se připravíme dobře. Stojíme za stávajícími trenéry, kteří jsou tu s námi dlouho a mají naši důvěru. Bavili jsme se již o tom, že chceme našemu projevu na hřišti dát jasnou tvář a pracovat na jednom herním systému, abychom to nestřídali každý zápas a nepletli si hlavu. V tabulce nemáme velkou ztrátu a věřím, že se dokážeme vyhrabat ze dna,“ doplňuje kapitán Lukáš Havel.

 

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Michal Průcha