Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Body ze Střeleckého ostrova odvezli fotbalisté Mladé Boleslavi po šťastné trefě v závěru

 
sobota, 23. září 2023, 18:48

České Budějovice – Černobílí neodčinili porážku 1:2 z Olomouce a navlas stejným poměrem prohráli na Střeleckém ostrově v 9. kole Fortuna ligy s Mladou Boleslaví, přestože dali krásný vyrovnávací gól a za výkon zasloužili alespoň remízu. V sestavě chyběl zraněný stoper Lukáš Havel, jehož kapitánskou pásku převzal Martin Králik.

U břehu Vltavy začali aktivněji Středočeši. Po trestném kopu kapitána Marka Matějovského již ve 2. minutě prosvištěl balon těsně vedle pravé tyče domácí branky. Útočná lavina se valila pokutovým územím Dynama také v 8. minutě. Vybíhající brankář Martin Janáček úspěšně zasáhl proti pokusu Matěje Pulkraba, avšak odražený míč sebral Dominik Kostka, pohotově ho poslal do odkrytého prostoru u levé tyče a hosté vedli.

První vážnější útočná akce v podání domácího týmu se zrodila v 16. minutě. Marcel Čermák našel na levé straně sprintujícího Musu Alliho, který si potáhl míč do vápna, ale jeho střela mířila vedle branky. Ve zbytku poločasu měli budějovičtí fotbalisté opticky více ze hry, předváděli zajímavé kombinace, postrádali však větší důraz ve finální fázi.

Chyběly síly na druhé vyrovnání

Po obrátce nepřišel očekávaný tlak Jihočechů, naopak brankář Martin Janáček musel zasahovat po střele Johna Solomana, jenž předtím vystihl chybu Martina Sladkého, a vykryl také pokus hlavičkujícího Daniela Marečka.

Domácí se postupně zvedali a stále častěji zaměstnávali boleslavskou obranu. Bez efektu zůstal centr Martina Sladkého, trestný kop Jakuba Hory a také hlavička Zdeňka Ondráška, jenž po zranění nenaskočil do základní jedenáctky, ale vypravil se na trávník až v 57. minutě. Do defenzívy zatlačení hosté vsázeli na občasné brejky. Zakončení se nepovedlo Vojtěchu Kubistovi, jenž pálil nad břevno.

V 75. minutě se zrodila nejhezčí akce sobotního odpoledne. Quadri Aderidan zabojoval na pravé straně, poradil si s důrazně atakujícím obráncem a poslal z pravé strany před branku prudký centr, na který přesně zareagoval Zdeněk Ondrášek a hlavou poslal míč do sítě. O šest minut později další střídající hráč Jan Suchan po trestném kopu mířil vedle levé tyče boleslavské branky.

O výsledku rozhodla v 83. minutě nenápadná akce týmu z města automobilů. Ke střele zdálky se dostal Martin Suchomel a brankář Martin Janáček nedosáhl na tečovaný míč, který proletěl za brankovou čáru. Šanci měl v závěru ještě boleslavský Tomáš Ladra, zatímco domácím přes viditelnou snahu chyběly síly na druhé vyrovnání. Hosté si zkušeně pohlídali tříbodový zisk.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Góly: 75. Ondrášek – 8. Kostka, 83. Suchomel. Rozhodčí: Rouček – Ratajová, Mokrush. ŽK: 2:1 (74. Trummer, 85. Sladký – 28. Kostka). Diváků: 2 698.

SK Dynamo: Janáček – Sladký, Broukal (57. Ondrášek), Králik, Trummer – J. Hora (71. Suchan) – Skalák (72. Šigut), Čermák, Hellebrand (90. + 1 Hubínek), Musa – Aderidan. Trenéři Marek Nikl a Tomáš Zápotočný.

Ml. Boleslav: Trmal - Kostka (82. Mašek), Suchý, Karafiát, Fulnek - Matějovský (59. Poulolo), Kubista - Kušej, Mareček (82. Ladra), Solomon (69. Suchomel) - Pulkrab (59. Yusuf). Trenér Marek Kulič.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ján Honza