Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo vstoupí do ligy na Slovácku. Sestava je jasná na devadesát procent

 
středa, 19. července 2023, 17:21

Nový ročník Fortuna ligy zahájí českobudějovické Dynamo úvodním zápasem na hřišti Slovácka v neděli 23. července. Do boje půjdou černobílí po letní přípravě, v níž prohráli čtyři duely ze šesti. Zvítězili pouze nad týmem Strakonic, naopak v generálce utrpěli debakl od maďarského FC Újpest.

Letní program mezi sezonami završili svěřenci trenérů Marka Nikla a Tomáše Zápotočného (v rolích asistentů figurují Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, brankářům se věnuje Zdeněk Křížek) soustředěním v Rakousku. „Měli jsme nadstandardní podmínky. Musíme za to poděkovat panu doktoru Koubkovi,“ říká Tomáš Zápotočný na adresu předsedy představenstva Vladimíra Koubka. „Nedařilo se nám výsledkově, přesto se objevily určité herní prvky, které jsme chtěli vidět. Vyhořeli jsme v závěrečném utkání, což by se nemělo stávat, ale celkově jsme spokojení s letní přípravou,“ doplňuje.

Po zdravotní stránce je mužstvo téměř bez problémů. Výjimku tvoří trojice marodů Janáček, Sladký, Zajíc. „Největší kaňkou z přípravy je zranění Martina Sladkého. Zlomil si nohu po nešťastné srážce dvou hráčů,“ upřesňuje Marek Nikl.

Nadějně se ukazovali mladíci Vojtěch Hora (19) nebo Thomas Jungbauer, jenž oslaví 30. července osmnácté narozeniny. „Je to hráč budoucnosti. Na trénincích ukazuje kvalitu, jednou bude pro nás velkým přínosem,“ chválí Tomáš Zápotočný akvizici z Dominikánské republiky. „Vojta Hora z naší akademie je velký talent. Osvědčil se a odměníme ho za práci. Bude s námi v kabině,“ připojuje Marek Nikl.

Kapitánem bude Lukáš Havel

Hodně si trenéři slibují od navrátilce Zdeňka Ondráška, jenž procestoval kus fotbalového světa, uplatnil se na reprezentačním poli a v necelých pětatřiceti zdaleka neřekl na trávníku svoje poslední slovo. „Angažováním „Kobry“ Ondráška jsme potvrdili, že chceme dávat víc gólů. Ondra je lídr a dokáže pomáhat mladým. Jeho příchod je pro nás velké plus,“ vyzdvihuje Zápotočný.

Kapitánskou pásku od Martina Králika převzal jeho stoperský kolega Lukáš Havel (27). Hráči o tom rozhodli hlasováním. Každý uvedl tři jména, kterým se přidělovaly body podle pořadí. „Chtěli jsme znát názor kabiny. Přináší nám to obrázek, jak kluci vnímají lídry. Jsme rádi, že kapitánem se stal klubový odchovanec,“ kvituje Zápotočný. „Je to zajímavé. Sbírám první zkušenosti, ale hlavně si přeju, abychom jako tým dosáhli co nejlepší výsledky,“ povídá skromně Lukáš Havel, jehož asistenty budou Martin Králik a Zdeněk Ondrášek.

Sportovním cílem Dynama je umístění nejhůře do desátého místa. „Soustavně budujeme hráčský kádr. Většinu hráčů se snažíme získat na přestup a pracujeme s vlastními odchovanci. Výborný příspěvek je účast B-týmu ve 3. lize. Mohu také potvrdit, že máme nakročeno ke spojení s novými obchodními partnery,“ informuje Vladimír Koubek. „V horizontu několika týdnů chceme doplnit ligový kádr. Bavíme se o jednom jménu do defenzívy a jednom do ofenzívy,“ prozrazuje sportovní ředitel Jan Podroužek. „Hledáme rychlostní typy, ale nepanikaříme. Nechceme se spálit,“ zůstává v klidu Tomáš Zápotočný.

V úvodu Fortuna ligy se Dynamo představí na Slovácku a ve 2. kole přivítá na Střeleckém ostrově pražskou Slavii. Následně zajíždí do Hradce Králové a doma bude hostit Plzeň. „V zimě nás čekal také těžký los a zvládli jsme to. Rýsuje se nám sestava proti Slovácku, rozhodnutí jsme z devadesáti procent. Do branky půjde Colin nebo Šípoš. Velmi se těšíme na domácí premiéru se Slavií a vyprodaný stadion,“ usmívá se Marek Nikl.

Přípravná utkání:

FK Junior Strakonice – SK Dynamo 1:11 (Bastl, Ondrášek, Hellebrand a Hais po 2, Suchan, V. Hora, Matoušek)

SK Dynamo – FC Vlašim 1:2 (Ondrášek)

SK Dynamo – FC Táborsko 3:3 (Matoušek, Hais, Čermák)

SV Ried – SK Dynamo 1:0

SK Dynamo – Diösgyöri VTK 1:2 (J. Hora z penalty)

SK Dynamo – FC Újpest 1:4 (Hais)


Kádr SK Dynamo 2023-24:

Brankáři: Dávid Šípoš, Martin Janáček, Colin Andrew

Zadní řada: Lukáš Havel, Martin Králik, David Broukal, Jakub Pařízek, Thomas Jungbauer, Ondřej Čoudek, Martin Sladký, Vincent Trummer

Středopolaři: Jan Suchan, Pavel Osmančík, Marcel Čermák, Patrik Hellebrand, Libor Bastl, Vojtěch Hora, Lukáš Čmelík, Jakub Hora, Matouš Nikl

Útočníci: Quadri Aderidan, Jakub Matoušek, Zdeněk Ondrášek, Daniel Hais, Tomáš Zajíc

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama