Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Štika loňské ligy plavala břichem vzhůru. Dynamo – Slavia 0:6

 
neděle, 23. srpna 2020, 20:40

České Budějovice – Leckdo možná očekával porážku od suverénního úřadujícího mistra, ale ne tak vysokou a po slabém výkonu. V zahajovacím kole nového ročníku Fortuna ligy nemusela Slavia na Střeleckém ostrově hrát ani celý zápas naplno. Dynamu se absolutně nedařilo. Vítězství hostů se zrodilo již v úvodních minutách, otázkou byla jen výše skóre.

Z domácího týmu vyhověli přísnějšímu měřítku snad jen draveček Pavel Šulc a rutinér Jiří Kladrubský, jenž po půlhodině nahradil zraněného Lukáše Skovajsu. Zbytek základní sestavy zůstal za svými možnostmi. Teprve v závěru vnesl oživení na trávník střídající Fortune Bassey. Brankář Jaroslav Drobný nemohl za obdržené góly, kolabující obrana z něj činila jen bezmocnou figuru. Pražané otevřeli skóre ještě před naplněním úvodní minuty, když Stanislav Tecl unikl po pravé straně pomalému Martinu Králikovi a poslal míč nechytatelně do sítě podél levé tyče.

V 5. minutě kopali slávisté svůj první roh a provedli to učebnicově. Nicolae Stanciu načechral míč, Lukáš Provod prodloužil jeho dráhu a kapitán Jan Bořil u levé tyče přesně zakončil hlavou. Do velké šance na straně domácích se dostal ve 12. minutě Lukáš Jánošík. Proti jeho střele z pravé strany se gólman Ondřej Kolář musel pořádně natáhnout. Na třetí úder Slavie se čekalo pouze do 26. minuty. Po neúspěšném rohu Dynama se dlouhým pasem Nicolae Stancia rychle přenesl děj na druhou polovinu, Stanislav Tecl běžel sám z pravého křídla a křižně obstřelil Jaroslava Drobného.

Co chybělo? Máknout jeden za druhého

Góly padaly po hrubých individuálních chybách v obranné činnosti. „Soupeř s kvalitou Slavie tohle trestá,“ věděl trenér David Horejš. „Bohužel, nabídli jsme to hostům svojí naivitou a lajdáckostí. Předvedli jsme katastrofální vstup do utkání, které se zlomilo druhým gólem. Potom na nás padla deka,“ líčil zklamaně. Další úpravu skóre nachystali Pražané v 58. minutě. Jaroslav Drobný se obětavě vrhl pod nohy Stanislavu Teclovi, jenže balon se dostal k Lukáši Masopustovi a ten ho zametl do volného prostoru mezi tyčemi. O šest minut později si Stanislav Tecl vyměnil míč s Petrem Ševčíkem a završil svůj hattrick.

Po spolupráci s Fortune Basseyem se pěknou střelou v 76. minutě prezentoval Matěj Valenta. Zakrátko sudí Miroslav Zelinka v reakci na domnělý faul Jiřího Kladrubského nařídil penaltu, ale naštěstí ji odvolal po kontrole videa. V závěru utkání se na trávník snesla vydatná dešťová sprcha a spojila se s gólovou sprchou ze slávistických kopaček. Čtyři minuty před naplněním zápasového času ukončil kanonádu střelou pod břevno střídající Tomáš Holeš. „Soupeř byl jednoznačně lepší ve všech směrech. My jsme odehráli špatné utkání. Nezvládli jsme ho. V některých pasážích se hráči chovali alibisticky. Chybělo tam, aby jeden máknul za druhého,“ smutnil David Horejš.

SK Dynamo Č. Budějovice – SK Slavia Praha 0:6 (0:3)

Góly: 1., 26. a 64. Tecl, 5. Bořil, 59. Masopust, 86. Holeš. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek. ŽK: 1:2 (50. Šulc – 37. Tecl, 66. Masopust). Diváků: 1 450.

SK Dynamo: Drobný – Čolić, L. Havel, Králik, Skovajsa (30. Kladrubský) – Jánošík (46. Brandner), Čavoš (70. Valenta), Javorek, Mršić (46. Mészáros) – Šulc, Matějka (70. Bassey). Trenér David Horejš.

Slavia: Kolář – Coufal, Hovorka, Zima (76. Kúdela), Bořil – Masopust (76. Musa), Traoré, Ševčík (82. Lingr), Stanciu (76. Holeš), Provod (76. Olayinka) – Tecl. Trenér Jindřich Trpišovský.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama