Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Třeboně překvapily favoritky z Kaplice

 
čtvrtek, 8. listopadu 2018, 08:50

V neděli skončila pozimní část sezóny i pro Kapličandy. Čtvrtá Třeboň, nováček soutěže, hostila kaplický Spartak pod umělým osvětlením. Hrálo se totiž až od sedmnácté hodiny.

Na úvodní gól se čekalo jen do druhé minuty střetnutí. Přihrávku Markéty Bartoníčkové zužitkovala Veronika Jedličková a Spartak se ujal vedení – 0:1. Když pak hráčky vedoucího celku tabulky v osmnácté minutě přidaly druhý gól, vypadalo to s vyhlídkou na bodový zisk velice nadějně. Po přihrávce od Matouškové překonala brankářku Vendulu Stejskalovou Simona Vocedálková – 0:2.

Jenomže v následujících pěti minutách hráčky Jiskry dokázaly gólové manko zcela vymazat. Ve 22. minutě překonala brankářku Klomfarovou Klára Hrubá a hned v následující akce vyrovnala na 2:2 Aneta Svobodová – 2:2. Od poloviny prvního dějství se tak začínalo prakticky odznovu. Nerozhodný výsledek vydržel až do poločasové přestávky.

Mladý třeboňský celek potřetí gólově udeřil po šesti minutách hry ve druhém poločase. Klomfarovou překonala podruhé v zápase Aneta Svobodová a Jiskra poprvé v zápase vedla – 3:2. Domácí prostředí přece jenom více hrálo do karet domácím. V 72 minutě navíc hráčky Třeboně přidaly důležitý čtvrtý gól, když svůj hattrick zkompletovala Aneta Svobodová – 4:2.

Kapličandy se dokázaly prosadit v samotném závěru, kdy se po trestném kopu Vávrové z dorážky prosadila Simona Vocedálková – 4:3. Kontaktní gól ale přišel příliš pozdě, cennou výhru si fotbalistky Třeboně již vzít nenechaly.

Více než prohra hostujícího trenéra Křivu mrzí zranění dvou hráček, utkání předčasně skončilo pro Chudou a Chvalovou. Kapličandy tak v posledním podzimním kole poprvé okusily hořkost porážky. Přesto přezimují na prvním místě tabulky. S jednobodovou ztrátou za nimi zůstávají v kontaktu plzeňské Vodní stavby a právě třeboňská Jiskra, o další bod zpět jsou čtvrté Borovany. Jarní odvety tak budou hodně zajímavé.

Trenér Kaplice Jan Křiva: „Atmosféra zápasu byla pěkná, bouřlivá, před pěknou návštěvou. Domácí hráčky se prezentovaly dosti tvrdou hrou, mnohdy až za hranou únosnosti.“

TJ Jiskra Třeboň – FK Spartak Kaplice 4:3 (2:2)

Branky: 23., 51. a 72. Svobodová, 22. K. Hrubá – 18. a 90. Vocedálková, 2. V. Jedličková. Rozhodčí: Juráň – Kořínek, Koudelka. ŽK: 0:2 (Matoušková, Bartoníčková). Diváků: 100

Třeboň: Ven. Stejskalová – K. Hrubá, E. Hrubá, Školková, Divoká, Čondlová, Ver. Stejskalová, Kešnerová, Pfeiferová, Metličková, Bartlová, Střídaly Krejčová, Svobodová, Suchánková, Vladyková, Andrlová, Plačková.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Chudá, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Vocedálková, Pálková, V. Jedličková. Střídaly Straková, Litvanová, Suchanová, Michalicová, Chvalová, Tošilová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama