Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Družinka borovanských hráček podlehla v Plzni až po boji

 
čtvrtek, 26. dubna 2018, 10:10

K zápasu do západočeské metropole odjížděly fotbalistky Calofrigu pouze v deseti. Do branky se na výpomoc navíc postavila Tomšů, současná brankářka Procházková musela do hry. Navíc 15 minut před koncem zápasu Jihočešky přišly o Kunovou, musela odstoupit pro podezření na otřes mozku. To se nakonec potvrdilo a do konce sezony je mimo hru.

Hostující hráčky se i přes tyto potíže dostaly hned ve 2. minutě do vedení. Vonková našla přesnou přihrávkou na vápně Procházkovou, ta se dobře uvolnila a křížnou střelou poslala svůj tým do vedení – 0:1.

Dívka Borovan přesto měly větší územní převahu, dobře kombinovaly, ale v zakončení to vázlo. V 6. minutě dobře vystřelila Slovnkaiová, Tomšů míč vyrazila. Západočešky se dočkaly vyrovnání ve 22. minutě. Jiskrová byla po centru z levé strany u míče dřív než Kunová a srovnala na 1:1.

Ve 29. minutě střílela Jůnová vedle branky a později centrovala Jiskrová. Slovnkaiová jej tečovala, Tomšů vyrazila s námahou na rohový kop. Za dvě minuty se dostala opět Jiskrová do brejku, skvěle našla volnou Slovnkaiovou, ta však branku přestřelila. Ve 45. minutě unikla opět Jiskrová, její přihrávku si ale Tichá srazila do vlastní branky – 2:1.

Hned na začátku druhého dějství se hostující hráčky dostaly do dvou brankových příležitostí. Procházková prošla po levé straně přes tři hráčka soupeře až do vápna, její střela šla jen do náruče brankářky Šidvicové. Dvě minuty nato se po přihrávce od Procházkové dostala do sóla Vonková, její pokus kryla opět Šidvicová.

Jihočeškám už začínaly pomalu docházet síly a domácí se častěji dostávaly do zakončení. V 55. minutě střílela z 25 metrů Jůnová, Tomšů míč vyrazila před dobíhající Valečkovou, ta trefila jen břevno. Za tři minuty skončil pokus Hyťhové nad brankou a z následující akce trefila Slovnkaiová tyč.

V 70. minutě centrovala z levé strany Slovnkaiová a střela Jiskrové skončila po obranném zákroku Kunové na břevně. Za chvilku zachránilo hosty znovu dvakrát břevno po střelách Jůnové. V 76. minutě se borovanské ženy dostaly do ojedinělého protiútoku, po faulu na Michálkovou zahrávala přímý kop z 25 metrů Vonková, míč skončil těsně vedle branky.

To už Jihočešky dohrávaly pouze s devíti hráčkami. Soustředily se více na bránění, přesto měly domácí ještě šance na zvýšení skóre. Pokus Jiskrové skončil vedle branky a ani střely Peklové a Slovnkaiové do černého nemířily a zápas tak skončil těsnou výhrou domácích.

TJ VS Plzeň – TJ Calofrig Borovany 2:1 (2:1)

Branky: Jiskrová, Tichá (vlastní) – Procházková.

TJ VS Plzeň: Šidvicová, Jiskrová, jůnová, Valečková, Hrabáková, Troupová, Barnášová, Sládková, Hyťhová, Peklová, Slovnkaiová, Smejkalová.

TJ Calofrig Borovany: Tomšů, Zemanová, Fürstová, Tichá, Kunová, Jančíková, Procházková, Michálková, Horná, Vonková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda