Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplické fotbalistky pykaly za neproměněnou penaltu

 
středa, 18. dubna 2018, 09:15

K dalšímu střetnutí ženské divize zavítaly Kapličandy do západočeských Domažlic. Utkání se hrálo na umělé trávě, což byla bezesporu výhoda pro domácí fotbalistky. Domažlice mají nejmladší kádr v celé soutěži. Z šestnácti hráček připravených k zápasu jen dvě nespadají věkově do dorostenecké kategorie. Podzimní duel skončil výhrou Spartaku 2:0 a na plný bodový zisk pomýšlely Kapličandy i v jarní odvetě.

První poločas skončil bez branek, což nebylo až takovým překvapením, jelikož celek Domažlic se řadí k týmům, který moc góly nestřílí, ale ani neinkasuje. Gólů se nepříliš početná enkláva diváků dočkala až po změně stran.

 Po hodině hry se vedení ujal hostující Spartak. Po přihrávce Zuzany Matouškové se v koncovce dokázala prosadit Petra Važanová – 0:1. Hostující fotbalistky měly tedy nakročeno k tříbodovému zisku, ale do konce střetnutí chyběla ještě půlhodina hry, a ta se ukázala býti na zajímavé situace velmi bohatou. V 76. minutě se hostujícím hráčkám podařilo svůj náskok zdvojnásobit. Přihrávku Važanová přetavila v druhý kaplický gól Markéta Bartoníčková – 0:2.

Jenomže uběhly jen čtyři minutky a bylo zaděláno na drama. Domažlice dostaly výhodu pokutového kopu. K míči se postavila Alena Strádalová, penaltu dokázala proměnit a bylo to jen o gól – 1:2. Nedlouho poté byl na světě další pokutový kop, tentokráte ve prospěch hráček Kaplice. Po faulu na Važanovou penaltu zahrávala Markéta Bartoníčková, která však úspěšná nebyla, její střelu dokázala brankářka Mlezivová pokrýt. Mohlo být rozhodnuto, ale nebylo.

 A minutu před koncem přišel trest. Ze šťastné trefy se radovala Nikola Chmelíková, která zajistila konečnou dělbu bodů po výsledku 2:2. Kapličandy braly jen bod, když ztratily výborně rozehraný zápas a poprvé v sezóně se tak se svými soupeřkami o body dělily rovným dílem.

TJ Jiskra Domažlice – FK Spartak Kaplice 2:2 (0:0)

Branky: 80. Strádalová (pen.), 89. Chmelíková – 60. Važanová, 76. Bartoníčková. Rozhodčí: Svičarský. Bez karet. Diváků: 22.

Domažlice: Mlezivová – Strádalová, Maierová, Růžková, Zvolánková, Chmelíková, Vaňková, Vlčková, Baumannová, Vlková, Krutinová. Střídaly Bartková, Uškrtová, Budková, Kubalová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Tošilová, Vávrová, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Petříková, Važanová. Střídaly Suchanová, Urazilová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec