Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráče béčka Dynama čeká nejtěžší část zimní přípravy

 
úterý, 13. února 2024, 15:09

Zimní příprava béčka Dynama České Budějovice je v plném proudu. Mladíci Dynama odehráli již pět přípravných zápasů s bilancí tří vítězství a dvou porážek. Naposledy porazili svěřenci trenéra Dušana Žmolíka rakouský Rohrbach 1:0, kouč však moc spokojený nebyl.

„Nehráli jsme v potřebném tempu a od toho se odvíjelo všechno,“ řekl k sobotnímu duelu s Rakušany Žmolík. K výkonům v předchozích zápasech výhrady neměl. „I když třeba nedopadly výsledkově dobře, měly náboj a ze hřiště jsme odcházeli v dobré náladě, protože se hrálo v dobrém tempu a v naší hře byly fotbalové věci, které se nám líbily,“ shrnul dosavadní přípravná utkání Dušan Žmolík.

V prvním jarním ligovém utkání proti Baníku Ostrava si v áčku Dynama odbyli premiéru dva hráči béčka Böhm a Polanský. Oba šli na hřiště v posledních deseti minutách za rozhodnutého stavu 3:0 a mohli si užívat euforii spolu se svými profesionálními kolegy. Dušan Žmolík měl z jejich nasazení v prvoligovém duelu pochopitelnou radost. „Od toho juniorka je, aby připravovala mladé hráče pro první mužstvo. Je to pro nás dobrá vizitka, že oba kluci zapadli do kádru prvoligových fotbalistů,“ je potěšen kouč juniorky Dynama.

Je přesvědčený, že podobné zkušenosti mladým fotbalistům pomohou v jejich dalším výkonnostním růstu. Z dorostu Dynama se do třetiligového béčka přesunulo několik mladíků a trenér Žmolík je sám zvědavý, jestli se vrátí některý z hráčů, kteří v zimě dostali šanci připravovat se s A-týmem.

Od toho se budou odvíjet případné posuny v kádru béčka, trenér ale nepočítá, že se sestava pro jaro nějak zásadně změní. „Může dojít k nějakým posunům, všichni hráči se tady ale znají, trénují spolu, komunikují, a myslím, že s jejich aklimatizací nebude problém,“ říká Dušan Žmolík.

Tento týden bude pro hráče béčka nejtěžší z celé přípravy, neboť budou nabírat fyzickou kondici. „Míče necháme v šatně a budeme jenom běhat. Obecně bude naše snažení směrovat k tomu, abychom dávali víc gólů, to znamená, abychom se dokázali prosadit v okolí šestnáctky,“ prozrazuje trenér, na co se rezerva černobílých zaměří ve zbytku přípravy.

Nejistá budoucnost klubu se podle Dušana Žmolíka do přípravy béčka nepromítá. „V kabině juniorky panuje úžasná nálada. Kluci si z těch problémů těžkou hlavu nedělají, protože i když si nějakou kačku taky vydělají, není to jejich živobytí. Fungujeme normálně dál a budoucnost neřešíme,“ říká k současné situaci v Dynamu trenér béčka Dušan Žmolík.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama