Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledky táborského béčka zůstaly za očekáváním. K týmu se vrátil trenér Lukáš Zeman

 
úterý, 5. prosince 2023, 12:30

Tábor – Sokol Lom se po příchodu Petra Koláře do vlastnických struktur Táborska stal táborskou rezervou, původní béčko bylo zrušeno. Nováček vstupoval do třetí ligy s velkými představami. Ambice však zůstaly nenaplněny. Po devátém kole a porážce v derby s Pískem předčasně skončil trenér Petr Janota (nové angažmá našel v Tochovicích) a k týmu se vrátil úspěšný kouč Lukáš Zeman, který se od léta stal Nádvorníkovým asistentem u druholigového A-týmu Táborska.

Minulou sezonu jste dovedl Lom k historickému postupu do třetí ligy. Ambice po sloučení s Táborskem se nenaplnily. Původně se počítalo s útokem na přední příčky.

Určitě jsme chtěli mít více bodů, než máme nyní. S výsledkem po podzimu nejsme spokojeni. V zimní přípravě a během jarní sezony nás čeká hodně práce, abychom se posunuli na lepší pozice.

Čekal jste, že se k týmu ještě vrátíte?

Určitě jsem to nečekal takhle brzy.

Jak jste zvládal pendlování mezi oběma celky?

Bylo to náročné, jsem rád, že je konec sezony. Stíhal jsem všechny zápasy A týmu i béčka. Většina se nehrála ve stejný den, až na utkání béčka, kdy hrálo dopoledne v Praze na Admiře a áčko odpoledne na Dukle. Jel jsem rovnou z Admiry na Duklu.

Co bylo podle vás příčinou neúspěšných výsledků?

Nebyl jsem u týmu od začátku, ale co jsme se bavili s Honzou Šimákem, tak ve většině případů to byly individuální chyby hráčů a neproměňování šancí.

Na konci podzimu jste statečně vzdorovali nejlepším celků ČFL. Doma jste porazili v tu dobu vedoucí Hostouň, remizovali s Domažlicemi a venku prohráli s béčkem Slavie. Co vám tahle utkání ukázala?

Na tyto zápasy nás posílili hráči A-týmu, což se odrazilo jak na předvedené hře, tak i na výsledku. Věděli jsme, co chceme v daném utkání hrát a kluci to přenesli i na hřiště a díky tomu jsme porazili doma Hostouň a remizovali s Domažlicemi. V utkání se Slavií jsme předvedli také dobrý výkon, ale ve prospěch slávistů rozhodla větší kvalita střídajících hráčů.

Výrazný rozdíl je mezi výkony doma a venku, kde béčko uhrálo pouhé dva body.

To je jedna z věcí, na které budeme muset zapracovat, abychom z venkovních utkání získali více bodů.

Jak vypomáhali méně vytížení druholigoví hráči?

Jejich výpomoc byla značná, což dokazují výsledky a předvedená hra ve zmiňovaných zápasech.

Asistentem u béčka je Jan Šimák. Jak se vám s ním spolupracuje?

S Honzou se známe od přípravek v Táboře, kde jsme spolu hráli. Máme hodně podobné názory na to, co bychom chtěli hrát. Ale hlavně jeden druhého respektujeme a dokážeme spolu komunikovat

Povedete táborskou rezervu i na jaře?

Ano, u B týmu zůstanu i pro jarní část sezóny.

Jak jste naplánoval zimní přípravu?

Přípravu začínáme 10. ledna 2024. Trénovat budeme každý den a o víkendech zápasy. 20. 1. Katovice, 27. 1. Příbram B, 3. 2. Malše Roudné, 10. 2. Benešov, 17. 2. turnaj v Kamenici, 24. 2. Písek.

Na čem budete muset v zimě zapracovat?  

Určitě na defenzivě. Jsme druhý nejhorší tým v počtu obdržených branek. Dále chceme týmu vtisknout herní styl, kterým se budeme na jaře prezentovat. Máme na to celou zimní přípravu.

V jarní části hodláte co nejrychleji opustit sestupové vody?

Rozhodně budeme chtít co nejdříve získat dostatečný počet bodů, abychom měli co nejdříve jistotu, že nesestoupíme. Rádi bychom se na konci soutěže pohybovali v horní polovině tabulky.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama