Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lafi je jako LeBron James, směje se olešnický spoluhráč Robert Szó

 
středa, 27. září 2023, 20:50

Olešník - Olešník porazil v posledním kole Strakonice 5:1 a k vidění byly výborné individuální výkony. Hattrickem se blýskl David Lafata. My jsme ale Mužem kola zvolili jeho dvorního asistenta Roberta Szó. Čtyřicetiletý motor záložní řady a podepsal pod čtyři góly. Nejen podle našeho názoru byl hlavním strůjcem vysokého vítězství.

Strakonice jste porazili 5:1 a vy jste byl skoro u všech gólů. Pamatujete, kdy naposledy jste odehrál takto povedené utkání?

Ani si nepamatuji, že by se mi nějaký zápas v minulosti takhle povedl. Dal jsem jeden gól, k tomu jsem měl tři asistence. Kdybych šel kopat penaltu, kterou jsme ve druhé půli neproměnili, tak by ta moje bilance byla možná ještě lepší. Chtěli jsme ale dát šanci některému z mladíků, aby si připsal plusové body.

První gól však daly Strakonice. Zdálo se ale, že vás to vůbec nerozhodilo?

Kdepak, věděli jsme, že jsme na tom herně dobře a že jsme silnější. Věřili jsme, že je jen otázkou času, kdy ty góly začneme dávat. Strakonice ale hrály hodně defenzivně, kromě toho gólu se snad ani nedostaly za půlku.

Zápas se Strakonicemi neměl z vašeho pohledu chybu?

První poločas byl z naší strany výborný, spíš mě mrzí, že v tom druhém už jsme nepřidali žádný gól. Druhá půle se už jen dohrávala, diváci si ale určitě zasloužili vidět ještě nějaké branky.

Z vašich asistencí těžil i David Lafata, který dal vždy hlavou tři góly a rovněž odehrál výborné utkání. Spolupracuje se vám s ním dobře?

Davidovi jsem přihrál na dva góly. Jemu to stačí do vápna kopnout metr od něj a on si ten míč najde. Umí zakončovat, má na to čuch. Při pátém gólu byl snad tři vteřiny ve vzduchu, než hlavičkoval. Dělali jsme si srandu, že Lafi je jako LeBron James (smích) 

Začátek sezóny ale asi nebyl úplně podle vašich představ, po třech kolech jste měli na kontě pouze tři body. Co za tím stálo?

Neměli jsme zrovna ideální letní přípravu. Přišli mladí kluci, některé z nich, včetně mě, trápila zranění. Ani jeden zápas jsme neodehráli v optimální sestavě, takže si to sedalo postupně. Taky jsme na začátku hráli těžké zápasy s Hlubokou a Roudným. Teď už je to ale dobré a vyhráváme.

Také vy osobně jste se dostal do skvělé formy?

Momentálně se cítím dobře, kdybyste se mě ale zeptal před třemi týdny, tak by to bylo horší. To se na mých výkonech ještě projevovala ta horší příprava, ale už jsem se rozběhal a teď mi to jde. Ono to ale není jen o mně, jde o to, že jsme se rozehráli všichni. Kdybychom v této formě byli i proti Hluboké nebo proti Roudnému, tak by tyto prohrané zápasy určitě vypadaly jinak.

Je i v této sezóně cílem Olešníku hrát o nejvyšší příčky?

To je přece jasné, jinak bychom to nehráli. Fotbal sice hrajeme hlavně pro radost, to ale neznamená, že nechceme být první. Vždycky chceme hrát nahoře a k tomu je potřeba, abychom byli zdraví a měli dobrou partu.

V tomto týdnu odehrajete tři zápasy. Máte rád anglické týdny?

Už ve středu hrajeme v Jankově. Bude to derby, ale myslím, že bychom mohli uspět. V neděli nás čeká v Milevsku asi těžší zápas. Tam se hraje špatně a už dlouho jsme tam nevyhráli. Je ale výhoda, že mezi zápasy máme alespoň tři dny pauzu, to se dá zvládnout.

Co říkáte na dosavadní průběh soutěže?

Překvapuje mě Roudné, jak hraje vysoko, ale hraje opravdu dobře a v horních patrech se pohybuje zaslouženě. Už v I. A třídě si počínalo suverénně. Jinak mě asi nic nepřekvapilo.

Olešník už se vlastně utkal se všemi třemi nováčky. Co na ně říkáte, budou podle vás oživením soutěže?

Třebětice musím pochválit, hrály docela hezký fotbal. Nebyli zdaleka tak zalezlí, jako třeba Strakonice v posledním kole. Třebětice jsou fotbalové, je to k nim sice daleko, ale myslím, že v krajském přeboru si najdou své místo. Mirovice mají malé hřiště a ty budou body sbírat především doma, venku to zřejmě budou mít složitější.

Sestava 8. (7.) kola krajského přeboru


Michal Hejl (Milevsko)

Pavel Tůma (Třeboň), Martin Carda (Osek), Lukáš Holub (Semice)

Matěj Račák (Týn), Radim Pouzar (Rudolfov), Robert Szó (Olešník), Lukáš Wohlgemuth (Roudné)

Tomáš Tauber (Hluboká)

David Lafata (Olešník), Matěj Štochl (Mirovice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama