Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dostal jsem opět chuť do fotbalu, říká bavorovský Dominik Folta

 
čtvrtek, 21. září 2023, 18:45

Bavorov - V Bavorově se dlouho hrál okresní přebor, v posledních letech se tam ale kope 1. B třída. V loňském ročníku to vypadalo všelijak a bavorovští fotbalisté museli o setrvání v soutěži bojovat až do předposledního kola. V letní přestávce se k řece Blanici vrátila spousta odchovanců, kterými jsou Jiří Funda ml., Václav Funda, Václav Kucul, Daniel Šuba a k nim se připojila ještě další zajímavá jména jako Rostislav Tomek nebo střelec Jakub Varyš. Jak si s nimi notuje středopolař Dominik Folta a co říká na zatím skvělé výsledky bavorovského mančaftu?

Dominiku, Bavorov má za sebou pět zápasů a pět výher. Jak to hodnotíš?

Jelikož je to nejlepší vstup do sezony v 1. B třídě za celou dobu mého působení v Bavorově, tak velice kladně.

Počítali jste před sezonou s tím, že by to mohlo vypadat takto?

Možná to bylo přání nás všech, ale moc jsme s takovými výsledky a takovým umístěním nepočítali.

Na tuto otázku je ještě hodně brzy, ale co je vlastně v Bavorově cílem? Je to třeba i postup o soutěž výše?

Rozhodně se chceme pohybovat v klidnějších vodách, než tomu bylo v minulých sezonách. Soutěž je teprve na začátku, čeká nás ještě spousta těžkých utkání, tudíž je ještě hodně brzy přemýšlet o postupu.

Jak ty osobně se cítíš po herní stránce?

Po herní stránce se cítím velice dobře. S příchodem nových hráčů a novým předsedou Pepou Blažíčkem se nálada v klubu a kolem něj hodně zvedla a díky tomu jsem opět dostal chuť k fotbalu.

Do týmu se před sezonou vrátilo několik odchovanců a přišly i velké posily jako Jiří Funda, Rosťa Tomek a Jakub Varyš. Co na to říkáš?

Jsem nadšený. Jdeme správnou cestou. Je dobře, že se kluci, co hráli jinde, vrátili zpět domů, kde byli vychováni k fotbalu. Co se týče Funa (J. Fundy), Varyho (Varyše) a Rosti (Tomka), tak s nimi je ten fotbal opravdu radost. Jak na hřišti, tak v kabině (směje se).

Jaké to je vidět, že se Bavorovu po dlouhé době opět daří a fotbal tam je na vzestupu?

Je to paráda. Bude se budovat nové zázemí a máme spoustu malých dětí v mládežnických kategoriích. A v neposlední řadě se áčko herně zvedá, takže ano, je to skvělé.

Jaká je teď v bavorovském týmu parta?

V Bavorově byla vždy dobrá parta a není tomu jinak ani teď. Pivo nám chutná stále dost (směje se).

Tréninky vede mladý Jirka Funda, při zápasech pak na lavičce stojí jeho otec, jak ti to vyhovuje?

Vyhovuje mi to dobře. Jirka má zkušenosti z ligových mužstev, tudíž tréninky jsou kvalitní a hlavně zábavné. Co se týče staršího Jirky, tak on je přesně to, co potřebuji, a to je pevná ruka (usmívá se).

V zápase s Prachaticemi jsi si přivodil zranění kotníku, jak jsi na tom teď?

Stále to není stoprocentní, ale věřím, že o víkendu ve Štěkni nastoupím.

S čím do utkání ve Štěkni půjdete?

Budeme chtít hrát svou hru a získat další tři body do tabulky.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Sokol Bavorov
 


 
Reklama