Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Tauber se vrátil na známou adresu a opět střílí góly za Hlubokou

 
čtvrtek, 14. září 2023, 13:04

Hluboká nad Vltavou – Výraznou posilu z třetiligového béčka Táborska získal aktuální lídr krajského přeboru na konci srpna. Ambiciózní tým se posílil o 29letého útočníka Tomáše Taubera, který se po pěti letech oklikou přes Č. Krumlov, zastávku v Rakousku a Sokol Lom vrátil do podzámčí. Vybíral z několika nabídek. „Rozhodlo pravidelně hrát v týmu s nejvyššími ambicemi,“ uvedl Tauber, proč si podruhé v kariéře vybral hlubocké angažmá. Ve Strakonicích zaznamenal po přestávce dva góly a řekl si o zvolení za Muže kola.

Tomáši, vloni jste slavil titul v divizi se Sokolem Lom. Tušil jste, že po sloučení s Táborskem už místo v sestavě mít nebudete?

Byl to pro mě zatím největší týmový úspěch a rád na Lom vzpomínám. Po sloučení jsem do toho šel s tím, že se pokusím poprat o místo v sestavě a zkusit si zahrát třetí ligu. Bohužel to nevyšlo podle mých představ, takže po domluvě s vedením a trenéry jsem se rozhodl přestoupit, abych hrál pravidelně.

Měl jste více nabídek k přestupu?

Nabídek v létě bylo dost. Lákali mě do Krumlova, kde jsem působil, než jsem odešel do Rakouska, pár nabídek z Rakouska a také z Hluboké, která se mnou byla v kontaktu celé léto.

Táta vás nelákal zpátky do mateřské Lokotky?

Tak pár vtípků na to konto padlo, říkal, že mi kdyžtak místo najde…(smích)

Proč nakonec vyhrála Hluboká? Rozhodlo i to, že zdejší prostředí dobře znáte?

To byla samozřejmě jedna z věcí, ale především rozhodlo to, že mám šanci hrát pravidelně v týmu, který je hodně kvalitní a má ty nejvyšší ambice.

Mužstvo Hluboké se hodně obměnilo. Z vašeho působení tam zůstal snad jen Křiváček.

Kádr se obměnil opravdu hodně, ale kromě Křiváčka jsou tam ještě Antoš, Kolafa a Rubick, se kterými jsem taky hrál.

Ambice klubu jsou velké. Šel jste tam s tím, že se vykope divize?

Máte pravdu, ambice jsou vysoké a KP chceme vyhrát. Co bude po sezóně, se uvidí.

Co říkáte partě v kabině? Sedli jste si?

Parta v týmu je skvělá, i když pár bláznů se tam najde. (smích) Jinak většinu kluků jsem znal už dávno, než jsem do týmu přišel, takže jsme si sedli hned.

S kým si nejvíc rozumíte?

Celkově se všema, nedělám mezi nikým rozdíly.

Také trenérské obsazení na Hluboké je na nejvyšší úrovni.

Ano, to je pravda a je to vidět i v kabině. Já jsem s trenéry mluvil už v létě, když jsme na Hluboké hráli s Táborskem přípravné utkání, kdy mě také oni sami lákali.

Krajský přebor jste sledoval?

Ano, sledoval. Na Hluboké jsem se byl dokonce i podívat.

Co říkáte na jeho dosavadní průběh? Kdo bude největším konkurentem Hluboké?

Zatím tam pár překvapení pro mě je, ale je odehraných jen pět kol a těžko podle toho soudit. Konkurentem je rozhodně Roudné, které je také hodně ambiciózní, dále uvidíme co Třeboň a samozřejmě Olešník, který hraje pravidelně na čele.

Máte za sebou tři zápasy, v nichž jste dal tři góly. Spokojenost?

Určitě po téhle stránce spokojený jsem, ale nejde o to, kolik gólů dám. Hlavní je, aby se vyhrávalo a byla z toho radost.

V neděli hostíte předposlední Semice. Teoreticky by to měl být snadný soupeř…

Papírově to tak je, ale ten zápas bude hlavně o nás, abychom se něčemu nepřizpůsobili a hráli svojí hru. Hlavně si nesmíme myslet, že když mají 0 bodů, že se porazí sami. Nesmíme soupeře podcenit!

Sestava 6. (5.) kola krajského přeboru


Michal Hejl (Milevsko)

Dominik Kodras (T. Sviny), Václav Kulík (Protivín), Pavel Tůma (Třeboň)

Vojtěch Vejvar (Rudolfov), Robert Szó (Olešník), Tomáš Pecka (Hluboká), Jakub Hudeček (Týn), Tomáš Tauber (Hluboká)

Martin Kelbler (Třebětice), Tomáš Běhoun (Dražice)

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama