Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zatím jsme nic tak převratného nedokázali, krotí přílišný optimismus Viktor Kadlec

 
středa, 23. srpna 2023, 20:47

Roudné – Skvělý start do sezóny má za sebou roudenský nováček. Nejprve vyhrál 3:0 v Jankově, pak doma smetl 5:1 dokonce vloni druhý Olešník. Výraznou postavou Malše je útočník Viktor Kadlec. Gólmana Olešníku překonal v derby hned třikrát a vystřílel si ocenění Mužem kola.

Máte výborný vstup do sezóny. Jaké máte pocity?

Jsme hlavně rádi, že se nám povedl první zápas v Jankově. Velmi dobře nám vyšel i zápas s Olešníkem, to jsme ani nečekali. Máme ambice hrát vepředu, takže bychom chtěli zápasy zvládat. I kvůli našim fanouškům, aby chodili v takovém počtu, v jakém přišli na Olešník. Věřím, že jsme je nyní nalákali výborným výkonem i výsledkem.

Na zápas s Olešníkem přišly tři stovky diváků. Neměli jste trému před tak početným publikem?

Je fakt, že před tolika diváky jsme běžně nehráli, trému jsme ale nepociťovali.

Výsledek 5:1 hovoří jasně. Nečekali jste, že vás Olešník víc potrápí?

Čekali jsme, že zápas bude těžší, protože Olešník by měl patřit mezi favority soutěže. Soupeř se snažil hrát pěkný fotbal, vzadu měl ale dost okének a díky tomu jsme se dostávali do šancí. Sami jsme Olešník k ničemu nepustili. Možná se na jeho výkonu trochu podepsala absence Davida Lafaty, s ním by hrál Olešník možná organizovaněji.

V nižší soutěži jste dával hodně gólů a padá vám to tam i v krajském přeboru. Nemělo by být nyní složitější střílet branky?

Zatím to jde, ale očekávám těžší zápasy. V I. A třídě to někteří soupeři od nějaké šedesáté minuty vzdali, tady to určitě nebude. Hráči v krajském přeboru jsou fotbalovější a vydrží běhat po celý zápas.

Díky prvním dvěma výhrám jste si také jistě získali u soupeřů respekt. Možná si teď na vás dají větší pozor…

Určitě nás nikdo nepodcení. Nemáme to nastavené tak, že musíme vyhrát každý zápas, ale chceme být v tabulce co nejvýš. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit. Hlavní je, aby se nám vyhýbala zranění, abychom se scházeli a bavilo nás to.

Máte mladý tým. Nehrozí, že by vám úspěch v prvních dvou zápasech stoupl do hlav a usnuli jste, jak se říká, na vavřínech?

To by se stát nemělo, vždyť jsme zatím nic tak převratného nedokázali. Za dva vyhrané zápasy jsme rádi, není to ale důvod k nějakému uspokojení.

V prvních dvou utkáních jste nastřílel čtyři branky. Máte ambici stát se králem střelců soutěže?

O tom jsem nepřemýšlel, i když góly dávám samozřejmě rád. Byl bych raději, kdybychom vyhrávali a ze hřiště odcházeli spokojení. Pak bude jedno, kdo bude dávat góly.

Vedení Malše neuvedlo, s jakým umístěním by bylo spokojeno. Máte vy osobně představu, v jakých patrech tabulky byste se chtěli pohybovat?

Klub žádné konkrétní cíle nestanovil, myslím si ale, že náš tým má na to pohybovat se vysoko. Jsme sice nováčkem, nepovažuji však za úspěch hrát někde uprostřed tabulky. Určitě to nebude žádná tragédie, když neskončíme do třetího místa, ale chceme být co nejvýš.

Mužstvo nijak výrazně neposílilo, na druhou stranu nikdo neodešel a všichni hráči, kteří vybojovali postup, pokračují. Má tedy podle vás tým dostatečnou kvalitu, aby mohl bojovat o přední pozice?

Tým máme čtyři nebo pět let pohromadě a za tu dobu se vytvořila skvělá parta. To je ze všeho nejdůležitější. Chyběl nám akorát starší a zkušenější hráč, takže jsme rádi mezi sebou přivítali Zbyňu Holého z Nové Vsi. Myslím, že do naší party zapadl výborně. Momentálně nám chybí pár zraněných hráčů, jinak ale máme početný kádr a silnou lavičku. V tom máme oproti jiným týmům výhodu.

Sestava 3. (2.) kola krajského přeboru


Vojtěch Branštýl  (Protivín)

Martin Carda (Osek), Pavel Cepák (Roudné), Lukáš Fajtl (Strakonice)

Tom Bílý (Strakonice), Filip Peiger (Rudolfov), Lukáš Gutwirth (Týn), Jaromír Vorel (Protivín)

Viktor Kadlec (Roudné), Martin Fischer (Rudolfov), Martin Průcha (Třeboň)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jaroslav Hejlek
 


 
Reklama